Ibiza heeft een hoop bekende, maar ook minder bekende natuurgebieden die het bezoeken waard zijn. Vaak vind hier je een hoop beschermde dier- en plantsoorten die je niet zomaar langs de wegen van Ibiza tegen komt. Om deze te bewonderen kun je naar een speciaal natuurgebied gaan en genieten van de prachtige natuur die Ibiza te bieden heeft.

Aquarium Cap Blanc

Aquarium Cap Blanc is niet zomaar een aquarium zoals bijvoorbeeld Sealife. In Cap Blanc sta je namelijk echt in de grotten en zwemmen de vissen gewoon om je heen. Cap Blanc wordt ook wel ‘sa cova de ses llagostes’ genoemd, oftewel de grot van de kreeften. Het dankt zijn naam aan het traditionele gebruik dat het had in het verleden als kreeften terrarium. Sinds 1989 werd de grot omgezet in een aquarium zoals het er vandaag de dag uitziet. Hier vind je vele soorten vissen die in de wateren rond Ibiza zwemmen. Een bezoek aan dit aquarium is zeker de moeite waard omdat je omringd wordt door mooie grotten en bijzondere vissen. Ook bevinden zich in dit aquarium speciale installaties van CREM (Marine Recuperatie Centrum) die worden gebruikt om zeedieren, vooral zeeschildpadden, te herstellen voordat zij terug het wild in gaan.

Bijzonder weetje: er wordt gezegd dat jaren geleden de ‘Vell Marí’ (Monachus monachus, het meest bedreigde zeeroofdier) hier woonde maar dat hij is uitgestorven door de lokale vissers netten.

Openingstijden
1 mei – 31 oktober
Elke dag geopend van 10:00 – 22:00
In mei en oktober van 10:00 – 19:00

1 november – 30 april
Zaterdags geopend van 10:00 – 14:00

Prijs
€4,80 (volwassenen)
€2,80 (kinderen van 4 tot 12 jaar)

Locatie
Carretera Cala Grassió
07820 Sant Antoni de Portmany
Website

Natuurreservaat Es Vedra en Es Vedranell

Dit natuurreservaat is één van de meest gefotografeerde plekjes van Ibiza. Het bestaat uit verschillende eilanden ten westen van Ibiza. De eilandjes zijn zo beschermd door verschillende organisaties dat je niet echt óp de eilanden mag komen. Je mag je eigen bootje aanmeren bij de steigers en vanuit je bootje het eiland bekijken. Ook kun je vanaf Ibiza mee met één van de vele excursies om deze eilandjes te bekijken. Op deze eilandjes leven allerlei diersoorten, van tropische vogels tot aan zeldzame hagedissen. Duiken in het heldere water rondom de eilanden is wel toegestaan en ook zeker een aanrader.

Es Vedra staat naast beroemd oriëntatiepunt beter bekend als een mysterieus rotseiland vlak voor de kust van Ibiza. Het rotseiland wordt vaak gezien als de plek waaraan Ibiza haar magie ontleent. Meer over de mythes en legendes rondom deze plek lees je op de pagina Es Vedra.

Ses Feixes

Vroeger werd het gebruikt als landbouwgrond met een uniek irrigatiesysteem. Nu vind je er het hele jaar door verschillende soorten vogels, bijzondere hagedissen en vleermuizen. Voor een wandeling door een bijzonder natuurgebied met geschiedenis en culturele waarde kun je hier terecht! Meer informatie over Ses Feixes vind je op deze pagina

Es Amunts / Santa Inés

In het Noorden van Ibiza vind je Es Amunts. Een wandeling naar de kliffen van Ibiza. In ongeveer 15 minuten loop je door een prachtig bos vol met allerlei flora en fauna richting de kliffen van Santa Inés. Als beloning voor deze wandeling krijg je een indrukwekkend uitzicht van het vasteland van Ibiza tot aan de baai in San Antonio, en je kunt zelfs de top van Es Vedrà zien. Dé perfecte plek dus om je vakantiefoto’s te maken. Ook de perfecte plek om lekker te gaan picknicken en te wachten tot de zon onder gaat.

Parque Natural de Ses Salines

Ses Salines zijn de zoutvelden in het zuiden van Ibiza. Dit beschermd natuurgebied is opgenomen in de UNESCO lijst. Bij dit natuurgebied is nog veel meer te doen, zo kun je er ook op een prachtig strand liggen of een bezoekje brengen aan één van de vele beachclubs. Meer informatie en tips over Ses Salines lees je hier.

Es Broll de Buscatell

Ben je op zoek naar een uniek plekje waar het lekker rustig is? Es Broll de Buscatell is gelegen in een vallei en dit is een natuurgebied waar weinig toeristen komen. Dit komt omdat het best lastig is om het te vinden. De beste periode om Es Broll de Buscatell te bezoeken is in de lente. Es Broll de Buscatell kan worden beschouwd als één van de grootste watervelden van Ibiza. Dit gebied bestaat uit een kleine bron van water dat uit de bergen komt stromen. Via verschillende slootjes komt het in een groen dal terecht. Om er te komen neem je de weg van Sant Rafael naar Santa Agnes. Een paar kilometer later kom je in het kleine dorpje Buscatell. Als je hier rechtdoor loopt zie je vanzelf de kanalen met water aan de juiste weg Es Broll.