Genieten van ambachtelijk bereide chocolade taart, prachtige petit fourtjes, zoete cake kunstwerkjes, verrassende bonbons en voor nog veel meer zoete lekkernijen zijn er verschillende spots op Ibiza waar je terecht kan.

Pastelería Mediterránea

Nicolás Benvenuti is een Franse patisseur die inmiddels al meer dan 24 jaar in het vak zit en al zijn energie, professionaliteit en passie steekt in de patisserie. Na zijn opleiding bij één van de beste patisserie opleidingen (Compagnon de Devoir) kwam hij in 1996 naar Ibiza en in 2000 startte hij met zijn nieuwe project. Niet alleen op Ibiza is hij bekend, maar ook in de rest van Spanje.

Zoet & Hartig
In Ibiza stad kan je bij ´salon de té´ genieten van zowel zoete als hartige heerlijkheden, waaronder:
• Bombons
• Petit fours
• Ambachtelijk ijs
• Canapés

Handig
Mocht je een authentiek landhuis, luxe villa, knus appartement of een andere accommodatie hebben gehuurd/gekocht en geen zin hebben om zelf uren in de keuken te staan voor de voorbereidingen voor een gezellige borrel? Bij Pastelería Mediterránea kan je ook bestellingen doorgeven en dan komen ze het bij je ‘thuis’ bezorgen.

Voor meer informatie kan je kijken op de website van Pastelería Mediterránea.

Locatie
Pastelería Mediterránea
Calle País Valencia, 11, local 19
07800 Ibiza

Charlotte Ibiza

Bij Charlotte Ibiza vind je een uitgebreid aanbod aan drankjes en hapjes. Naast een grote diversiteit aan cocktails en mixdrankjes kan je hier ook heel goed terecht voor zoete lekkernijen en overheerlijke koffie´s.

Van chococafé tot caipiroska
Café tricolor (koffie, melk, slagroom en cacao), Café granizado (koffie met gecrushed ijs), Café Dolce Vita (koffie met amaretto en turrón ijs) zijn slechts enkele soorten koffie uit het enorme aanbod. Naast lekkere koffie´s, frappé´s, smoothies, milkshakes en een variatie aan thee, zijn de cocktails ook zeker aan te raden.

Zoetige heerlijkheden
Wafels, brownie, taart, crepes en een varieteit aan ijscoupes zijn enkele zoete heerlijkheden, die overigens met siroop, chocolade saus of slagroom naar smaak kunnen worden gemaakt.

Nachos….
Ook is er genoeg lekkers te bestellen voor de borrel zoals onder andere nachos, patatas bravas en kipvleugeltjes. Mocht je op zoek zijn naar meer informatie, dan kan je op de website van Charlotte Ibiza kijken.

Locatie
Charlotte Ibiza
Calle Canarias, 36
07800 Ibiza

Grand Café Cappuccino

Zoals de naam al aangeeft kan je hier terecht voor een overheerlijke cappuccino, maar ook voor een lekker stuk chocolade taart, sinaasappelsorbet, wortel/noten taart, verse aardbeien met slagroom kan je hier terecht. Verder heb je bij beide locaties in Ibiza stad mooi uitzicht, maar bij Marina Ibiza is een spot op het terras in de zon met uitzicht over de haven, het water en Dalt Vila echt spectaculair.

Wel handig om in gedachte te houden is dat Cappuccino een keten is en dat de prijzen over het algemeen wat hoger liggen dan bij de eerste beste ´cafetería´.

Om een indruk te krijgen van het aanbod van cappuccino kan je een kijkje nemen op de website.

Locatie

Grand Café Cappuccino Marina Ibiza
Avenida Juan Carlos I, s/n
Ibiza

Grand Café Cappuccino Marina Botafach
Marina Botafach, I
Ibiza

TIP! Is een vriend/familielid jarig tijdens jullie bezoek aan Ibiza? Wat is er dan leuker om hem/haar te verrassen met een lekkere taart? Als je het helemaal speciaal wil aanpakken, dan is het misschien een idee om vooraf een bestelling door te geven voor een gepersonaliseerde taart/gebakjes, bijvoorbeeld bij Pastelería La Canela