De tijd dat het hebben van tattoos als rebels en asociaal werden gezien ligt inmiddels wel aardig achter ons. Tegenwoordig zie je tieners, surfdudes,sporters, muzikanten tot zelfs huisvrouwen een bezoekje aan één van de tattoo shops op Ibiza brengen. Het maakt eigenlijk allemaal niet uit, zoveel mensen hebben inmiddels een mooie, fijne of bijzondere herinnering of gewoon een prachtige versiering met inkt laten vastleggen op hun huid. Dat is op Ibiza niet minder, je hoort er op dit eiland eigenlijk niet eens bij als je geen tattoo hebt lijkt het wel! Lees hier meer over hoe en wat!

Back in the days

Tattoos gaan al way back in de tijd en hebben veel verschillende achtergronden en stijlen. Er zijn aanwijzingen dat er al 12.000 jaar geleden als een vorm van rouw werd getatoeerd. Bij deze vorm werd het as van de overledene in zelfgemaakte wonden gewreven, waarna de koolstofdeeltjes achterbleven.

Door de jaren heen veranderde de manieren en redenen voor tattoos flink. Gebieden waarvan bekend is dat tattoos al lange tijd onderdeel van de samenleving uit maken zijn Polynesië, Nieuw-Zeeland (Maori), India, Birma en Japan. De tattoos werden gezet om iets te zeggen over je status, stam of gebeurtenissen. Iemand zonder tattoos werd ook vaak gezien als een nobody, je had dan niks geen status.

In Europa kwamen tattoos over het algemeen een stuk minder voor. Tot de world famous ontdekkingsreiziger Captain Cook de wijde wereld in trok over grote zeeën en oceaanen. Zo kwam Cook langs de bovengenoemde landen en noemden hij en zijn mede zeerakkers de lichaamsversieringen tatau/tatu. Weet je ook meteen waar het woord tattoo vandaan komt!

Geïnspireerd op wat zij zagen bij de stammen zijn ook deze stoere zeebonken zich gaan versieren door middel van de pot inkt en naald. Zo verdiende je bij het afleggen van 5.000 zeemijl een zwaluw op de borst. Kwam je tot de 10.000, mocht er eentje bij op de andere borst. Voeren de heren langs het mooie Hawaï, tja dan kwam er een dansend hoelameisje op de arm. En zoals je wel kan raden, kwam zo de voor ons bekende tattoo kunsten aan het Europese land.

ibiza-tattoo-quote1

NOWADAYS

En weet je wat nou zo tof is? Tijden veranderen, trends komen en trends verdwijnen weer als sneeuw voor de zon. Maar wanneer je heerlijk op het strand ligt en om je heen kijkt zie je alle soorten tattoos van modern tot ver in de stammentijd nog steeds terugkomen. De kans bestaat dus ook zomaar dat je totaal overrompeld bent door Ibiza in al haar schoonheid, het nachtleven, de playa’s, de mensen en wil je een mooi aandenken? Dan kan dat!

Op Ibiza is een aantal zeer goed aangeschreven tattoo shops waar zelfs de grote sterren van all over the planet zich laten versieren door het inkt en de tattookunsten van de lokale tattoo artiesten.

Inkadelic Tattoo

Deze tattoo shop is een waar mekka voor de tattoocultuur liefhebbers. Het is een prachtige shop, wat eigenlijk meer weg heeft van een museum van rariteiten, exotische spullen en inspirerende kunst. Inkadelic Tattoo studio wordt gerund sinds 1991 door de wereld beroemde tattoo artiest Neil Ahern en zijn collega artiesten. Neil kan grote sterren van Naomi Cambell, Mark Ronson, Kate Moss tot Marc Jacobs tot zijn klantenkring rekenen. Inkadelic is te vinden in de Plaza Mercado Viejo in het hart van Ibiza Stad. Tegenwoordig gaat Inkadelic ook on the road als pop-up tattoo studio en zijn ze te vinden op de vetste evenementen en villa party’s op en rond Ibiza.

Ibiza Ink

Ibiza Ink is een studio die wordt gerund door tattoo artiest Fillipo. Fillipo begon zijn carriëre al meer dan vijftien jaar geleden in India. Hij verhuisde vervolgens naar Amerika waar hij een on the road artiest was. Na nog in Brazilië en in het Midden-Oosten zijn kunsten te hebben vertoond heeft hij zich verder ontwikkeld in Australië om vervolgens eindelijk in Europa, Ibiza uit te komen. In Ibiza is hij inmiddels al tien jaar actief en sinds 2009 heeft Fillipo zijn eigen shop Ibiza Ink. Fillipo houdt van alle stijlen, maar is het meest gespecialiceerd in free hand, realistic, Japans en bloemen. Ibiza Ink is te vinden op Carrer del General Prim 10 in San Antonio.

Where to go?!

Er zijn op Ibiza meerdere tattoo shops. Hieronder is een lijstje met studio’s en de adressen ervan. Let op dat het belangrijk is dat je bij de keuze voor een tattoo shop er altijd eentje kiest waar jij je fijn bij voelt en een tattoo artiest kiest die je vertrouwt.

Tahiti Tiki Tattoo

(gespecialiseerd in Maori, Polynesian etc)
Vara de Rey 4
07800 Ibiza stad
Website

Art4Skin

Carrer Ample 16
07820 San Antonio
Website

El Flaco

Carrer del Bisbe Abad y Lasierra 52
07800 Ibiza stad
Website

Ibiza Dream Tattoo

Carrer Cesar Puget Riquer 11
07840 Santa Eulalia Del Rio
Website

JET Tattoo

Carrer de les Begònies 4
07817 Playa d’en Bossa
Website

IBZTattoo

Carrer Alzines 1 Local 5
07817 Playa d’en Bossa
Website

Blowart Tattoo

Avinguda de Sant Jordi 7
07800 Ibiza stad
Website