Als er één manier is om dit eiland te verkennen dan is het wel per fiets! De mooiste plekjes kun je bereiken en wanneer je een stevige mountainbike als vervoersmiddel neemt dan kun je zelfs de meest hobbelige fietsroutes perfect afleggen.

Populaire fietsbestemming

Ibiza is een enorm populaire fietsbestemming. De ruige natuur, het perfecte fietsweer, en de glooiende heuvels maken dit tot een waar paradijs. Dit geldt niet alleen voor doorgewinterde fietsers maar ook voor recreatie sporters. Want behalve lange tours met een fikse moeilijkheidsgraad kun je ook iets minder uitdagende routes afleggen in Ibiza.

Voor elke fietser

De heuvels en bergen die Ibiza heeft, maken het fietsen niet altijd even makkelijk. Ben je nu geen geoefende fietser dan hoef je zeker niet je mountainbike per direct in de spreekwoordelijke wilgen te hangen. Loop alleen niet te hard van stapel. Je zult namelijk net zo veel plezier ervaren wanneer je het iets rustiger aan doet dan wanneer je direct de eerste de beste heuvel af suist.

Er zijn namelijk fietsroutes beschikbaar voor de ‘gemiddelde’ fietser en omdat in Nederland de meeste mensen dagelijks een stukje op de tweewieler zitten, zullen de meeste mensen naar hartenlust de omgeving per mountainbike kunnen verkennen.

Mooie plekken

Er zijn meer dan 20 verschillende routes. De ene route neemt je mee naar kleine dorpjes terwijl de andere route de schoonheid van de natuur benadrukt. Ook langs de kust zijn er routes te fietsen. Je kunt bijvoorbeeld beginnen bij Sant Antonio Bay om vervolgens via de westkust van Ibiza te eindigen bij een van de strandjes van Comte. Deze route is ongeveer 12 kilometer lang en onderweg kom je langs de kleine strandjes en de plek Port des Torrent.

Je kunt ook een ´one way’ route fietsen. Je begint dan bijvoorbeeld in Sant Antonio waarna je langs een oude en soms onverharde weg richting San Rafael fietst. Onderweg kom je langs enkele rotsachtige formaties, pijnboom bomen en traditionele tuinen. Deze route is voor iedereen goed te doen.

Mountainbike huren

Een stevige fiets is een must. Dit bevorderd het rijplezier en de kans dat een mountainbike onderweg stuk gaat is kleiner dan wanneer je op een normale fiets zit. Ook hebben mountainbikes vaak een goeie vering. Dit is nu hetgeen, wat de mountainbike tot de perfecte fiets maakt. De wegen in Ibiza zijn namelijk niet altijd even goed verhard. Op sommige stukken moet je stevig doortrappen en het stuur goed in bedwang houden.

Fietsroutes kun je vaak gratis bij toeristische informatiepunten ophalen. Daar kunnen ze je ook adviseren welke route te nemen.

Verhuurbedrijf
Bij Ibizasports kun je mountainbikes en wielrenfietsen huren. De mountainbike is 16 euro per dag. Voor een wielrenfiets betaal je 32,50 euro per dag. Je kunt ze huren met of zonder GPS. Deze kost 7 euro per dag. Wanneer je een fiets bij hen wilt huren kun je hen mailen en doorgeven welke fiets je wenst. Ze zullen de fiets dan naar jouw vakantie adres brengen.

Adres
C/ Soledad, 32
Telefoonnummer: 971.348.949
e-mail adres: info@ibizasport.com

Tips

– Smeer je goed in met zonnebrandcrème. In Ibiza heb je namelijk vaak een heerlijk windje maar deze is tegelijkertijd funest voor je huid! Je verbrand daardoor namelijk enorm snel! Factor 50 is geen overbodige luxe en vergeet vooral niet je oren en neus in te smeren.
– Fiets je langs het water? Dan is een goede zonnebrandfactor die waterafstotend is een must.
– Zorg dat je genoeg drinkt en regelmatig iets met ‘goede suikers’ eet. Denk hierbij aan een banaan, een mueslibar of wat ongezouten noten.
– Zorg dat bij het dragen van een helm de helm niet te groot of te klein is. Een te kleine helm zul je onderweg afdoen doordat het gaat knellen. Een te grote helm zal bij een eventuele val niet tot nauwelijks beschermen. Mocht je er voor kiezen sowieso geen helm te dragen, zorg dan in ieder geval voor een pet of iets anders dat jouw hoofd beschermt tegen de zon.
– Een bedrijf dat mountainbiketours aanbiedt op Ibiza, is Ride Ibiza.