Gezellige hippies, relaxte muziek, leuke laarsjes, vrolijke tassen, wierookgeur, ambachtelijke sieraden, mooie doeken en nog veel meer! Op Ibiza zijn zoveel leuke marktjes te vinden, dus voor de shopliefhebbers genoeg opties! En ben je niet zo van het shoppen, geen probleem, vaak zijn er ook gezellige terrasjes waar je goed terecht kunt voor een lekker drankje en/of hapje.

Hippiemarkt Las Dalias

Één van de grotere en bekendere (daardoor niet minder leuk!) hippie markten is Las Dalias. Op Valentijnsdag in 1985 is de ‘mercadillo las Dalias’ ontstaan met vijf kraampjes en een paar bezoekers. Inmiddels ruim 30 jaar verder is deze markt uitgegroeid tot zo’n 200 kraampjes en op sommige zaterdagen in de zomermaanden zijn er rond de 20.000 bezoekers. Inmiddels is Las Dalias veel meer dan alleen een markt, heerlijke gerechtjes, cocktails, live muziek en nog veel meer. Handig om te weten, naast de markt is een parkeerterrein waar je een paar euro voor betaalt om je auto te parkeren. Inmiddels is er ook een webshop (op de website) waar verschillende producten te koop op worden aangeboden. Tip! Van juni tot september zijn er ook night markets die zeker de moeite waard zijn om te kijken!

Openingstijden
Elke zaterdag van april – oktober van 10:00 – 20:00
Elke zaterdag van november – maart van 10:00 – 18:00

Las Dalias on the road

Locatie
Carretera Eivissa – San Carlos KM 12
Sant Carles de Peralta
Website

Jaarlijks vindt in Nederland Las Dalias On The Road plaats. Ibiza wordt naar de Westergasfabriek in Amsterdam gehaald, hoe fijn! Een gezellige markt met meer dan 100 kraampjes met de producten die je van Ibiza gewend bent. Er is muziek en je kan ook er ook voor een hapje en drankje terecht. Kijk hier voor meer informatie.

TIP! In onze Idyllisch Ibiza reisgids vind je naast hippiemarktjes heel veel leuke boetiekjes en winkeltjes waar je de echte Ibiza-look kunt shoppen.

Punta Arabi (Es Canar)

Al vanaf 1973 bestaat de hippie markt Punta Arabí. Het begon ooit met dat het management van Hotel Club ‘Punta Arabi’ hippies aanbood om hun handgemaakte producten en spullen uit de hele wereld daar te verkopen. In het begin bestond de markt uit vijf stalletjes, namelijk Maggie met overheerlijke zoete lekkernijen, een dame uit Formentera die wollen truien (wol van haar eigen schapen) verkocht, een jongen die puppy’s verkocht, kinderen die speelgoed ruilden en nog 1 iemand die sieraden verkocht uit India. Viool en gitaar muziek zorgden voor een gezellige sfeer. Toentertijd legden deze hippies hun koopwaar gewoon nog op de grond op lakens in de schaduw onder de bomen. Door de jaren heen is deze markt enorm gegroeid en inmiddels zijn er zo’n 500 kraampjes en daarmee is deze markt de grootste van Ibiza. Sapjes, paella, wijn, frisdrank, taartjes en nog veel meer lekkers vind je in de verschillende eet- en drinkgelegenheden.

Openingstijden
April – oktober, elke woensdag van 10:00 – 18:00

Locatie
Club Punta Arabí (Es Caner)
Avenida Punta Arabí
Website

Routebeschrijving met de auto
Vanaf Santa Eulalia volg je de borden richting Es Canar. Sla rechtsaf voor ‘Es Canar’ en volg de borden ‘Club Punta Arabí’ richting ‘Cala Martina’. Vervolgens rijd je tot het eind van de straat waar je zowel openbare parkeerplaatsen vindt als een privé parkeerterrein waar tegen betaling geparkeerd kan worden.

Met de bus/taxi/boot
Ook kan je met de bus of taxi de hippiemarkt bezoeken. Dan nog een andere optie is per boottocht tour vanaf Ibiza stad, Santa Eulalia, San Miguel, Portinatx of San Antonio.

San Jordi

In het zuiden van het eiland, in de buurt van Les Salinas en het vliegveld is er iedere zaterdag een tweedehands rommelmarktje te vinden. Voor de leukste koopjes is het zeker een aanrader om op tijd aanwezig te zijn. Ook kan je hier goed terecht voor koffie, een hapje en in de loop van de ochtend live muziek.

Openingstijden
Elke zaterdag van 09:00 – 14:30

Locatie
Hipodromo Sant Jordi
Carretera Al Aeroport km 4.1,
Sant Josep de SA Talaia
Website

Mercadillo del Puerto de Ibiza

Vanaf 1974 wordt de Mercadillo del Puerto de Ibiza (oftwel het marktje in de haven van Ibiza stad) al georganiseerd. Ambachtelijke producten, zilver, leer en nog veel meer.

Openingstijden
April – Oktober van 17:00 – 01:00/02:00 (afhankelijk van de maand en de drukte)

Locatie
Plazas de Antoni Riquer y Sa Tertulia
Eivissa
Website

Wij verhuren zelf helaas geen kraampjes maar we helpen jullie graag, daarom een aantal tips:

  • Krijg je de kriebels en zou jij ook graag jouw producten willen verkopen op een marktje in Ibiza? Neem dan vooral even contact op met één of meerdere marktjes om te informeren of er nog een kraam beschikbaar is.
  • Op de website van las Dalias wordt ook een online (gratis) tijdschrift aangeboden met wat leuke achtergrondinformatie, interviews en leuke tips.
  • In de zomermaanden kom je nog veel meer marktjes tegen overal op het eiland.
  • Handig om te weten is dat veel strandtenten ook een leuk winkeltje hebben waar je voor/na een heerlijke lunch nog even kan shoppen.

Nog meer tips

Op slechts een kleine afstand van Es Canar en Sant Carles ligt Santa Eulalia, de derde badplaats van Ibiza. De stad staat bekend als gastronomisch en cultureel centrum van het eiland. Lees hier meer over Santa Eulalia.