Normaal droom je hier alleen over, maar je had vast nog niet bedacht dat dit echt kon: vliegen als een vogel en zwemmen als een dolfijn! Als je komt flyboarden op Ibiza, krijg je begeleiding van een professionele instructeur, die jou eerst een oriëntatie geeft en je alle basiskennis leert. Dan heb je een beetje een indruk en kun je vervolgens zelf beginnen!

Wat is flyboarden precies?

Je hoort het al in de naam; flyboarden betekent letterlijk ‘vliegen met een bord’. Je staat op een plank/bord waar twee pijpen onder gemonteerd zijn. Hier komt de sterke waterstraal uit die jou de lucht in tilt. Het zeewater wordt door een lange slang naar boven gepompt. Deze zit vast aan een jetski en gaat altijd achter je aan. Op de jetski zit ook een instructeur en hoe meer gas hij geeft, hoe harder de waterstraal gaat. Degene op de jetski bepaalt dus daardoor ook hoe hoog jij de lucht in gaat. Jij bepaalt waar je heen gaat door te balanceren met je lichaam. Het klinkt alsof het niet veel moeite kost, een beetje bewegen. Maar het tegendeel is waar: het is een hele intensieve activiteit!

Je krijgt een enorme adrenaline-kick terwijl het water jou de lucht in tilt. Je voeten zitten in schoenen waar je jezelf mee stuurt tot een hoogte van wel tien meter! En dat lijkt eng, maar dat valt wel mee. Koop direct online jouw ticket om te gaan flyboarden op Ibiza! 

Waarom flyboarden?

Eerst leer je zo goed mogelijk je balans vast te houden, wat eigenlijk het enige lastige is dat je onder de knie moet krijgen. Gelukkig leren de meeste mensen dat vrij snel. Als je eenmaal een beetje kunt blijven vliegen, kun je nog een paar simpele, maar wel gave trucs leren en net zo’n superheld worden als Iron Man of James Bond. Of misschien leer je wel razendsnel duiken als een dolfijn!

Een super gave ervaring om mee te maken en weer een tof verhaal om je vrienden over te vertellen na jouw Ibiza-trip! Je hebt het ook vast wel eens gezien op een festival, op tv, of tijdens een evenement in jouw stad. Rond 2012 begon de rage en het wordt nu steeds populairder en bekender. Er worden ook vele wedstrijden en shows gegeven over de hele wereld.

Reserveren

Lijkt dit je wat? Koop direct online jouw ticket!

Praktische informatie

  • De hele activiteit is inclusief apparatuur, instructeur van wereldklasse en boot waarin je wordt meegenomen.
  • Let op met de zwemkleding die je aantrekt. Het is fijn als het wel lekker zit, want je zult vooral aan het begin vast wel een paar keer kopje onder gaan ;-).
  • Je kunt flyboarden op Ibiza van mei tot en met oktober.
  • De les bestaat uit zestig minuten flyboarden en twintig minuten theorie.

Tip!

Het flyboarden op Ibiza vindt plaats in de jachthaven van Santa Eulalia. Een leuk idee is om de activiteit te combineren met het bezoeken van Cala Bassa Beach Club. Klinkt dit toch een beetje eng en heb je niet zo veel zin om een superheld uit te hangen? Er zijn nog veel meer wateractiviteiten om te doen op Ibiza.