Ibiza staat dan wel bekend om het nachtleven en de goede feesten die hier plaatsvinden, maar dat is zeker niet alles wat dit mooie eiland te bieden heeft. Je kunt ook genoeg cultuur opsnuiven en achter de mooie en bijzondere schatten komen van dit eiland.

Balearen

De Balearen, een prachtige eilandengroep bestaande uit Formentera, Mallorca, Menorca en natuurlijk Ibiza. Omschreven wordt waarom je eigenlijk tijdens je verblijf op Ibiza ook even een bezoekje zou moeten brengen aan de andere eilandjes! Elk eiland heeft weer zijn eigen charme. Het kleinschalige, rustige, prachtige Formentera, het unieke Ibiza met de beste feestjes en het grote levendige Mallorca.

Bezienswaardigheden

Behalve de vele feestjes, heerlijke stranddagen en lekkere etentjes, is er op Ibiza óók nog genoeg te zien en te beleven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gave grotten, natuurgebieden, kliffen, kathedralen.. Noem maar op! Misschien heb je niet alle tijd van de wereld en zit je niet te wachten op teleurstellingen. Lees daarom op onze pagina bezienswaardigheden alles over de highlights op Ibiza en kom er nu al achter wat je absoluut niet mag missen!

Cova de San Marca

Bewonder een grot die meer dan 100.000 jaar oud is met prachtige druipstenen en versteende watervallen en waterbeddingen. Het is een van de oudste grotten van Ibiza. Je hoeft daarbij niet alleen de grot te bewonderen maar je kunt ook genieten van het prachtige uitzicht wat je hier hebt. Op de pagina Cova de San Marca lees je meer over deze grot en hoe je de grot kunt bezoeken.

Cueva de ses fontanelles

Deze bijzondere grot, gelegen op een klif, waardoor je prachtig uitzicht hebt over de zee wanneer je eenmaal boven bent. Je kunt helaas de grot niet in door de zilveren tralies die de toegang tot de grot afsluiten. Je kunt er dus wel naar binnen kijken en de rotstekeningen bekijken. Ben je benieuwd geworden naar wat deze grot jou nog meer te bieden heeft? Lees er op de pagina Cueva de ses fontanelles meer over!

Eivissa (Ibiza stad)

Eivissa, in Nederland beter bekend als Ibiza-stad, heeft zoveel meer te bieden dan de clubs en de bars die hier zitten. Zo is deze stad, die bestempeld is als de hoofdstad van Ibiza, verklaard tot Werelderfgoed door de UNESCO. Het is tenslotte een van de oudste steden van Europa, genoeg cultuur te vinden dus! Lees op Ibiza stad meer over wat je kunt vinden in deze prachtige typerende oude stad.

Marktjes

Shoppen, shoppen en nog eens shoppen! Je hebt genoeg shopmogelijkheden in Ibiza. Houd je wel van mooie ambachtelijke sieraden en felle kleuren? Dan ben jij bij de marktjes op Ibiza op het juiste adres! Ze worden ook wel de ‘hippie marktjes’ genoemd en er komen elke keer weer veel mensen op af wat een hoop gezelligheid meebrengt. Op de pagina marktjes hebben wij de leukste marktjes voor jou op een rijtje gezet.

Muziek

Op Ibiza kun je de hele dag door genieten van muziek, waar je ook bent! Van de tofste radiozenders tot de beste cafés en de beste artiesten van Ibiza. Ben je ook zo gek op muziek en kun je er tijdens je vakantie ook geen genoeg van krijgen? Lees bijvoorbeeld waar je tijdens je vakantie terecht kunt voor de leukste live-muziek.

Mooiste Playas

Lekker in de zon liggen, proberen te beseffen dat je toch écht in Ibiza bent, met een lekker drankje in je hand. Wie wil dat nou niet? Ibiza staat bekend om zijn mooie witte stranden en het heldere turquoise blauwe water, maar je hebt toch echt een paar stranden die je niet mag missen gedurende je bezoek aan Ibiza! Wij hebben tussen alle mooie stranden een keuze gemaakt van de stranden die in ieder geval de moeite waard zijn om te bezoeken. Lijkt het je leuk om deze te gaan ontdekken? Lees dan meer op de pagina mooiste playas.

Museo arquelogico

Wil jij wel graag een bezoekje brengen aan het archeologisch museum van Ibiza en ben je benieuwd naar wat je kunt verwachten wanneer je eenmaal binnen bent? Dit museum vind je in Dalt Vila en de uitgebreide collectie die onder andere uit sieraden, gereedschappen en munten bestaat, zal je niet tegenvallen! Nieuwsgierig geworden? Lees dan hier meer!

Sant Antoni de Portmany

De westkust van Ibiza is ontzettend populair door de mooie zonsondergang die je hier kunt bewonderen, hier vind je onder andere het prachtige en populaire vissersstadje: San Antoni de Portmany (ook wel bekend als San Antoni). In dit stadje is genoeg te beleven en te bekijken, lees hier meer over San Antoni de Portmany.

snuif cultuur 4

Typisch Ibiza

Ibiza is geen Amsterdam en Amsterdam is geen Ibiza.. De hippiestijl die nooit zal vervagen, het heerlijke Sal de Ibiza en de populaire Adlib mode.. Wat nou écht typerend is voor het paradijselijke eilandje en wat je ongetwijfeld tegen zal gaan komen op Ibiza lees je op de pagina typisch Ibiza!