Ontdek het prachtige gebied Ses Salines op Ibiza op de fiets met een Nederlandstalige gids. Tijdens deze fietstour verken je onder andere de zoutvlaktes, de kustlijn en de pittoreske dorpjes. Leer meer over de geschiedenis en cultuur van Ibiza terwijl je geniet van de prachtige uitzichten en de frisse zeelucht. Lees snel verder hoe je deze ontspannende fietstour op Ibiza boekt!

FIETSTOUR SES SALINES

Fiets samen met de enthousiaste Nico of Peter door de zoutmeren van Ses Salines en Playa d’en Bossa. In het natuurgebied Ses Salines, gelegen in het zuiden van het eiland, wordt al honderden jaren zout gewonnen waardoor een indrukwekkend landschap met zoutvlaktes is ontstaan. Het is bovendien een belangrijke broedplaats voor vogels, waaronder zelfs flamingo’s!

Na Ses Salines fiets je tijdens de tour door het dorpje Sant Jordi met haar witte kerkje, kraakheldere zee en uitgerekte stranden, de piratentoren van Sal Rossa en Playa d’en Bossa. Je leert alles over het unieke natuurgebied, de dieren die er leven en de waarde van het zout voor het eiland. De fietstour is 20 kilometer lang, duurt ongeveer 3 uur en is met name geschikt voor ervaren fietsers.

Starttijden

Open tour: iedere zaterdag om 10.00 uur ‘s ochtends
Privé tour: op aanvraag
Duur: ongeveer 3 uur

Prijzen

Open tour:
Volwassenen: €41,00 per persoon
Kinderen <16: €30,00 per persoon

Privé tour
Liever met je eigen clubje op stap? Stuur een mailtje naar info@idyllischibiza.nl voor de mogelijkheden voor een privétour!

Inclusief

Nederlandstalige gids, moderne fietsen, flesje water en snack. Helm en fietstas zijn beschikbaar indien gewenst. Elektrische fiets op aanvraag beschikbaar (+€17,50).

Over de gidsen

De Nederlandstalige Nico verhuisde in 2017 naar Ibiza om voor een grote reisorganisatie te werken. Nu organiseert hij voor zichzelf verschillende activiteiten en excursies op het eiland voor toeristen. Zijn kennis over het eiland, leuke anekdotes, enthousiasme en aanstekelijke lach zorgen ervoor dat jij het eiland op een unieke en leerzame manier ontdekt!

Peter komt al sinds 1996 op Ibiza en voelde zich gelijk thuis de eerste keer dat hij er voet op zette. Sinds 2021 woont hij permanent op het eiland. Het aangename klimaat heeft daar uiteraard mee te maken, maar ook de prachtige natuur, cultuur en rijke geschiedenis van het eiland. Tip van Peter om lekkere paella te eten: bij Ses Rogues in Cala Comte. Je hebt er prachtig uitzicht op het blauwe water en het eten is er uitstekend.

Hoe boek je de fietstour Ses Salines?