Ben of ga je op vakantie naar Ibiza? En wil je graag nog meer Spaanse schoonheid bezoeken naast dit eiland? Met de ferry kun je heel gemakkelijk andere prachtige pareltjes ontdekken, zoals Barcelona, Valencia, Formentera of Mallorca! Alle informatie over deze trips hebben wij hieronder voor je op een rij gezet.

Veerdiensten

Voor de overtocht vanuit Ibiza kun je kiezen uit twee veerdiensten: Balearia en Trasmeditteranea. Beiden bieden een keuze uit maximaal 45 afvaarten per dag tussen de havens van Ibiza en het Spaanse vasteland, Mallorca of Formentera. Vaartijden variëren van dertig minuten tot negen uur op het water.

Ferry prijzen en tijden vergelijker

Lijkt het je leuk om met de ferry van Ibiza naar Formentera, Mallorca of bijvoorbeeld naar Barcelona te gaan? Dan vind je het misschien wel fijn om te gaan op een tijdstip dat het jou/jullie het beste uitkomt en voor de beste prijs. Handig is om dan van tevoren alvast even op Direct Ferries te kijken.

Als je de data, het aantal personen, eventueel een huisdier en of je wandelend of met een voertuig (auto of scooter etc.) aan boord wil gaan invult krijg je een overzicht van de mogelijke tijden en prijzen te zien. Zo kan je direct voor jou/jullie de beste tijden en prijzen uitkiezen en alvast ferry tickets vooraf bestellen. Fijn is dat je dan in ieder geval verzekerd bent van een kaartje voor de ferry. 

Website

Balearia

Balearia – de veerdienst met zo’n 3,5 miljoen passagiers per jaar – biedt traditionele, betrouwbare en snelle veerboten. De overtochten verbinden het Spaanse vasteland met de Balearen van Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Aan boord is er voor iedereen wat te doen. Zo is er voor de kids wifi, een zwembad en zijn er kinderzones. Volwassenen kunnen genieten van massages, films of van een goede Gin Tonic met uitzicht. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd. Een aangename trip dus!

Website

Trasmeditteranea

Trasmeditteranea is één van de grootste veerdiensten in Europa, die het hele jaar door reizen aanbiedt. De enorme veerbootmaatschappij heeft een uitgebreid netwerk van ferryroutes. Zo is het naast de Balearen ook mogelijk om bijvoorbeeld naar de Canarische Eilanden en Noord-Afrika te varen. Na de oprichting in 1917 werd Trasmeditteranea de belangrijkste veerbootmaatschappij van Spanje.

Die paar uur op de boot is is goed te doen, er zijn namelijk restaurants, bars en lounges. Eet je glutenvrij of halal? Ook dit is mogelijk aan boord. Voor de kleinsten zijn er – afhankelijk van de routes – verschillende workshops, speelplaatsen, een gamekamer (met Xbox) en een zwembad! In het hoogseizoen zijn er zelfs nog animatieoptredens of disco’s. Maar dat niet alleen, ook aan papa’s en mama’s is gedacht. Er zijn bijvoorbeeld waterspelen, bordspellen, activiteiten en darts aan boord. Je hoeft je dus niet te vervelen!

Website

Met de ferry naar Barcelona

Barcelona – de op één na grootste stad van Spanje – staat bekend om zijn prachtige architectuur, heerlijke eten, stranden en het is ook nog eens een prima stad om te winkelen. De overtocht duurt ongeveer acht tot negen uur. Maar deze tijd vliegt voorbij, er zijn zoveel activiteiten te doen aan boord! Gemiddeld zijn er in totaal vijftien overtochten per week: Balearia biedt negen afvaarten en Trasmeditterania zes. Op de websites van Balearia en Trasmeditterania kun je de prijzen en beschikbaarheid bekijken.

Tips

– In drukke periodes – vooral in de zomer – is de route naar Barcelona vaak uitverkocht. Wees dus op tijd met boeken!
– Wil je je uitstapje naar bruisend Barcelona echt af maken? Dan is een speciale plaats om te overnachten wel zo leuk. Een overzicht van de meest bijzondere accommodaties vind je hier!

