Vegan Ibiza is perfect voor veganisten die lekker naar de zon willen. Voor alle vegans en vegetariërs onder ons zijn er genoeg mogelijkheden in Ibiza! Dit eiland houdt zich ontzettend bezig met gezond en lekker eten. De plekken in dit overzicht bevatten leuke tentjes waar je kunt eten. Niet alleen vegan restaurants, maar ook plekjes met veganistische opties. Wel zo leuk als je met vleesliefhebbers bent en toch gezellig met een groepje wilt eten. Daarnaast vertellen we je ook welke hotels ‘vegan friendly’ zijn en waar je heerlijk kunt ontspannen in een spa. Verder zijn er genoeg leuke winkeltjes om leuke items te scoren, zoals natuurlijke cosmeticaproducten en mooie tassen.

Restaurantjes

Om te beginnen zit Ibiza vol met heerlijke veganistische restaurants! We hebben er een paar voor je uitgezocht waarbij het zeker de moeite waard is om daar een bezoekje aan te brengen. Op de pagina Veganistische restaurants lees je meer over de veganistische restaurants op Ibiza.

Kleding en accessoires

Groen Groen Groen! En ook nog eens super trendy boho. Qua kleding en accessoires zijn er veel duurzame producten te vinden. In Ibiza zijn deze vooral handgemaakt en daardoor ook van meer verantwoord materiaal. Als veganist kun je dus prima terecht op de lokale markten van het eiland om leuke items te scoren! Iedere woensdag is de Punta Arabi markt en voor de andere dagen kun je terecht bij de lokale markt aan Playa d’en Bossa!

Shops

Savia

Dit is een ‘ecotienda’ zoals ze het noemen in Spanje. Een winkeltje met allerlei veganistische producten die variëren van natuurlijke cosmetica, eco fruit en kruiden. Deze winkel is een van de grootste en meest bekende ecowinkel van Ibiza. Dit supermarktje ligt in Ibiza Stad en is super handig te bereiken voor als je op vakantie bent en toch even gezond boodschappen wilt doen.

Locatie
Carrer d’Aragó 99
07800 Ibiza Stad
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 9.30–15.00 uur en 17.00–20.30 uur
Zaterdag: 10.00–14.00 uur
Zondag: Gesloten

Biorganic

Biorganic is echt zo’n type winkel waar je heen wilt voor je “boodschappen”, maar waar je uiteindelijk stiekem wat gaat eten. Raw Vegan Strawberry tiramisu, Vegan gazpacho, Vegan lasagnas… Je zou vergeten waar je voor kwam. Mocht je toch nog willen koken na al deze lekkernijen, dan kun je heerlijk verantwoorde boodschappen doen.

Locatie
Avenida d’Espanya, 11
07800 Ibiza Stad
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 9.00–22.00 uur

Hotels & Wellness

Cas Gasi

Wil je echt compleet ‘groen’ gaan en zelfs logeren in een heus eco hotel? Dat kan bij Cas Gasi. Dit hotel neemt het milieu en groen zijn zeer serieus. Cas Gasi is van oudsher al een organisch boerderijtje. De eigenaren hebben er uiteindelijk een stijlvol hotel van gemaakt. In dit hotel worden gerechten geserveerd met groente en fruit uit eigen tuin. Ook de olijfolie is geperst uit eigen tuin. Leuk om te weten is dat zelfs het zwembad schoongemaakt wordt met zout, in plaats van chemicaliën. Ben je enthousiast geraakt? Klik dan hier voor meer informatie of om te boeken!

PS. Wist je dat je hier een elektrische auto kunt huren? Elektrische fietsen zijn ook beschikbaar voor de sportievelingen die de heuvels van Ibiza willen trotseren. Het motto? “Burn fat, not earth.”

Locatie
Camino Viejo de San Mateu
07814 St. Gertrudis
Website

Morna Retreats Ibiza

Morna Retreats Ibiza staat bekend om relaxen. Een paradijs. Het is een vegan friendly oord, met maar een aantal beschikbare kamers. In deze ‘hacienda’ van 12000 m2 zijn prachtige tuinen te vinden, vijvertjes en fruitbomen. De gerechten die hier geserveerd worden, zijn vaak vegan en altijd vers bereid. Yoga en SUP zijn hier dagelijks mogelijk. Als je hier heen gaat, kom je gegarandeerd relaxt terug thuis. Zoals de naam al zegt; retreat!

Locatie
Es Novells 10
07800 Ibiza Stad
Website

Atzaro

Op zoek naar een mooie spa? Bij Atzaro ben je bij het goede adres. Van trouwlocatie, tot pootjebaden in het zwembad, het kan allemaal bij Atzaro. Atzaro is geschikt voor vegans. Wil je meer over dit mooie oord te weten komen? Klik dan hier.

Locatie
Carretera Sant Joan
07800 Santa Eularia Des Riu
Website voor meer informatie of om te boeken

Tip: Ga eens op zondag naar de San Juan markt. Deze ligt in het noordelijke gedeelte van Ibiza. Op deze markt worden organische producten en handgemaakte spulletjes verkocht. Let wel op: de markt is open van mei tot en met oktober.