Het najaar is een fantastisch moment om je koffer te pakken en het vliegtuig in te springen voor een heerlijke vakantie naar Ibiza. Je vraagt je nu natuurlijk af, Ibiza?! Ja dus. Het is sowieso al een super mooi eiland, maar wil je echt van al dat moois gaan genieten, dan is het najaar op Ibiza eigenlijk het perfecte moment. Hier zal je gaan zien waarom het een toplocatie is om even die deprimerende herfst achter je te laten.

Rust, rustiger, rustigste

Juist. Het najaar van Ibiza is rustig. Je kan wel zeggen dat er duidelijk sprake is van stilte na de storm. En dat is goed, dat is fijn. Nu is het tijd om van dit eiland te gaan genieten in al zijn rust en vrede. Laat je eens verrassen door alle diversiteit aan natuur die het eiland heeft. Geen drukke wegen, privé stranden, kortom de ideale periode om eens even goed en fijn voor jezelf te zijn. Even die mind, body en soul de tijd te geven en op te laden om dadelijk de koude dagen weer in te gaan.

Idyllisch-Ibiza-najaar-niemand

Najaarszonnetje

Het mooie aan Ibiza is, dat het in het najaar ook nog heel lekker weer kan zijn met een warm zonnetje. Daarnaast is het er al lang niet meer zo heet als in de zomer, wat het dus een heel aangenaam temperatuurtje maakt om wat dingen te ondernemen waar je misschien niet zo gauw aan moet denken met die hitte. Bijkomend voordeel is dat je ‘s avonds met een gerust hart je ogen kunt sluiten en richting dromenland kan vertrekken, geen benauwde hitte die je wakker zal houden!

Met je blote bips in de zee

Ja waarom niet?! Er is toch niemand die je ziet, hoe fijn! Dus de stranden kan, mag en wil je gewoon niet missen in het najaar. Misschien zijn ze in de herfst wel op zijn mooist met de meest fenomenale zonsondergangen die je ook maar kan voorstellen. Helemaal verlaten met nog steeds een lekker zwemtemperatuurtje leent het zich perfect voor een frisse duik. Mocht je toch wel liever je kleding aanhouden? Dan is het ook een perfecte locatie om in al die rust een moment voor jezelf te pakken, even aan je soul te denken en heerlijk te mediteren. Ben je toe om het gedeelte body wat meer aandacht te geven kan je heerlijk je yoga oefeningen doen. Of wat dacht je van een urenlange strandwandeling terwijl je de zon onder ziet gaan, nou?

Local life

Wat ook een aanrader is, om je eens in de plaatselijke keuken te verdiepen en al dat moois te proeven wat de lokale tentjes maken. Natuurlijk kan je veel verse vis en paella verwachten, maar ook overheerlijke stoofschotels en veel zeevruchten. Nu het stukken rustiger op het eiland is, komen de kleine plaatselijke restaurantjes waar de mensen uit Ibiza zelf ook gaan eten veel beter naar voren. Laat je eens goed verwennen door zo’n klein lokaal tentje! Verder nemen de mensen op Ibiza nu ook echt de tijd voor zichzelf wanneer alle party animals vertrokken zijn. Zo komen er allemaal leuke workshops, exposities en andere kleinschalige culturele evenementjes tevoorschijn die je in het hoogseizoen niet gauw zal zien. Er is in oktober het “October Festival Ibiza” en festival waar veel locals op af komen en even terug gaan in de tijd. Bij het festival staat de muziek uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 centraal en wordt ook wel het flower power festival genoemd. Naast muziek zijn er ook veel activiteiten te doen en wordt er heerlijk gekookt.

Wild flower power

Doordat er zo nu en dan toch wat regen neerdaalt op Ibiza wordt de grond goed gevoed. En dat is stiekem toch wel heel erg fijn! Om die reden krijg je in de herfst namelijk fantastische wilde bloemen die tot bloei komen, wat het een feestje maakt om door de landelijke gebieden te touren. Tijdens het touren kan het ook zomaar zijn dat je tegen wat rozemarijn of tijm aan loopt, wat je weer heerlijk kan mixen met wilde paddenstoelen die dan groeien! Let natuurlijk wel op welke je plukt en informeer eerst even welke eetbaar zijn, want anders kan je gaan zweven!

Outdoor activiteiten

Het fijne aan het najaar is dat het een perfecte temperatuur heeft voor de wat actievere activiteiten. Zo kan je er heerlijk mountainbiken en laten we eerlijk zijn, dat is een stuk aangenamer met begin 20 graden dan ergens in de 30 toch? Verder is het top weer om de wandelschoenen aan te trekken en te gaan hiken door de prachtige natuur en stranden. Je kan natuurlijk ook je wandelingetje maken tijdens een potje golf op Ibiza. Ga jij liever het vrije gevoel tegemoed per paard? Why not, is er vaak heerlijk weer voor! Vergeet ook niet dat het water ook nog steeds een prima temperatuurtje kan hebben, dus duiken kan er ook erg mooi. Liever op het water dan erin? Geen probleem, hoe gaaf is het om te zeilen tussen de Balearen of misschien vind je vissen wel een stuk leuker, lekker voor op de barbeque ook!

Tip!

In het najaar gaan er meerdere accomodaties dicht, maar er blijven er zeker nog genoeg over! Bijkomend voordeel is, dat deze vaak in het najaar een stuk goedkoper zijn!