Ibiza is zoveel meer dan alleen een fantastisch feesteiland. Iedereen die ooit op het idyllische eiland is geweest kan dit beamen. Ibiza kent namelijk vele verborgen schatten. Zo kun je er onder andere genieten van de meest prachtige natuur en zonsondergangen. En natuurlijk, de reden waarom jij als foodie op deze pagina hebt geklikt, het heerlijke eten.

Spaanse eettijden

First things first! Wanneer je op Ibiza bent is het handig om rekening te houden met de Spaanse etenstijden. Het ritme in Spanje is namelijk nogal anders dan wij in Nederland gewend zijn. Waar wij veel waarde hechten aan het ontbijt (el desayuno) wordt dit door de Spanjaarden vrijwel overgeslagen. Zij eten hooguit een tostada of een zoet broodje met een café con leche. Rond 11.00 uur eten zij een tussendoortje (el almuerzo). Hierna komt de maaltijd waar het in Spanje allemaal om draait: de lunch (la comida). In Spanje genieten ze rond 14.00 / 15.00 uur van een erg uitgebreide lunch. Deze bestaat vaak uit drie gangen. Omdat de lunch zo uitgebreid is, eten de Spanjaarden als avondeten (la cena) vaak tapas. Dit vindt vaak pas plaats na 21.30 uur. Omdat ze in Spanje zo laat dineren nemen de Spanjaarden tussen de lunch en het diner vaak nog een zoet tussendoortje (la merienda). Dit gebeurt meestal rond 18.00 uur.

Restaurants op Ibiza

Ibiza is gastronomisch genieten. Je kunt hier heerlijk uiteten gaan. Ibiza kent veel internationale invloeden. Zo kun je naast de typisch Spaanse gerechten, zoals tapas en paella, ook genieten van de internationale keuken. Zie hier een overzicht van de verschillende restaurants op Ibiza.

Voor de zoetekauwen

In Nederland houden we ervan om op feesten en partijen, of gewoon lekker bij de koffie, te smullen van ambachtelijke taartjes en gebak. In Spanje houden ze hier ook erg veel van. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, genieten ze in Spanje rond 18.00 uur van een heerlijk zoet tussendoortje. Op de pagina Chocolate y Mas vind je verschillende hotspots waar je als zoetekauw in Ibiza zeker langs kunt gaan. Van overheerlijke cheesecake tot koffie met amaretto en turrón ijs. Wees gewaarschuwd, als je eenmaal een kijkje hebt genomen op de pagina is er geen weg meer terug!

IJssalons

Ibiza, het eiland waar de zon 300 dagen per jaar schijnt. Dit vereist natuurlijk de nodige afkoeling. Wat is er nou lekkerder dan afkoelen met een heerlijke ijscoupe? Aan keuzes voor lekkere ijssalons is er in Ibiza geen gebrek. Om de keuze iets makkelijker te maken hebben wij de beste ijssalons op Ibiza voor jou op een rijtje gezet.

Lokale producten

Ibiza is voor foodies een fantastich eiland. Je hebt er namelijk een uitgebreide keuze aan culinaire hoogstandjes. Zo kun je er genieten van heerlijke stukken vis en schaal- en schelpdieren, Iberico ham, verse geitenkaas en heerlijke Spaanse wijn. Ook hebben ze op Ibiza veel biologisch en ecologisch eten. Dit is niet alleen te koop in de supermarkten, er zijn ook veel biologische en ecologische restaurants. En vergeet ook niet de heerlijke olijfolie, kruidenlikeur en het witte goud van Ibiza. Lees meer over de lokale producten op Ibiza.