Heb jij geen zin om afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer of te moeten wachten op vaak de velen wachtende voor een taxi? Dan is het erg handig om een auto te huren tijdens jouw verblijf in Ibiza. Daarnaast kun je lang niet alle mooie idyllische plekken bereiken per bus en elke keer een taxi pakken is ook niet ideaal. Zie hieronder onze tip voor het huren van een auto tijdens je verblijf op Ibiza.

Sunny Cars

Voor een all-in prijs zit je bij Sunny Cars wel goed! Je hoeft geen extra kosten te betalen en veel geregel verwachten bij het ophalen van de auto. Via Sunny Cars is het ook mogelijk om een auto te huren op Ibiza zonder creditcard! Alleen met eventuele aanvullende wensen, zoals een kinderzitje, komen er extra kosten bij kijken. Als jij een wijziging wilt doorgeven, kun je dit altijd tot 4 uur voor de huuraanvang gratis doen. Als je op de website van Sunny Cars gaat zoeken, heb je ook een keuze uit voertuigtypes namelijk: kleine auto, station&microvan, minivan, comfort klasse, luxe klasse en niet te vergeten natuurlijk de cabrio en SUV. Naast de filter van voertuigtypes heb je ook meerdere mogelijkheden om jouw zoekopdracht te filteren zoals: waar je hem wil ophalen, de brandstof, extra opties en de uitrusting. De prijs is inclusief: ongelimiteerd aantal km, WA verzekering, schadeverzekering, diefstalverzekering, terugbetaling eigen risico, dekking van eventuele glas/banden/bodem en dakschade.

Voordelen:

  • Auto huren zonder creditcard.
  • Géén creditcardtoeslag.
  • Een all-in prijs, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.
  • Gratis dekking bij eventuele schade aan het glas, de banden, de bodem en aan het dak.
  • Standaard terugbetaling van de eigen risico bij schade/diefstal.

Kijk hieronder om het aanbod van Sunny Cars te bekijken.

Belangrijk bij het auto huren

Hoppa rijbewijs net in de pocket voordat je naar Ibiza gaat en het liefste wil jij natuurlijk ook lekker gaan rijden in Ibiza. Helaas mag dit niet altijd. Vaak stellen de verhuurbedrijven extra eisen aan de huurders om de risico’s zo klein mogelijk te houden. Over het algemeen geldt het dat je 23 jaar oud moet zijn om een huurauto te mogen besturen. In Ibiza is de minimumleeftijd 21. Het kan ook zijn dat je een extra toeslag moet betalen als jonge bestuurder. Als je jonger bent dan toegestaan en je gaat toch een huurauto besturen, dan ben je totaal niet meer verzekerd en het is gewoonweg illegaal. Ook kan er een eis zijn dat je al een bepaald aantal jaar jouw rijbewijs in bezit moet hebben, zodat je een ervaren rijder bent. Dit soort zaken staan altijd bij de huurvoorwaarden van elke huurder. Lees dit dus altijd goed door!

Bannerscooterroute

Handig om te weten

Op het vliegveld van Ibiza heb je de mogelijkheid om echt in stijl in Ibiza te rijden, namelijk met een leuke oude Eend! Maar ben jij van plan om de idyllische strandjes op te gaan zoeken met de auto is dit echter géén aanrader! Dan kun je beter een jeep of in ieder geval een auto met vierwielaandrijving te huren, want veel kleine, mooie baaitjes/stranden zijn alleen toegankelijk via kleine zandweggetjes.

Verdere tips

  • Het vooraf reserveren van een auto kun je heel veel geld schelen. Als je pas een auto gaat huren op het vliegveld kost je dit veel meer.
  • Door via een van de bovenstaande aanbieders een auto te reserveren, weet je zeker dat de autoverhuurders goed en betrouwbaar zijn. Daarom raden wij het af om een auto te huren bij een willekeurige plaatselijke autoverhuurder.
  • Misschien weten de meesten het al, maar voor diegenen die voor de eerste keer een auto gaan huren: zorg dat de hoofdbestuurder in bezit is van een creditcard. Ook moet de creditcard op de naam staan van de hoofdbestuurder, anders zal dit voor problemen gaan zorgen.
  • Let op of jij je auto met een volle tank of een lege tank moet terugbrengen.
  • Willen jullie kunnen afwisselen wie er rijdt, dan moet je dit bespreken met jouw verhuurder. Vaak kan dit tegen een bepaald bedrag. Zorg er wel voor dat elke bestuurder dan een huurovereenkomst ondertekent, zo ben je optimaal verzekerd.