Ibiza is dé vakantiebestemming voor liefhebbers van parelwitte stranden, verborgen baaitjes en het bruisende nachtleven in de bekende clubs. Deze locaties lijken op het eerste gezicht misschien niet rolstoelvriendelijk. Toch hebben we goed nieuws voor jou als rolstoelgebruiker: je hoeft geen van deze plekken over te slaan! Lees snel verder hoe je zorgeloos kunt genieten van de rolstoelvriendelijkheid op Idyllisch Ibiza.

Rolstoel, krukken of scootmobiel reserveren

Als eerste is het misschien handig om te weten waar je een rolstoel, krukken of scootmobiel kunt reserveren. Op de website van Mobility Equipment Hire Direct is het mogelijk om deze voor je vakantie naar Ibiza te reserveren. Deze wordt dan bezorgd op het door jouw gekozen tijdstip bij je accommodatie of een andere plek. De website is beschikbaar in het Engels of Spaans.

Je kunt je reservering als volgt plaatsen:

 1. Verander de ‘currency’ rechts bovenin in euro als dat niet standaard staat ingesteld.
 2. Klik bij het knopje ‘country’ de ‘Balearic Islands’ aan. Vervolgens verschijnt er automatisch daaronder de optie om Ibiza aan te klikken.
 3. Vul bij ‘equipment’ in wat voor hulpmiddel je graag zou willen reserveren.
 4. Vervolgens kun je de data van aankomst en vertrek invullen en op ‘Get a Quote’ klikken. Je krijgt een overzicht van het aantal dagen dat je het hulpmiddel gaat gebruiken en de kosten daarvan.
 5. Als je tevreden bent met het aantal dagen en de kosten, klik dan op ‘order’ om het hulpmiddel te reserveren. Klik daarna zonder je product te selecteren op ‘proceed to check out’. Ga vervolgens verder als ‘guest’ of log in als je al een gebruikersaccount hebt.

Van het vliegveld naar je vakantieverblijf

 • De luchthaven is zeer toegankelijk voor rolstoelgebruikers vanwege de aangepaste liften, toiletten en telefoons. Ook biedt de luchthaven gratis begeleiding voor rolstoelgebruikers aan, mits je 48 uur van tevoren op de website van luchthavenexploitant Aena doorgeeft wat voor begeleiding je nodig hebt.
 • De telefonische hulplijn van Aena voor mindervaliden is 24 uur per dag bereikbaar op 0034 902 404 704 / (+34) 91 321 10 00.
 • Op het vliegveld zijn er ontmoetingspunten speciaal voor rolstoelgebruikers. Deze vind je bij het voorplein bij zowel de vertrekhal als de aankomsthal en de “Terminal interior public lobby”.
 • Bij aankomst op het vliegveld kun je een servicemedewerker vragen om speciaal vervoer voor je te laten regelen. Je kunt een speciale taxi ook zelf van tevoren reserveren op de website van Disabled Access Holidays.

Invalidentoiletten en parkeerplekken

Met de app Wheelmate kunnen rolstoelgebruikers van over de hele wereld elkaar helpen door op de kaart aan te geven waar je invalidentoiletten en -parkeerplekken kunt vinden, ongeacht de locatie waar je je bevindt. De app is nog niet erg uitgebreid op Ibiza, maar door zelf plekken toe te voegen help je andere rolstoelgebruikers in de toekomst!

Slaap lekker!

Alle hotels die we aanraden voor rolstoelgebruikers ,hebben één of meer kamers beschikbaar die voldoen aan de volgende eisen:

 • Rolstoeltoegankelijke douche
 • Verhoogd toilet
 • Toilet met handgrepen
 • Gehele unit toegankelijk voor rolstoelen

We adviseren je wel om eerst contact met het hotel op te nemen om persoonlijk advies te vragen over welke kamer het beste bij jouw behoeften past, of de openbare toiletten ook rolstoelvriendelijk zijn en of het hotel eventueel andere services verleent die je vakantie in een rolstoel relaxter kunnen maken.

7Pines Resort Ibiza

 • Vanaf €400 voor 2 personen per nacht, inclusief ontbijt
 • Uitzicht op het eiland Es Vedrà

Wanneer je dol bent op luxe, is dit resort zeker iets voor jou. Er zijn in totaal zes rolstoelvriendelijke suites, waarvan sommige met een privézwembad. Vanaf het 7Pines Resort Ibiza is het ongeveer een halfuurtje rijden naar het strand Platja d’en Bossa. Dit is een volledig rolstoeltoegankelijk strand met geassisteerde badservice.

Boek jouw luxe suite hier!

Iberostar Santa Eulalia

 • Vanaf €56 per nacht per persoon
 • Elke avond shows, muziek en amusement op de terrasbar

Dit hotel beschikt over tien kamers die speciaal zijn aangepast aan rolstoelgebruikers en mensen met een beperking. Door het brede activiteitenaanbod zijn er veel activiteiten die je als rolstoelgebruiker gewoon mee kunt doen. En als kers op de taart: er is een zwembadlift aanwezig! Let wel: dit hotel is een volwassenenhotel, ‘no kids allowed!’.

Boek jouw spetterende vakantie hier!

Vamos a la playa

Op sommige stranden op Ibiza is het mogelijk om rolstoelen en krukken te huren of zelfs begeleid te baden met een badmeester. We raden je wel aan om van tevoren contact op te nemen met de badmeestertoren voor meer informatie en om de gewenste service te reserveren. Zo ben je er zeker van dat je zorgeloos kunt genieten van de prachtige stranden die Ibiza te bieden heeft!

