Ibiza is prachtig om vanaf het water te ontdekken. Daarom is suppen ook erg populair. SUP staat voor Stand Up Paddleboarding en is ontstaan in Hawaii. Strandwachten gingen toen op hun surfboard staan om de beginnende surfers goed in de gaten te kunnen houden.  In tegenstelling tot golfsurfen sta je bij suppen op je board en beweeg je je voort door te peddelen met een speciale suppeddel. 

Combi van heerlijk sporten en relaxen

Suppen is een watersport waarbij je niet al te intensief bezig hoeft te zijn. Je bent lekker in de buitenlucht, kunt heerlijk bijkleuren en het is ook nog eens ontspannend. Je geniet van het uitzicht en het bezig zijn (en je zelf overeind te houden ;-)), er is geen tijd om aan andere dingen te denken. Heerlijk! Suppen is soms wel een ware balansoefening. De zee kan op sommige stukken wat onrustiger zijn, dus dan is het zaak je balans te houden. Een mooie uitdaging! Suppen is voor alle leeftijdscategorieën een ideale activiteit. Lekker een dagje uit met het gezin, maar ook zeker leuk om te doen met je vrienden! 

Basistechniek van het suppen

Als je nog nooit op een supboard hebt gestaan, kan de eerste keer wat onwennig zijn. Dan is het fijn als je de basistechniek een beetje onder de knie hebt. Zoals bij de meeste sporten geldt: een goede basistechniek verhoogt het het plezier van het suppen en zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van de omgeving!

Om te kunnen staan op je supboard is het handig om eerst op je knieën te gaan zitten en dan langzaam omhoog te komen. Plaats je voeten iets uit elkaar, zodat je steviger staat. Buig iets door je knieën. Hierdoor is je zwaartekrachtpunt laag en dat zorgt voor een goede balans. Net als bij roeien en kanoën is het bij suppen handig als je je armen gestrekt houdt tijdens het peddelen. In het water vallen is bijna niet te voorkomen en ook helemaal niet erg. Sterker nog vaak levert dit grappige situaties op! En heerlijk om in de zon ook nog even af te koelen in het water, toch?

Supscholen en suptours

Liever niet alleen op pad? Er zijn op Ibiza genoeg supscholen te vinden waar je terecht kunt om een supboard te huren of mee te gaan op een suptour. Al peddelend laten zij je kennis maken met de mooiste plekjes van Ibiza. Want zoals je normaal gesproken alles vanaf het land bekijkt, laten zij het eiland zien vanuit een ander gezichtspunt. Hieronder vind je enkele scholen waar je terecht kunt.

Wet4fun

Wet4fun bied speciale suptours rond Ibiza en Formentera. Ze nemen je mee naar de minst bekende uithoeken van de kust. Voordat de tour begint, leer je eerst de basistechniek, zodat jij je op het water vooral kunt focussen op het prachtige uitzicht. Is de suptour je goed bevallen? Wet4fun biedt nog meer wateractiviteiten! 

Locatie
Playa Cala Martina
07849 Santa Eulalia Del Rio
Website

SUP Ibiza

SUP Ibiza is de eerste en grootste paddlesurfschool op Ibiza en bevindt zich in San Antonio. Ga mee op tour en peddel langs verborgen stranden en sup mee tot diep in de maritieme grotten. Je kunt de hele dag op tour. Boek je suptour voor in de zonnige morgen of tijdens geweldige zonsondergangen. 

Locatie
Carreterera Ibiza – San Antonio, km 4.5
Poligono industrial Montecristo, GASOLINERA BP
07816 San Antonio de Portmany
Website

Salvador Ibiza

Bij Salvador Ibiza kun je suppen combineren met een boottocht. Tijdens de tocht vaar je langs de kust, grotten en de mooiste verborgen plekjes van Ibiza. De boot stopt op verschillende plekken, zodat je er lekker op uit kunt gaan met je supboard. Naast suppen kun je ook gebruik maken van de kajaks en snorkelsets. Maar ook als je simpelweg gewoon een duik wilt nemen in het water kan dat natuurlijk! De tocht duurt drie uur en is inclusief drankjes en fruit. 

Locatie
Avinguda del Doctor Fleming
07820 Sant Antoni de Portmany
Website

Sup-yoga

Opzoek naar iets meer uitdaging? Misschien is sup-yoga iets voor jou! Of je nu een beginneling bent of een ervaren yogi, bij SeaBookings kun je je altijd opgeven. Je traint je lichaam terwijl je geniet van de zon en het prachtige uitzicht op Cala Cadella. Het eerste halfuur peddel je langs twee grotten en de kust van Cala Vadella en daarna begint de yogasessie. De sup-yogasessie duurt in totaal anderhalf uur. 

Naast suppen zijn er natuurlijk ook nog genoeg andere watersporten die je kunt doen op Ibiza en Formentera. Wat dacht je van Flyboarden of Jetskien? Lees meer op de pagina over wateractiviteiten!