Ga je op vakantie naar Ibiza? Dan wil je hoogstwaarschijnlijk wat meer op de hoogte zijn van het lokale weer. Ontdek op deze pagina het zalige Middellandse zeeklimaat van het eiland.

Heerlijke temperaturen

Het weer in Ibiza wordt gekenmerkt door warme zomers en milde winters met relatief weinig regendagen. Van juni tot september komt er ‘s morgens een stralende zon op die gemiddeld 9 tot 11 uur per dag schijnt met temperaturen die kunnen oplopen tot meer dan 30°C. In juli en augustus bereiken overdag de temperaturen hun hoogtepunt gevolgd door heerlijk warme zomeravonden met een gemiddelde temperatuur van 20°C. Dankzij de heerlijke watertemperaturen en een fris zeebriesje, kan je de hete dagen aangenaam doorbrengen op Ibiza. Door de invloed van de droge zomers groeien er planten en bomen op Ibiza die goed tegen de warmte kunnen, zoals amandelbomen en sinaasappelbomen.

Tijdens de herfstperiode is het nog steeds aangenaam vertoeven op het eiland met temperaturen die oplopen tot boven de 20°C. Op de herfstdagen schijnt de zon ongeveer 7 uren per dag maar ´s avonds koelt het wel af, de temperatuur zakt dan tot 10°C.

weer klimaat

Neerslag

Over de neerslag op Ibiza valt er niet zoveel te vertellen behalve onder andere dat er in vergelijking met Nederland zeer weinig dagen neerslag is. In de zomer valt er nooit een druppel regen, maar vanaf september tot april ligt de kans op regen een stuk hoger, met een gemiddelde neerslag van 30 tot 70 mm per maand. De maand oktober is de meest vochtige maand van het jaar met een neerslag van 60-100 mm.

Een pittige onweersbui tijdens de zomer- en herfstmaanden kan weleens voorkomen maar na de storm komt er weer snel zonneschijn.

Milde winterdagen

Heel koude temperaturen zijn zeldzaam op Ibiza, van december tot februari heerst er een gemiddelde temperatuur van 11°C waardoor het overdag nog steeds aangenaam vertoeven is. De winteravonden zijn echter wat koeler met een temperatuur van 8 tot 9°C.

In de winter van 2007 vielen er zelfs op de stranden witte vlokken en de temperatuur zakte onder nul. Maar over het algemeen is sneeuw is nogal een onbekend fenomeen op het zonnige eiland.

Tips
– Vanaf de maand mei tot september kan je het best een zonnecrème met een hoge factor in je koffer stoppen.
– Door al het zonnen en feesten is het belangrijk om deshydratatie tegen te gaan door dagelijks genoeg water te drinken.
– Ben je van plan om tijdens de herfst- of wintermaanden het eiland te bezoeken? Vergeet dan zeker niet om warmere kleding mee te nemen om de koele dagen aangenaam door te brengen.