Het kleine maar idyllische dorpje Jesús ligt op ongeveer vier kilometer ten noordoosten van Ibiza-Stad. Het symbool waarmee Jesús vaak wordt aangeduid, is de historische kerk die zich in het midden van het dorp bevindt. In de omgeving van Jesús liggen bekende stranden als S’Estanyol en Talamanca, maar Jesús zelf heeft ook genoeg te bieden waardoor een bezoek aan het dorp de moeite waard is.

Natuur

Hoewel het groeiende dorpje dichtbij de hoofdstad van Ibiza ligt, heeft het zijn landelijke schoonheid weten te behouden. Na enkele woonwijken gaat de omgeving van Jesús al gauw over in duinen en dennenbos.

Populair

Jesús wordt steeds populairder door de goede restaurants, winkels en er is zelfs een sportschool aanwezig in het dorp! Locals zijn dol op het dorpje Jesús vanwege de minimalistische, maar mooie architectuur en het sterke eenheidsgevoel dat heerst binnen het dorp. Wat Jesús ook aantrekkelijk maakt, is het brede aanbod aan goede restaurants en bars. Jesús ligt in de buitenwijken van Ibiza Stad, op slechts vijf minuten rijden van de welbekende Pacha. Leuk weetje: tijdens de zomermaanden komen geregeld uitgedanste clubgangers uit Ibiza-Stad die terugrijden naar het noorden van het eiland langs Jesús om een lekker ontbijtje te scoren voordat ze hun bed in duiken!

Nostra Mare de Jesús

Het belangrijkste herkenningspunt van Jesús is de kerk Nostra Mare de Jesús in het midden van het dorpje. Deze kerk is zo bijzonder, omdat het één van de oudste kerken van het eiland is, hij is namelijk gebouwd in 1498 waardoor het een belangrijk stukje historie voor Ibiza is geworden. In deze kerk vind je een schitterend altaar met stijlkenmerken uit de renaissance en gotiek. Dit altaar behoort tot de belangrijkste erfstukken van Ibiza. Iedere donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur en af en toe tijdens een misviering is het altaarstuk te bewonderen in de 16e-eeuwse Capella del Prebiteri.

Restaurants

Canadian
Direct naast de kerk gelegen ligt Canadian, Jesús’ reactie op Starbucks. Ze hebben hier heerlijke gezonde starters en verse sapjes om je dag gezond te beginnen. Wanneer je een koffie fan bent, ben je hier aan het goede adres. De espresso schijnt hier het allerbest te zijn van heel Ibiza! Ook hebben ze verrukkelijke lekkere taartjes…

Locatie
Carrer des Cap Martinet 1
07819 Jesús

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.00-18.00 uur

La Vineria
De Italiaanse keuken op zijn best! De anti pasta zijn heerlijk, maar ook de mosselen in witte wijnsaus of de geraspte aubergine met mozzarella en Parmezaanse kaas zijn een aanrader. Ze hebben ook een heerlijk dagmenu!

Locatie
Carrer des Cap Martinet 3
07819 Jesús

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 12.00-17.00 en 19.30-1.00 uur

El Deseo restaurant
Redelijk nieuw is het Mexicaanse restaurant El Deseo. Dit restaurant is al gauw een favoriet geworden onder de inwoners van Jesús en in de omgeving. Probeer de nacho’s, ceviche, taco’s en fajitas. Ook leuk: ze hebben hier heerlijke ontbijtjes.

Locatie
Carrer des Cap Martinet 7
07819 Jesús
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag van 9.00-1.00 uur

Ascua
De naam ‘Ascua’ is afkomstig van de vlammen van de houtoven en grill, waarin al het lekkers gemaakt wordt. Bij binnenkomst zie je een groot krijtbord dat elke dag aangepast wordt naar de verse menu’s van de dag. Ze hebben ook overheerlijke tapas en een indrukwekkende wijnkaart.

Locatie
Carrer Faisán 8
07819 Jesús
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 18.00-1.00 uur
Gesloten op dinsdag

Marc’s restaurante
Je vindt dit restaurant wanneer je Jesús uitrijdt in de richting van Cala Llonga. Het restaurant waar altijd een gezellige sfeer hangt, is smaakvol ingericht en heeft een prachtige achtertuin. Het komt dan ook vaak voor dat het restaurant helemaal vol zit.

Locatie
Ctra. Cala Llonga Km 0,6 Jesus
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 13.00-15.30 en 19.00-0.00 uur

Stranden

S’Estanyol beach
Op vijf minuten rijden van Jesús ligt het mooie strand van S’Estanyol, omringd met dennenbomen en een helderblauwe zee. Anders dan sommige stranden op Ibiza is dit strand niet drukbezocht, zelfs middenin het zomerseizoen is het er nog redelijk rustig. Dit onontdekte pareltje is dus zeker een bezoekje waard! Je kunt hier naast relaxen ook heerlijk snorkelen in het rustige zeewater.

Cala Bonita
Helemaal hip is Cala Bonita. Voormalige beachtent PK2 is in juli 2016 heropend als Cala Bonita, een prachtig restaurant aan het strand. Hier kun je neerstrijken op één van de strandbedjes of genieten van de lekkerste mediterrane menu’s en cocktails om weg te nippen tijdens een warme zomeravond. Extra leuk: er is elke dag een DJ die de meest relaxte deuntjes draait, met soul en funk uit de jaren ‘70 en ‘80. Ben je enthousiast geworden en wil je dit paradijselijke plekje afhuren voor een feest, dan kan dat ook!

Locatie
Playa de s’Estanyol Camí de s’Estanyol
07840 Santa Eulalia del Río
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 12.30–18.00 uur

Talamanca beach
Dit familiestrand naast Ibiza Stad is erg lang met ondiep zeewater, waardoor het erg geschikt is om met kinderen te bezoeken. Langs de houten promenade aan het strand kan heerlijk gewandeld worden en er zijn heel veel strandtenten en restaurants om een hapje te eten of te drinken.

Evenementen

Fiesta de Jesús
Op 8 september wordt ieder jaar Fiesta de Jesús gehouden. De kerk Nostra Mare de Jesús staat hierbij centraal en er worden festiviteiten georganiseerd zoals parades op het kerkplein, fruitoffers voor de Heilige Maagd Maria, live muziek en een straatfestival. Het feest wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow in de avond.

Nog meer tips…

Comestibles Can Pascual
Dit is de favoriete supermarkt van iedereen die in en rondom het dorp Jesús woont. Ze verkopen hier verse broodjes en biologische producten. Ook handig: de supermarkt heeft aan de zijkant een kleine kiosk, dus een handige stop om te maken voor een krantje op zondagmorgen.

Carniceria JR
Deze lokale slager bestaat al vijftig jaar en is niet meer weg te denken uit het dorpje Jesús. Ze verkopen hier niet alleen vlees en lekkere hammen, maar ook lokale producten zoals groenten, biologische eieren en mandjes en een geweldige selectie aan delicatessen en wijn. Leuk weetje: sterrenchefs komen hier geregeld om flink wat vlees in te slaan!

Digitale Auto & Scooter Route
Leuke tip: met de Idyllisch Ibiza Auto & Scooter Route kom je langs het dorpje Jesús. Met deze route krijg je nog veel meer leuke en verrassende tips mee, zodat je álles uit je vakantie op Ibiza kunt halen. Van idyllische baaitjes, gezellige en authentieke restaurantjes, hippie-achtige marktjes tot nog veel meer!

Bannerscooterroute