Wil je op ontdekkingstocht in de onderwaterwereld van Ibiza? Dan zal je zeker een aantal schatten kunnen bewonderen. Het grote aanbod van onderwatergrotten, scheepswrakken en helderblauwe lokale wateren maken Ibiza één van de mooiste duiktrekpleisters van de Middellandze zee. Het verkennen van het onderwaterparadijs dat onder de golven schuilt is een goede reden voor een vakantietrip naar Ibiza.

Scuba duiken

Vroeger werd er vooral beroepsmatig gedoken maar tegenwoordig is scubaduiken voor vele mensen een tijdsverdrijf op vakantie. Scubaduiken doe je met een ademluchtfles en een bagage vol met lef. De onderwaterwereld van Ibiza heeft heel wat te bieden, zoals de kleurrijke vissen, planten en riffen. Het hele jaar door schommelen de zeetemperaturen van Ibiza tussen 14 en 28 graden, waardoor je zelfs in het water kan duiken in hartje winter. Zowel kinderen als volwassenen kunnen scubaduiken dankzij de professionele begeleiding van de duikscholen.

Adembenemende duiklocaties

Aan de westkant van het eiland ligt één van Ibiza’s mooiste duiklocaties. Vanaf hier kom je direct in het zeereservaat van Cala d’Hort en nog een aantal kleine eilandjes eromheen. Playa d’en Bossa, Cala Llonga en Port d’es Torrent zijn ook populaire en prachtige duiklocaties op het eiland.
Één van de onderwaterschatten van Ibiza is het ‘Posidonia Oceanica’. Het is een uitgestrekt onderwaterweiland van Neptunus gras en is onlangs opgenomen op de werelderfgoedlijst. Deze gave onderwaterschatten herbergen een grote variatie aan vissen en onderwaterplanten. Het ‘Posidonia Oceanica’ staat garant voor de helderheid van de kustwateren van Ibiza.

Klifspringen

Voor de durvers onder jullie.. op Ibiza kan je ook klifspringen! De grootste en veiligste plek om van een klif af te springen is vanaf de grote klif op het strand van ‘Cala Tarida’.

Cala Tarida

‘Cala Tarida’ is een idyllisch strand gelegen aan de westkust van het eiland. Het ligt ongeveer op 15 à 20 minuten van het busstation van San Antonio. ‘Cala Tarida’ is het strand bij uitstek om van een klif af te springen. Rondom de klif kan je ook snorkelen in het herderblauwe ondiepe water. Het strand is ook geschikt voor degenen onder jullie die relaxed willen vertoeven op een strand dat niet overbevolkt is met toeristen.

Grotduiken

Cave diving is ook een populaire activiteit op Ibiza en geeft je de mogelijkheid om de onderwatergrotten van het eiland te bewonderen. Het is zowel mogelijk voor beginnende als ervaren duikers en is voor beiden een unieke ervaring. Aan de hand van de nodige veiligheidsmaterialen zoals zaklampen en touwen kan je veilig en wel je weg naar de grot en terug naar het strand vinden.

Duiken in de grotten van Ibiza is er zeker eentje voor op je vakantie to-do list!

Wrakduiken

Nog een onderwaterschat te ontdekken op Ibiza? Check! In juli 2007 zonk het vrachtschip ‘Don Pedro’ vlak bij de haven van Ibiza en het strand ‘Playa d’en Bossa’. Sinds 20 juni 2008 is het scheepswrak open voor publiek. Met een diepte van 43 meter en een lengte van 140 meter is ‘Don Pedro’ het grootste scheepswrak in het Mediterraans duikgebied. Al snel kreeg het scheepswrak de reputatie van één van de beste duikplekken in de wereld. Mis deze magische ervaring zeker niet!

Duikscholen

Een handig weetje is dat de duikscholen streng gecontroleerd worden op het respecteren en het intact houden van kwetsbare riffen en grotten in de mooie wateren van Ibiza.

Punta Dive Ibiza

‘Theorie, praktijk, duiken – zo simpel is het!’ , zo luidt de slogan van de duikschool ‘Punta Dive Ibiza’. De school werd opgericht in 1997 en heeft 4 verschillende duikbasissen op Ibiza. ‘Punta Dive Ibiza’ behoort tot één van de beste en populairste duikscholen van Spanje. Het professionele duikteam begeleid je naar de beste en mooiste duikplaatsen van de Middellandse zee, zoals de visboerderij van Formentera en de lichtgrotten en de kathedraal van San Miguel. Niet te vergeten is het ´Monster of the Med´, het scheepswrak van San Pedro. Aarzel zeker niet om contact op te nemen of je in te schrijven voor een onvergetelijke duiktrip via hun mailadres of via hun telefoonnummer (zie contact).

Locatie
Cala Llonga
Es Vivé
Port des Torrent
Cala Martina, Ibiza
Website

Openingstijden
Maandag tot zondag: 9.00 – 19.00

Contact
info@puntadive.com
+34 971 336 726

Ibiza Diving College

Op het strand ‘Playa del Arenal’ in het westen van Ibiza is de duikschool ‘Ibiza Diving College’ gevestigd. Door de overheersende oostenwinden blijft de baai tijdens de zomermaanden gespaard van heftige winden waardoor het perfect is om te duiken in het kalme water. De school biedt vooral een goede en persoonlijke begeleiding aan de klanten voor een leuke en avonturistische duikervaring op Ibiza. Zwem langs de ontelbare mooie riffen, vissen en soms zelfs dolfijnen. Onderweg naar de duikplekken kan je op het bovendek van de boot genieten van de stralende zon en het prachtige zeezicht. ‘Ibiza Diving College’ biedt je ook de unieke kans om je duik te beëindigen met het bijwonen van de legendarische zonsondergangen van Ibiza vanop de boot met een lekker glaasje bubbels.

Locatie
Santa Rosalia 30 Caló des Moro
Sant Antoni Portmany, Ibiza
Website

Contact
info@ibiza-diving-college.com
+34 971 34 74 36

Tips
– Een buskaartje van San Antonio naar Cala Tarida kost € 2
– Beide duikscholen bieden gratis vervoer vanaf en naar welke plek op het eiland je heen wilt gaan.