Voor iedereen is er wel iets te vinden op Ibiza waardoor hij of zij een reden heeft om een keer het vliegtuig in te stappen voor een aantal dagen te genieten van dit paradijselijke eilandje. Behalve alle feestjes, relaxte beach clubs, mooie stranden, heerlijke restaurants en indrukwekkende musea, beschikt Ibiza ook nog over een beschermd natuurgebied dat is opgenomen op de UNESCO lijst. Namelijk de zoutvelden in het zuiden van Ibiza!

´Witte goud´

Ses salines is een beschermd natuurgebied met prachtige zoutmeren. Deze zoutmeren zorgen voor een enorme zoutwinning die hier al eeuwenlang plaatsvindt. Het was altijd de belangrijkste industrie van het eiland totdat het toerisme toenam. Het wordt ook het ‘witte goud’ van Ibiza genoemd. Wanneer je langs deze zoutmeren rijdt, is het zeker de moeite waard om ook even uit te stappen om te kijken wat er hier verder nog te vinden is. Je komt er namelijk ook duinen, pijnbomen en het strand ‘Platja de Salines’ tegen.

Platja de Salines

Je kunt een dagje strand dus erg goed combineren met een bezoekje aan de zoutmeren. Het strand is gedeeltelijk bestemd voor nudisten. Het is een lang zandstrand (1.5 km en 30 meter breed) dus er is ook genoeg ruimte voor mensen die graag in een bikini of in de zwembroek op een handdoekje willen liggen! Achter dit strand vind je ook nog een mooi duingebied.

Sal de Ibiza

Wanneer je eenmaal een bezoekje hebt gebracht aan de zoutmeren ben je natuurlijk ook benieuwd geworden naar hoe het zout dat hier wordt geproduceerd nou smaakt. De zout producten bestaan allemaal uit 100% zeezout, zonder toegevoegde additieven of bewaarmiddelen. Het zout van de Sal de Ibiza producten wordt uitsluitend met de hand geoogst in het natuurgebied Ses Salines op Ibiza. De kwaliteit van het zout is van het hoogste niveau en de verpakking van de producten is om te stelen!

De zout producten worden verkocht op Ibiza zelf verkocht in een erg leuk winkeltje dat je tegenkomt wanneer je vanaf Ibiza Stad naar Sant Eularia rijdt. Na 3.4 km rijden is deze opvallende winkel met een mint groen kleurige buitenkant niet te missen. Behalve zout producten kun je hier ook terecht voor andere producten. Zo is er bijvoorbeeld ook chocolade, chips met zeezout en zout gemengd met chili, bloemen, hibiscus of mediterrane kruiden. Verder kan je hier ook sieraden, interieur en mode vinden.

Bereikbaarheid

De zoutvelden Ses Salines zijn gelukkig makkelijk te bereiken! De autoweg gaat zelfs midden door de zoutmeren heen en de parkeerplaats die daar te vinden is groot met genoeg parkeerplekken. Wanneer je niet een auto tot beschikking hebt, kun je de taxi nemen (3.4 km vanaf Ibiza Stad).

Tips

– Om er helemaal een leuk dagje van te maken zou je een scooter kunnen huren en op de scooter richting de zoutmeren kunnen gaan voor een dagje in dit indrukwekkende natuurgebied.
– Neem een kijkje op onze pagina over uniek vervoer en kom erachter op welke unieke manieren jij dit eiland en de zoutvelden kunt ontdekken!