Dit kleine plaatsje ligt in het zuiden van Ibiza. Wist je eigenlijk dat de hele naam van dit dorpje Sant Jordi de Ses Salinas is? Dat komt doordat het is vernoemd naar de zoutmeren die dichtbij liggen! Sant Jordi ligt naast Playa d’en Bossa en dichtbij Ibiza Stad, waardoor het dorpje goed en snel te bereiken is. Een fantastische plek om een paar uur rond te struinen en waar de best bewaarde kerk van het eiland te bezichtigen is. Daarnaast barst het van de gezellige restaurants en barretjes waar je van lokale gerechten en lekkere tapas kunt genieten. Sant Jordi is ook de perfecte plek om vintage kleding en accessoires te scoren op de hippiemarkt. Niet te missen, de markt ligt op de plek van de paardenracebaan!

De witte kerk van Sant Jordi

In Sant Jordi ligt de bekende en best bewaarde kerk van het eiland. Het centrum van Sant Jordi is hieromheen gebouwd. De kerk stamt namelijk uit de veertiende eeuw, waar hij gebouwd zou zijn voor de werklui bij de zoutmeren. Naderhand is deze uitgebouwd tot een soort fort. Sant Jordi was vaak slachtoffer van piratenaanvallen en moest zich daardoor beschermen. De dikke muren zorgden ervoor dat de waardevolle spullen van de lokale bevolking veilig zouden zijn. Een hele poos na deze gebeurtenissen is deze kerk pas afgemaakt.

Las Salinas

Dit is een strand genoemd naar de zoutmeren ‘Ses Salinas.’ Dit is het zuidelijkste puntje van Ibiza en een van de mooiste stranden. Het is een breed zandstrand met helderblauw water. Wat uniek is aan deze plek is dat er pijnbomen achter het zandstrand staan. In de zomer is het heerlijk om er te relaxen, maar wel ontzettend druk. In de winter is het vooral mooi om er een wandeling te maken, zowel langs het strand als naar de uitkijktoren toe.

Tip: Bezoek ook eens Ses Salines Natural Wild life Reserve. Dit is een natuurgebied rondom de zoutmeren. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

De hippiemarkt

Mercadillo Sant Jordi is een vlooienmarkt waar je letterlijk alles kunt kopen. Het is een chaotische markt, gelegen op een paardenracebaan. Op deze bekende ‘Hippodrome’ staan honderden kraampjes, waar de verkopers zelfs spulletjes uit de achterbak verkopen. Je kunt er zelfgemaakte producten kopen, maar ook veel vintage. Kleding en tasjes zijn er in overvloed! Daarnaast is er antiek te vinden, maar ook meubilair en speelgoed. Mocht je niks vinden, dan kun je altijd kleine hapjes eten in de grote saloon bij Ramonet en Vicent.
Deze markt is makkelijk te bereiken met de auto. Er is een gratis parkeerplaats. Toch ondervindt men vaak dat er geen plek is door de drukte. Vertrek daarom op tijd!

Locatie
Carretera de l’Aeroport
07817 Sant Jordi de ses Salines
Website

Openingstijden

Iedere zaterdag: 8.00-15.00 uur

Fiesta de Sant Jordi

In Sant Jordi is ieder jaar een groot feest genaamd ‘Fiesta de Sant Jordi’. Het begint begin april en eindigt in de loop van mei. Deze periode zijn er activiteiten in Sant Jordi en is er een kleine kermis. Op 23 april is de belangrijkste feestdag, dit is de dag van St. Joris. Op deze dag loopt men mee met een processie met heilige beelden. Ook zijn er volop lokale producten en hapjes te krijgen die verkocht worden. Deze dag is belangrijk omdat volgens de legende St. Joris een draak heeft verslagen. Iedere vrouw krijgt op deze dag een roos. De roos zou symbool staan voor de roos die St. Joris gaf aan de prinses.

Wijnfeest

Eind april is er een groot wijnfeest in Sant Jordi. Vino Y Co organiseert dit! Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier.

Fietstour?

Wil je Sant Jordi en Ses Salines ontdekken per fiets? Ga met ons mee op fietstour met Nederlandstalige gids! Klik hier voor meer informatie!