Ben je tijdens je bezoek aan Ibiza helemaal verliefd geworden op het prachtige eiland? Wellicht heb je wel eens met je partner gesproken over jullie droom… een eigen huis kopen op Ibiza. Dat klinkt toch al als een sprookje? Misschien wil je zelfs permanent wonen op het eiland of je wil een vakantiehuis. Op deze pagina lees je er meer over!

Wonen op Ibiza gids

Plannen om voor langere tijd op het paradijselijke Ibiza te gaan wonen? Gefeliciteerd! Jullie gaan verhuizen naar een prachtig eiland met hagelwitte stranden, waar jullie droomhuisje staat te wachten onder de Spaanse zon! Maar naast dat alles krijg je er bij een verhuizing naar Ibiza nog veel meer bij. Denk aan het regelen van nieuwe scholen voor de kids of het importeren van de auto… Maar wij hebben aan alles gedacht! In de “Wonen op Ibiza gids” lees je alles wat je moet weten wanneer je gaat verhuizen naar het idyllische Ibiza! Kunnen jullie Nederland niet helemaal loslaten en zullen jullie maar tijdelijk op ibiza gaan wonen of overwegen jullie een tweede huis hier? Ook dan is deze gids een aanrader!

TIP! Wil je net zoals  Mirjam en Nicolaas wonen op het Idyllische Ibiza? In onze reisgids geven zij handige tips en antwoord op vragen zoals: ‘Hoe is het wonen op Ibiza versus het wonen in Nederland?’

Locaties

Waarschijnlijk heb je tijdens je vakantie op Ibiza wel wat stadjes en dorpjes bezocht… maar hoe weet je nou op welke plek je een huis zou willen kopen? Het is dan belangrijk om te bedenken waar je naar zoekt. Wil je gaan voor de rust? Of misschien juist voor een wat drukker stadje. Wellicht wil je wel in een heel klein en schattig dorpje je huis hebben. Om een beetje een idee te hebben welke dorpjes en stadjes er allemaal zijn op Ibiza en wat de bijbehorende kenmerken zijn, kan je op de pagina Dorpjes & Stadjes kijken.

Wanneer je een idee hebt in welke stad of welk dorp je een huis wil kopen, kijk je ook naar overige factoren. Zijn er winkels in de buurt, eventueel scholen, is er genoeg te doen?

Investering

Natuurlijk is het heerlijk om alleen, met je gezin, familie en/of vrienden van een fijn huis op Ibiza te genieten, maar een huis op Ibiza kan ook een mooie investering zijn. Stel je voor: je knapt een vervallen huis helemaal op en maakt er een mooi paleisje van. Ibiza is populair en ook steeds meer wordt de ‘andere kant’ van Ibiza ontdekt. Ibiza is namelijk veel meer dan alleen een party eiland en dat krijgen steeds meer mensen door. Wie weet kan je jouw paleisje op een dag voor een heel mooi bedrag verkopen.

Waar vind ik een huis?

Er zijn gelukkig ontzettend veel websites waarop je woningen kan vinden. Het nadeel is dat het merendeel in het Spaans is, maar er zijn ook heel veel voordelen. Op deze Spaanse websites staan namelijk de meeste woningen met veel duidelijke foto’s en vaak kan je een account aanmaken waardoor je je favoriete woningen kan opslaan. Bij onderstaande websites zou je kunnen kijken voor een huis:
Yaencontre
Idealista
Enalquiler
www.fotocasa.es

Hoe deze websites precies werken en op welke handige woorden je kan letten tijdens je zoektocht, kan je binnenkort lezen in de Wonen op Ibiza gids. Hierin vind je ook alle overige websites die huizen aanbieden en wat je allemaal dient te weten wanneer je een huis wil kopen op Ibiza. Een melding krijgen wanneer de gids uit is? Stuur dan eventjes een mailtje naar info@idyllischibiza.nl en je wordt op de mailinglist gezet.

NIE nummer

Wanneer je een huis op Ibiza gaat kopen, zal je het woord ‘NIE’ vaak gaan tegenkomen. Dit staat voor ‘Número de Identidad de Extranjero’. Dit is een fiscaal nummer wat door de Immigratiedienst wordt uitgegeven. Je hebt dit nummer onder andere ook nodig wanneer je een Spaanse zorgverzekering wil afsluiten, een bankrekening wil openen of wanneer je bijvoorbeeld wil gaan werken. Je moet dit aanvragen bij de lokale politie.

Bankrekening

Wanneer je een huis wil kopen op Ibiza, moet je een Spaanse bankrekening hebben. Als je een tweede huis gaat kopen en dus waarschijnlijk ingeschreven blijft in Nederland, open je een niet-residenten rekening. Ga je echt emigreren naar Ibiza en woon je dus officieel niet meer in Nederland? Dan open je een residentenrekening.

banner

Ibiza écht ontdekken

Wanneer je straks een huis hebt op Ibiza, is het wel zo leuk dat je het eiland echt gaat ontdekken. Wat zijn potentiële favoriete restaurantjes? Hoe zit Ibiza Stad nou eigenlijk echt in elkaar? Een idee is dan om het Idyllisch Ibiza Pakket aan te schaffen. Hierin vind je het E-book (onder andere alle bezienswaardigheden, de mooiste stranden, tips), de Foodie Hotspot Guide (wat worden jouw favoriete restaurantjes?), de Wandelroute Ibiza Stad (hoe zit deze stad écht in elkaar?) en de Auto & Scooter Route. Hierbij ontdek je al cruisend het prachtige eiland.