Een wedstrijdje karten, spectaculaire tropische vissen bekijken, het eiland ontdekken tijdens een jeep safari, lekker spelen in het water park, een parcours afleggen in het avonturenbos en nog veel meer leuke activiteiten die er te doen zijn voor kinderen op Ibiza!

1. Go karts Santa Eulalia

Bij ‘Go karts Santa Eulalia’ zijn er heel erg snelle karts voor volwassenen tot tragere kinderkarts beschikbaar voor een onvergetelijk dagje racen. Of je nu komt voor een competitieve of vriendschappelijke race of voor een gezellig familie-uitje, het is plezier gegarandeerd op het 300 meter grote circuit.

Het maakt ook niet uit of je een ervaren racer bent of niet, het professioneel en meertalig personeel zorgt voor professionele begeleiding voor en tijdens de race. Een leuk dagje go-karten geeft net dat tikje meer avontuur aan je vakantie.

Locatie
Ctra. Ibiza a Santa Eulalia Km 6
07840 Santa Eulalia
Website

Openingstijden
April, mei en oktober: 10.00 – 21.30 uur

Juni tot september: 10.00 – 22.30 uur

November tot maart:
Maandag tot vrijdag: gesloten
Zaterdag en zondag: 11.00 – 19.00 uur

2. Sirenis Aquagames

Het waterpark Aguagames, gelegen tussen het Aura en Seaview hotel, is hét familieavontuur bij uitstek voor een hele dag vol waterplezier in Ibiza. Of je nu houdt van heel hoge en snelle of tragere waterattracties, bij Aguagames is er voor ieder van de familie wat wils. Je kan gaan glijden in de talloze glijbanen, zowel super hoge open glijbanen als iets lagere gesloten glijbanen. Ben je eerder een durver? Eens zien of je de vrije val glijbaan aandurft!

Doe je het liever wat rustiger aan? Dan kan je in de relaxzones en zwembaden even afkoelen en genieten van de stralende zon. Voor kinderen t/m 10 jaar is er ook nog een Pirates of the Caribbean thema kids zone en voor de jongere kids zijn er twee zwembadjes met sproeiers en dierenbeelden zodat zij veilig en met veel plezier kunnen spelen. Van al het waterpret trek gekregen? Je kan een speciaal ticket kopen bij de receptie van het Sirenis Seaview Country Club hotel waarbij je toegang krijgt tot het lunchbuffet in het hotel.

Locatie
Calle Platja d’en Bossa
07817 Playa d’en Bossa, Ibiza
Website

Openingstijden
Van 10.30 – 18.00 uur

Tarieven
Hotel day pass: volwassenen €55 euro, kinderen €35 euro. 5 euro goedkoper voor inwoners. Inclusief lunch, snacks en drinken. 
Waterpark & lunch: volwassenen €35 euro, kinderen €25 euro. Ticket voor het waterpark met lunch bij het buffet (incl. drinken) tussen 12.30 uur 1n 14.30 uur.
Waterpark only: volwassenen €22 euro, kinderen €16 euro. Ticket voor het waterpark. 
Halve dag waterpark only: volwassenen €15 euro, kinderen €15 euro. Ticket voor waterpark tussen 14.00 uur en 18.00 uur.

Tips
– Breng genoeg zonnecrème mee en smeer je kinderen en jezelf regelmatig in
– Neem voldoende drinkbaar water mee
– Als je met de bus vanuit Ibiza stad gaat naar het waterpark, neem je lijn 14 die elke 20 minuten ernaartoe rijdt

3. Acrobosc Ibiza

Een sport, een avontuur, een uitdaging… In Acrobosc Ibiza is het een combinatie van allemaal! Het is een unieke plek op Ibiza waar jong en oud kunnen genieten van een avontuurlijke en sportieve dag. Jongeren jonger dan 8 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

Bij het aankomen krijg je een veiligheidsharnas, een korte uitleg en training. Daarna laten de begeleiders het volledig aan jou over! Het parcours bestaat onder andere uit op touw lopen en van kabels afglijden en het duurt ongeveer 3 uur om het hele parcours af te leggen. Het is kortom een fantastisch avonturenbos bestaande uit 3 parcours, vlakbij het strand ‘Cala Pada’ waar fun en adrenaline gegarandeerd zijn.

