Ibiza bezit over een paar prachtige grotten, waar je zelfs schilderingen kunt zien van de mensen in het verre verleden. Ook de grot Cueva de Ses Fontanelles heeft van deze prachtige rotstekeningen. Lees op deze pagina meer over deze grot.

De wijngrot

Cueva de Ses Fontanelles wordt ook wel de Cova des Vi genoemd, oftewel wijngrot. De naam is afkomstig uit het feit dat deze grot vroeger als een opslagplaats voor wijn diende. Het was een goede plek voor de wijn, omdat de muren zorgden ervoor dat de wijn op de goede temperatuur bleef en niet verzuurde door de warmte. De grot is gelegen net buiten het centrum van Sant Antonio en is bereikbaar vanuit Cala Salada. De grot is ontdekt in 1917 door de Franse archeoloog Henri Breuil. Hij beweert dat de rotstekeningen die in deze grot te vinden zijn komen uit het Bronzen tijdperk, dit is dus rond 1.000 jaar voor Christus. Op de muren in het westelijke gedeelte van de grot zijn tekeningen te zien van schepen.

Het bezoeken van de grot

Helaas is de grot niet goed toegankelijk. Het bestuur van Ibiza heeft namelijk besloten om de grot af te sluiten met ijzeren tralies, waardoor je de rotstekeningen alleen kunt bewonderen van een afstandje. Als je naar de grot toegaat kun je niet alleen in de grot kijken, maar heb je ook prachtig uitzicht over de zee en de mooie rotsige en idyllische kustlijn van Ibiza.

Bereikbaarheid

De grot is bereikbaar via Cala Salada. Je volgt dus de weg naar Cala Salada, als je bijna bij het strand aankomt pak je de laatste bocht naar rechts, dit is een onverharde weg naar rechts. Je kunt een stuk met de auto naar boven, maar niet helemaal. Dan kom je langs 2 huizen aan je rechterhand, één aan de weg en de ander in het bos. Als de weg doodloopt ga je naar rechts, vervolgens wanneer de weg weer doodloopt naar links dan en kom je uit bij een clif, waar je de auto parkeert. De rest kan je alleen te voet doen. Vanaf dit punt neem je het wandelpad naar rechts en dan ligt de grot 500 meter naar beneden. Let er ook op dat de weg erg hobbelig is, bedenk dus goed of je de geschikte auto hier voor hebt. Je kunt ook alles wandelen vanuit Cala Salada, maar dit gaat veel tijd kosten.
Vanaf Punta Galeria is het pad erg rotsachtig en dit gaat langs de kust. Dit zorgt voor prachtige uitzichten, mits je natuurlijk geen last van hoogtevrees hebt!

Tip

– Voor mensen met een lichamelijke beperking is het geen aanrader om deze grot te bezoeken.