Groen eten is het helemaal! Ook Ibiza doet vrolijk mee aan deze trend. Had groen eten vroeger nog een geitenwollensokken imago? Tegenwoordig is het juist hip wanneer je groen eet. Groene smoothies, goji bessen, quinoa en ga zo maar door. Ben je van plan naar Ibiza te gaan en wil je ook daar graag groen en gezond eten? Op deze pagina vind je alle groene hotspots!

Groene Supermercado

Biorganic

Een bekende ecologische eco shop op Ibiza is Biorganic. Je kunt hier terecht voor 100% ecologische producten. Leuke en lekkere aan deze shop is dat ze dagelijks ook verse sapjes verkopen! Zo kan je met een lekker healthy sapje en gezonde boodschappen de supermarkt verlaten!

Biorganic

Locatie
Avinguda d’Espanya, 11
Website

Groen eten & drinken

Passion cafe

Wanneer je op vakantie bent is het leuk en lekker om buiten de deur te ontbijten. Bij Passion cafe kan je heerlijke, ecologisch verantwoorde, ontbijtjes krijgen. Heerlijk ontbijten met een vers sapje, gezonde broodjes of een salade en genieten in de zon! Beter wakker worden kan bijna niet.

passioncafe

Locatie
Avenida Playa den Bossa
Website

Openingstijden
Mei t/m oktober dagelijks van 9.00 – 0.00

The Rabbit Hole

De naam van deze tent klinkt al aardig groen. Wanneer je denkt aan konijnen denk je toch ook al snel aan wortels, dus groen, of nou ja oranje, maar wel gezond! Bij the rabbit hole serveren ze gezonde, groene gerechten. Vers geperste sappen, koffie met vegan melk zoals amandel melk of soja melk, raw chocolate en ga zo maar door. Ook kan je hier goed terecht voor warme gerechtjes. Lekkere ´healthy´ pizza´s, quiches en salades zorgen ervoor dat je je buik rond kan eten. En dat alles gezond!

therabbithole

Locatie
Avenida Isidoo Macabich
Website

Openingstijden
Di t/m zat 10.00 – 20.00
Zondag 10.00 – 15.30

Babylon Beach bar

Een super leuk tentje, op een rots, die uitsteekt over de zee. Het is een hip restaurantje waar ze biologisch eten serveren. Alles wat ze serveren is gemaakt van lokale, verse producten. Vers zout, olijfolie, vis.. werkelijk alles wat je op je bord krijgt is biologisch!

babylon

Locatie
Santa Eulalia del Rio
Website

Openingstijden
Za – Zo 12.00 -16.00

Zero Gradi

Het kan in de zomermaanden erg warm zijn op Ibiza en wanneer het warm is, denk je natuurlijk aan ijs! Een ecologisch ijsje kan lastig zijn om te vinden, maar ook op Ibiza heb je hier genoeg ecologische ijsspots. Een leuke en lekkere ijssalon is Zero Gradi. Ze maken hier ijs met verse producten, allemaal ecologisch verantwoord. Ingrediënten die gebruikt worden zijn veelal lokale, seizoensgebonden producten of vers fruit. Voor welke smaak kies jij?

Locatie
Carrer De La Venda De Parada

Openingstijden
Ma 13.00 – 00.00
Di – zon 11.00 – 00.00

Groen zout

Ook wel het witte goud van Ibiza genoemd. Het prachtige beschermde natuurgebied Ses Salines in Ibiza is opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst en herbergt de zoutvelden van Ibiza. De zout producten die worden gebruikt in de keuken bestaan allemaal uit 100% zeezout, zonder toegevoegde additieven of bewaarmiddelen. Het zout wordt met de hand geoogst en het zout is van de hoogste kwaliteit. Ook leuk om mee te nemen als souvenier, Sal de Ibiza!