Houd je van golven? Dan houd je misschien wel van surfen. Op Ibiza ben je op de goede plek. Zowel golf- als paddle surfen is een populaire bezigheid bij de inwoners in Ibiza. Heb je nooit eerder op een surfplank gestaan, twijfel dan zeker niet om een surfschool binnen te stappen en je in te schrijven voor golf-, paddle-, wind- of kitesurflessen.

Golfsurfstranden

Tijdens de wintermaanden is het de perfecte periode om in de heldere wateren van Ibiza vertoeven. Op Cala Nova, Aguas Blancas, Playa d’en Bossa en Cala Marina komt er redelijk veel wind uit het noorden en het oosten en kan je heerlijk golfsurfen, windsurfen, kitesurfen, etc. Ook handig om te weten is dat er op heel Ibiza veel surfscholen te vinden zijn.

surfen 1

Cala Nova

Cala Nova is toch wel het strand van Ibiza met een hele goede surfreputatie. Cala Nova is een strand aan de oostkust en is een onaangetast, rustiek en goudkorrelig strand. Het strand is omringd met groene heuvels en bergkliffen. Het water van Cala Nova is ondiep en helder. Als je wilt gaan golfsurfen op Cala Nova, kan je het beste even de weersvoorspellingen op voorhand raadplegen, en als er een sterke noordelijke of oostelijke wind wordt voorspeld dan is het de perfecte surfdag in Cala Nova.

Playa d’en Bossa

Het bekendste en meest uitgestrekte strand van het eiland is ongetwijfeld Playa d’en Bossa. Je kan hier eindeloos relaxen op het goudkleurig strand en in het helderblauw water. Echter komt niet iedereen naar het strand van Playa d’en Bossa om te chillen, maar komen ze ook de actie in het water opzoeken. Voor velen is het een surfparadijs op Ibiza. Windsurfing en kitesurfing zijn de populairste watersportactiviteiten op Playa d’en Bossa.

Stand up paddle surfen

Nog nooit eerder van stand up paddle surfen gehoord? De golfsurfvariant is tijdens de laatste jaren onwijs populair geworden bij zowel de lokale bevolking als bij de toeristen. Bij stand up paddle surfen wordt er net zoals bij het golfsurfen een surfplank gebruikt, maar je houdt dan ook een peddel van ongeveer 200 cm vast. Volgens sommigen is paddle surfen makkelijker dan golfsurfen en velen voelen zich veiliger vanwege de stok. Door de opkomende populariteit van de nieuwe variant van het golfsurfen zijn er op Ibiza oneindige mogelijkheden om aan paddle surfing te doen. Er zijn scholen en organisaties waar je paddle surflessen kunt volgen en waar je ook een stand up paddle tour kunt doen in de mooiste wateren van Ibiza. Er worden zelfs regelmatig paddle surfwedstrijden georganiseerd op het eiland.

Windsurfing

Voor het windsurfen heb je even een surfplank nodig en op de plank staat een zeil gemonteerd. Het grote verschil met golfsurfen is dat je bij windsurfing niet op zoek gaat naar de hoge golven. Er moet natuurlijk wel voldoende wind aanwezig zijn om aan windsurfing te kunnen doen. De beste maanden in Ibiza voor de windsurfliefhebbers zijn van oktober tot april door de sterke wind afkomstig uit het westen van het eiland. Dankzij de heerlijke briesjes afkomstig uit het oosten is het ook mogelijk om tijdens de zomermaanden aan windsurfing te doen.

Kitesurfing

Nog een variant van het windsurfen is het kitesurfen. De ideale kitesurfplek op Ibiza is Cala Martina van oktober tot mei. Bij het kitesurfen sta je op een kleine surfplank en laat je je voorttrekken door een vlieger, of liever een kite. Door het grote effect van de wind kunnen kitesurfers heel hoog de lucht ingaan. Kitesurfers gaan net zoals windsurfers op jacht naar de krachtige winden en niet naar de hoge golven.

Surfscholen

Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Mis dan zeker niet de surflessen tijdens je verblijf op Ibiza. Als beginneling ben je natuurlijk nog niet klaar voor de hoge golven en de harde winden, dan zijn de middelmatige winden en golven in juli en augustus perfect voor jou. Ben je een gevorderde surfer, dan zijn de stranden van Ibiza eerder aan te raden tijdens de herfst- en wintermaanden. Dankzij het brede aanbod aan surfscholen op Ibiza heb je de mogelijkheid om de meest populaire watersportactiviteiten uit te oefenen. Zie hieronder voor meer informatie over de beste surfscholen in Ibiza.

Aloha SUP school & club
Ze zijn de populairste Stand up paddle surfschool op Ibiza en Formentera. Ze hebben de school opgericht met de bedoeling populariteit en interesse op te wekken bij de inwoners van de Balearen en de toeristen. Ze willen de Balearen op de kaart zetten als de perfecte plek voor Stand up paddle surf van de Mediterraanse Zee.

Locatie
Club de SUP Ibiza & Formentera
DC – 2472 Surf • CIF G57748147
Website

Inschrijven voor de cursussen: cij.eivissa@conselldeivissa.es
Inschrijven voor trips: SUPinibiza@ibizaSUPclub.com

Ascanio surf school

De oprichter Ascanio van de ‘Ascanio surf school’ kreeg zijn eerste surfles op 8-jarige leeftijd op het strand ‘Playa d’en Bossa’. Op hetzelfde strand richtte hij in 2011 zijn eigen surfschool op. Na Ascanio’s eerste surfles werd hij verliefd op de oceaan en werd het surfen al snel zijn grote passie. De surffanaat reisde de mooiste surfparadijsen van de wereld af en nam deel aan talloze windsurfwedstrijden.
Bij Ascanio surf school is het mogelijk om privé-lessen of groepslessen te krijgen. Laat je meeslepen in de wondermooie surfwereld en krijg les door de meest ervaren en gepassioneerde leraar die je je kan inbeelden. Het geeft Ascanio enorm veel voldoening om zijn passie te kunnen delen met zijn leerlingen, zowel kinderen als volwassenen. Je kan les krijgen in het kayaken, windsurfen en in het stand up paddle surfen. Er bestaat ook de mogelijkheid om een Catamaran boot te huren.

Openingstijden
Geopend van maart tot oktober

Locatie
Playa d’en Bossa
07800 Ibiza, Islas Baleares