Locatie
Avenida de s’Argamassa 77
07840 Santa Eulalia
Website

Openingstijden
Van mei t/m oktober: 10.00 – 21.00

Juli en augustus: 10.00 – 23.00

Van november t/m april:
Van maandag tot vrijdag: 14.00 – 17.00
Zaterdag en zondag: 10.00 – 17.30

Tarieven
Groene parcours (vanaf 3 jaar): € 15
Blauw parcours (kinderen vanaf 6 jaar & volwassenen) : € 20
Rood parcours (volwassenen) : € 25
Blauw + rood parcours: € 30
Groen + blauw parcours: €25

4. Ibiza Jeep Safari

Als je denkt dat je alles hebt gezien op Ibiza, dan vergis je je. Je kan Ibiza ontdekken tijdens een safaritocht door de wildere landschappen van het eiland. Tijdens de safari kom je voorbij en stop je bij de meest indrukwekkende geheime plekken en stranden van Ibiza. Tijdens de wilde jeeptocht krijg je meer informatie van de meertalige gidsen over de geschiedenis en de fauna en flora van Ibiza.

Rond het middaguur wordt er ook een lunchpauze ingelast en dan krijg je ofwel een broodje op het strand of wordt er wat gegeten in een lokaal restaurant, dat inbegrepen is in de prijs van de tour. Na de lunchpauze krijg je even de tijd om een verfrissende duik te nemen op één van de mooiste stranden in het noorden van het eiland.

Locatie
Calle Sant Josep 18
07840 Santa Eulalia, Ibiza
Website

Safaritochten
Je kan kiezen tussen 3 safaritochten:
Classic safaritocht: duurt 5 uur. Te boeken voor maandag en vrijdag.
Exclusieve safaritocht: ontworpen voor jou en je gezelschap.
Hippie markt tocht: tocht van 4 uur + 2 uur op de hippie markt. Te boeken voor woensdag en zaterdag.

Tarieven
Classic safaritocht: €79
Exclusieve safaritocht: prijs gebaseerd op de ontworpen tocht
Hippie markt tocht: €82

Tips
– Alle safaritochten zijn voor alle leeftijden
– Neem zonnecrème, een hoofddeksel en een grote fles water mee

5. Aquarium Cap Blanc

Vroeger was het een aquarium waar enkele kreeften waren gehuisgevest maar in 1989 werd het omgedoopt tot de huidige en indrukwekkende ‘Aquarium Cap Blanc’. Het aquarium is niet zoals de doorsnee aquaria, omdat het namelijk een deel is van de Middellandse zee van Ibiza.

In het aquarium vind je voornamelijk kleinere soorten vis die voortdurend uit het water springen, maar dat is niet alles. Er staan voor het aquarium ook informatieborden in meerdere talen over elk type vis in het aquarium. Recent is ‘Aquarium Cap Blanc’ een nieuw project gestart, namelijk de hergroeing van bepaalde zeeplanten in het Aquarium. Dit alles maakt het een must-see tijdens je verblijf in Ibiza!

Na een leuk en leerrijk bezoek aan Aquarium Cap Blanc kan je heerlijk gaan eten in het restaurant dat er vlak naast ligt. Tijdens een heerlijke maaltijd kan je genieten van een adembenemend uitzicht over het strand van Sant Antoni de Portmany.

Locatie
Carretera Cala Grassió
07820 Sant Antoni de Portmany, Ibiza
Website

Openingstijden
Van mei t/m oktober: 10.00 – 21.00
November t/m april: ‘s zaterdags van 10.00 – 14.00

Tarieven
Volwassenen: €5,00
Kinderen (4-12 jaar): €3,00

Tips
– Ga je met de bus? Dan neem je lijn 1 en stap je uit bij de halte ‘Hotel Tanit’
– Ga je liever wandelen? Het aquarium is slechts 25 minuten lopen van de stranden van San Antonio

Heb je genoeg pret gemaakt en is het tijd voor een lekker hapje? Wij hebben leuke restaurants op een rijtje gezet waar je heerlijk kan eten met kinderen!