Op Ibiza heb je prachtige natuur. Wist je dat een groot deel van de natuur op het eiland beschermd is? Ibiza is een waar paradijs voor vele soorten vogels die er leven, maar ook voor de wandelaar is het minstens zo paradijselijk! Om echt te genieten van een wandeling op Ibiza kan je het beste in het voor- of najaar gaan. Het klimaat is dan heerlijk zacht en perfect voor een wandeling!

Goed van start

Ibiza kent wat ongerepte stukken natuur en wandelpaden. Een wandeling op slippers, daar red je het dus helaas niet mee. Vergeet daarom geen goede schoenen aan te trekken om lekker door te kunnen stappen en echt te genieten van een wandeling op dit prachtige eiland. Het is verstandig om genoeg water en wat eten mee te nemen, al helemaal in het hoogseizoen wanneer een flinke wandeling je erg dorstig maakt!

Het rustige noorden

Als je behoefte hebt aan een rustige wandeling, waar je slechts omgeven wordt door prachtige natuur en weidse uitzichten, sla dan zeker het noorden van het eiland niet over voor een hike! In dit gebied vind je veel dennenbomen en weinig hoogbouw! Jaren geleden heeft in dit gebied een grote bosbrand gewoed, die veel van de natuur verwoestte. Maar het gebied herstelt snel en kleurt meer en meer groen. Als je in het noorden van Ibiza wandelt, vergeet dan zeker niet de blauw en wit gestreepte Punta Moscarter vuurtoren in de buurt van Portinatx, de hoogste vuurtoren van de Balearen!

Tip: het noorden van Ibiza heeft talrijke prachtige en rustige strandjes. Laat je zwemkleding dus zeker niet thuis!

Word onderdeel van een schilderij dat tot leven komt…

In het noordwesten van Ibiza kom je tijdens wandelingen prachtige rotsformaties tegen. Wil je je laten verrassen door echte schoonheid van het eiland? Ga dan wat later op de dag wandelen in dit gebied. Volgens inwoners van Ibiza is dit deel van het eiland het meest geschikt om te genieten van schitterende zonsondergangen die de natuur omtoveren tot een pastelkleurig kunstwerk.

Dit mag je niet missen: op Playa Cala de Benirrás spelen de hippies van Ibiza op hun trommels bij zonsondergang!

Sa Talaiassa

In het zuiden van Ibiza ligt Sa Talaiassa, een vijfhonderd meter hoge berg, en daarmee het hoogste punt van Ibiza. En deze is te beklimmen! Misschien denk je nu: dat is zo hoog nog niet! Maar probeer dat nog maar eens te zeggen als je in de lente of de zomer hier gaat wandelen, wanneer de temperaturen hoog op kunnen lopen. Vergeet dus geen water mee te nemen! Sa Talaiassa ligt op nog geen drie kilometer van het stadje Sint Josep, waar je na een flinke hike kan genieten van een welverdiend, fris drankje! Meer zin in een heerlijk taart? Strijk na een wandeling dan zeker even neer bij Passion in San Josep voor de beste taartjes.

Wandelen naar een van de prachtigste baaien van Ibiza

De tocht van Casas de San Mateo naar Cala Aubarca is een afdaling van drie kilometer. Dat klinkt misschien als een korte route, maar omdat het een afdaling is, loop je een stuk langzamer! De route neemt ongeveer twee uur in beslag. Aangekomen bij Cala Aubarca kun je heerlijk relaxen in één van de prachtigste baaien van Ibiza, waar je omgeven bent door hoge rotsen, veel groen en heldere blauwe wateren!

Tips:

– Ben je enthousiast geworden en wil je gaan wandelen, maar heb je geen wandelgear bij je? Vrees niet! Ibiza heeft goede outdoor winkels die jou kunnen voorzien van alle benodigdheden voor een perfecte hike! Bijvoorbeeld Decathlon in Ibiza stad. Deze is tot tien uur ´s avonds open.

– Laat je informeren bij een Oficina de Turismo (Spaanse VVV), voordat je vertrekt. Zij hebben tips en informatie voor mooie routes. Een van deze oficina´s is gevestigd op het vliegveld, handig om gelijk even langs te lopen wanneer je aankomt! Andere toeristeninformatiepunten vind je hier. Maak je liever een stadswandeling? Dan is het een idee om onze Ibiza routegids aan te schaffen!

– Wat handig is om standaard mee te nemen in je rugzak, is een lichtgewicht handdoek (mocht je ergens willen zwemmen), een grote fles water, zonnebrand en wat zoute tussendoortjes om je energielevel goed op peil te houden!