Rolstoeltoegankelijke stranden met geassisteerde badservice

 • Cala Llonga
 • Platja d’en Bossa
 • Ses Salines
 • Cala Vedella
 • Cala Gració Pouet
 • Caló des Moro
 • s’Arenal
 • Cala Bassa
 • Cala Tarida
 • Port des Torrent
 • Punta Pinet
 • Cala d’Hort
 • Talamanca
 • Ses Figueretes
 • Benirràs
 • Portinatx (S’Arenal Gros)
 • Port of Sant Miquel
 • Cala de Sant Vicent
 • Santa Eulalia

Rolstoeltoegankelijke stranden met amfibische rolstoelen

 • Es Canar
 • Es Arenal (Formentera)
 • Pujols (Formentera)

Rolstoeltoegankelijke stranden zonder rolstoelverhuur of geassisteerde badservice

 • Llenya
 • Es Figueral

Rolstoelvriendelijke uitgaansgelegenheden

Laat jij je ondanks je beperking niet snel een feestje ontzeggen? Dan ben je op Ibiza zeker aan het goede adres. Veel nachtclubs in Playa d’en Bossa en San Antonia zijn door hun grootte makkelijk te bezoeken voor rolstoelgebruikers.

Eten in Ibiza-style

Op onderstaande plekken kun je terecht voor een heerlijke lunch of diner op Ibiza. Om er zeker van te zijn dat er een invalidentoilet aanwezig is bij het restaurant, raden we je aan om te reserveren bij hotels. Daar heb je de meeste kans op goede voorzieningen voor rolstoelgebruikers.

Nikki Beach Club

Nikki Beach Club is een rolstoeltoegankelijke beach club waar je terecht kunt voor een kleurrijke lunch met bubbels in Ibiza-stijl. Maar wees gewaarschuwd, elke dag is hier een feestje! Op de website kun je van tevoren kijken welke bijzondere events en acties er zijn.

Locatie
Avenida S’Argamassa 153
07840 Santa Eulària des Riu
Website

The Butcher en Izakaya

In het Sir Joan Hotel vind je twee rolstoeltoegankelijke restaurants. The Butcher, waar je terecht kunt voor een heerlijke burger, en Izakaya, waar je terecht kunt voor een Aziatische keuken met de nieuwste culinaire concepten.

Locatie
Passeig de Joan Carles I 1
07800 Ibiza-stad
Website

Café Montesol

Bij Café Montesol bij het Hilton Hotel Ibiza kun je op het buitenterras onder de Spaanse zon genieten van tapas die worden bereid met plaatselijke ingrediënten. Hier kun je dus cultuur snuiven en een lekker hapje eten in één!

Locatie
Passeig de Vara de Rey 2
07800 Ibiza-stad
Website

Musea

Ben je even klaar met bakken op het strand of is het een dag minder lekker weer? Bij de volgende musea kun je als rolstoelgebruiker zorgeloos cultuur snuiven.

Centro de Interpretación Medina Yabisa La Curia

In dit museum, wat vroeger een rechtbank was, wordt de geschiedenis van Ibiza verteld met audiovisuele technieken. Het gaat hier in het bijzonder over de periode dat de Arabieren het eiland bezaten. Het hele museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Locatie
Carrer Major 2
07800 Ibiza-stad
Website

Openingstijden
Van 1 oktober t/m 31 maart
Dinsdag t/m vrijdag:10.00 – 16.30 uur
Zaterdag en zondag: 10.00 -14.00 uur

Van 1 april tot 30 juni en in september
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 14.00 uur en 17.00 – 20.00 uur
Zaterdag en zondag: 10.00 -14.00 uur

Juli en augustus
Dinsdag t / m vrijdag: 10.00 -14.00 uur en 18.00 – 21.00 uur
Zaterdag en zondag: 10.00 -14.00 uur

Prijs
€ 2
€ 1,50 voor studenten en groepen
Gratis voor minderjarigen <12 en volwassenen >65 en bewoners

Museo de Arte Contemporáneo de Ibiza

In dit museum van hedendaagse kunst vind je (foto)tentoonstellingen, een bibliotheek en een tentoonstellingsruimte met oude opgravingen en overblijfselen van oude gebouwen op Ibiza. Het hele museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Locatie
Ronda Narcís Puget
07800 Ibiza-stad
Website

Openingstijden
April / mei / juni / september
dinsdag tot zondag 10.00 -14.00 uur
dinsdag tot vrijdag 17.00 uur – 20.00 uur

Juli / augustus
dinsdag tot zondag 10.00 uur -14.00 uur
dinsdag tot vrijdag 18.00 uur tot 21:00 uur

Oktober tot maart
dinsdag tot vrijdag van 10.00 – 16.30 uur
Zaterdag en zondag van 10.00 – 14.00 uur

Prijs
Gratis

Met de ferry naar Formentera

Op de website van Direct Ferries kun je de prijzen en tijden van verschillende ferry-maatschappijen die vanaf Ibiza naar Formentera en terugvaren vergelijken. De meeste ferry-maatschappijen geven aan rolstoelvriendelijk te zijn, maar adviseren je wel om tijdens de boeking aan te geven dat je met een rolstoel reist. Zo kunnen zij je attenderen op de extra services aan boord voor mindervaliden. Controleer voor de zekerheid altijd eerst de website van de maatschappij om er zeker van te zijn dat ook daadwerkelijk alle ferry’s rolstoelvriendelijk zijn.

Stranden op Formentera

De stranden Er Arenal en Pujols op Formentera zijn rolstoelvriendelijk en bieden geassisteerd baden met een badmeester aan. De dienst hoeft hier niet van tevoren gereserveerd te worden, omdat het in de meeste gevallen erg rustig is en er genoeg plek is.