Vertreklocatie
Ferry haven
Ibiza Stad –  Dique Botafoc Ibiza

Aankomstlocatie
Terminal Port-Nou
(Salida 21 de la Ronda Litoral)
08039 Barcelona

Duur overtocht
Acht tot negen uur

Met de ferry naar Valencia

Sinaasappels, paella en een oneindige hoeveelheid aan heerlijke tapas kun je vinden in de stad.. Valencia! Ook vind je er natuurlijk het prachtige Ciudad de las Artes y las Ciencias en andere indrukwekkende bezienswaardigheden in het mooie, historische centrum. Wanneer je voor een langere tijd op Ibiza bent, is een uitstapje naar deze veelbelovende stad een echte aanrader!

Balearia gaat tot zeven keer per week met een vaartijd van ongeveer vijf uur en tien minuten. De Trasmediterranea veerdienst vaart tot zes keer per week met een duur van zes uur en 45 minuten. Gemiddeld gaan er dus zo’n dertien overtochten per week. Vanaf zo’n vijf uur met de boot ben je in dé sinaasappelstad van Spanje. Wij vinden het zeker de moeite waard! Op de websites van Balearia en Trasmeditterania kun je de prijzen en beschikbaarheid bekijken.

Tip

– Meer weten over de derde stad van Spanje? We geven je tien redenen om Valencia te bezoeken.
– Op zoek naar een geschikte plaats om te overnachten in Valencia? Mooie appartementen, gezellige b&b’s en de beste hotels tegen een goede prijs hebben we op deze pagina voor je op een rij gezet!

Vertreklocatie
Ferry haven
Ibiza stad

Duur overtocht
Vijf uur

Met de ferry naar Formentera

Het ‘kleine zusje’ van Ibiza, dat is Formentera. Toch doet het kleine eiland zeker niet onder. Sterker nog, deze prachtige parel gaat je verrassen met zijn kleinschaligheid, pittoreske huisjes en groene rustgevende natuur. De stad beschikt over meer dan twintig kilometer aan strand met wit zand en kristalhelder water. Omdat het eiland in staat is de bescherming van haar natuur met toerisme te combineren, kun je alles in de originele, onbewerkte schoonheid aanschouwen. Een waar paradijs!

Met de ferry ben je maar zo’n dertig minuten onderweg. Er zijn maar liefst 37(!) overtochten per dag bij vier verschillende veermaatschappijen. Balearia gaat maximaal drie keer per week, terwijl Mediterranea soms wel tot negentien keer per dag vaart. Op de websites van Balearia, Trasmapi, Aquabus en Mediterranea Pitiusa kun je de prijzen en beschikbaarheid bekijken.

Tip

– Fijne accommodaties, foodie hotspots en de mooiste plekjes van het eiland: je vindt het allemaal terug in de Formentera gids!

Vertreklocatie
Ferry haven
Ibiza stad

Duur overtocht
Dertig minuten

Met de ferry naar Mallorca

Het grootste eiland van de Balearen is Mallorca. Het staat bekend om haar zonnige stranden, prachtige bergen en verbazingwekkende landschappen. Je ogen uitkijken dus! Naast de schattige vissersdorpjes, historische kerken en festiviteiten is het eiland ook perfect om activiteiten te ondernemen. Jaarlijks bezoeken rond de tien miljoen toeristen de meer dan 500 kilometer lange kustlijn. Een populaire plek is het dus zeker.

Om bij het eiland te komen, heb je de keuze uit twee afvaarten per week. Je bent gemiddeld zo’n drie uur en dertig minuten onderweg. Lijkt het je wat? Op de websites van Balearia en Trasmeditterania kun je de prijzen en beschikbaarheid bekijken.

Tips

– Ken je Gaudi en zijn prachtige gebouwen uit Barcelona nog? Een van de bekendste bezienswaardigheden in Palma de Mallorca is de Gotische kathedraal, waarvan de binnenkant door dezelfde kunstenaar is ontworpen! Het is één van de mooiste kerken van Spanje, volgens ons zeker een bezoekje waard dus. – Een andere trekpleister zijn de druipsteengrotten in Drach. Wat vroeger een toevluchtsoord was, is nu het grootste ondergrondse meer van Europa. Hier kun je bijvoorbeeld in een gondel genieten van een concert.

Vertreklocatie
Ferry haven
Ibiza stad

Duur overtocht
Drie uur en 30 minuten