Ibiza is een plaats waar kunstenaars, muzikanten, bohemians en creatievelingen zich thuis voelen. Het eiland ademt vrijheid en inspiratie en is omgeven door prachtige natuur. Yoga is op het eiland daarom erg populair. Volgens velen is Ibiza zelfs de beste plaats in Europa voor een yogavakantie. Er zijn vele resorts waar je terecht kunt voor een langdurige retreat, maar het is natuurlijk ook mogelijk om tijdens je vakantie een paar losse lessen te nemen. Een eiland om helemaal tot rust te komen!

Privé yogales

Ben je met een groep(je) en volg je liever een privé yogales? Al vanaf 2 personen kun je een privé yogales boeken! Op onze pagina ‘Yogales op Ibiza’ lees je er meer over.

Saidasana

Ben jij op zoek naar (een) yogales in het Nederlands op Ibiza? Dan hoef je niet verder te zoeken! De Nederlandse yogadocente Saida van Saidasana biedt yogalessen aan die de geest kalmeren en het lichaam openen. Haar lessen zijn onder andere geïnspireerd door Vinyasa, Yin en Bhakti yoga, en worden gegeven in een warme, veilige omgeving. Met meer dan tien jaar ervaring en een diepe connectie met de natuur, weet Saida haar lessen moeiteloos aan te passen op verschillende niveaus, zodat zowel beginners als gevorderden kunnen deelnemen. Bovendien kun je het hele jaar door lessen volgen!

Contactinformatie
Tel: +34 603336300
Website

Prijs
De prijzen variëren afhankelijk van het type les, het aantal deelnemers, de duur, de locatie en de tijd van het jaar.

Ibiza Yoga

Bij Ibiza Yoga krijg je een volledige ervaring. Tijdens een verblijf in één van de twee villa’s krijg je yoga van gekwalificeerde leraren, verse vegetarische maaltijden en persoonlijke begeleiding. De appartementen en yogastudio’s hebben een prachtig uitzicht op zee of op de heuvels en bevinden zich vlakbij het strand van Beniras. Je kan hier het hele jaar door terecht en er wordt ook Engels gesproken.

Contactinformatie
Tel: +34 971333 376
Website

Prijs
Afhankelijk van seizoen en verblijfsduur.

Amante

Amante is een restaurant en beach club op een geweldige locatie. De beach club is gebouwd op een klif en is omgeven door rotsen, veel groen en heeft uitzicht op zee. Iedere maandag & donderdag (09:00 – 10:30) kan je hier terecht voor yogalessen van de ervaren leraar Ruth. Na de les krijg je een gezond ontbijt in het restaurant van Amante. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en kunnen ook in het Engels gegeven worden.

Contactinformatie
Tel: +34 971196176
Website

Calle Fuera (zonder nummer)
07849 St Eulalia Ibiza

Prijs
€ 25,- per les (inclusief ontbijt)

Sunset Mountain Ibiza Yoga Retreat

Wil jij de volledige Ibiza yoga ervaring opdoen? Het Sunset Mountain Ibiza Yoga Retreat is een resort met 7 kamers op een hooggelegen locatie met een schitterend uitzicht over zee. Een verblijf in het resort staat in het teken van mindfulness, yoga, meditatie, massages en veel meer. Je krijgt er verder zelfgemaakte maaltijden en vers brood en fruit.

De lessen worden gegeven door Lena Tancredi, een Braziliaanse die al lange tijd op Ibiza woont en veel ervaring heeft. Ben je niet geïnteresseerd in een volledig retreat met verblijf? Je kunt via de website ook losse privélessen bij Lena boeken of je bij één van haar klassen op het eiland aansluiten.

Contactinformatie
Tel: +34 627047908
Website

Prijs
Afhankelijk van seizoen en verblijfsduur.

Destino Ibiza Pacha Hotel

Hotel Destino heeft naast accommodatie, restaurant, wellness en een zwembad ook een aantal ervaren vaste yogaleraren in dienst (waaronder één van de beste yogaleraren van Engeland). Iedere dag worden hier meerdere yogalessen gegeven, van hot yoga tot vinyasa (ook in het Engels). De lessen zijn ook toegankelijk wanneer je niet in het hotel slaapt. Je kunt een yogales daarnaast ook combineren met een dagje spa en toegang tot het zwembad. Alle leraren zijn ook te boeken voor privélessen.

Contactinformatie
Tel: +34 971317511
Website

Prijs
Vanaf € 18,- voor groepsles en vanaf € 100,- voor privéles. Een combinatie van een les, wellness en zwembad kost € 110,- per dag.

Hot Yoga Ibiza

Wanneer je tijdens je verblijf op Ibiza alleen een paar losse lessen wil volgen, dan is yogastudio Hot Ibiza misschien iets voor jou. Je kunt hier iedere dag van de week lessen volgen in hot yoga (in een warme kamer), maar ook voor ashtanga (klassieke Indiase yoga). Je kunt betalen voor een losse les, maar ook een strippenkaart kopen. Iedereen en alle niveaus zijn welkom!

Contactinformatie
Tel: +34 971194241
Website

Carrer de l’Arquebisbe Cardona Riera
07800 Ibiza

Prijs
€ 25,- per les. Er zijn daarnaast vele strippenkaarten verkrijgbaar waarmee de prijs per les omlaag gaat. Kijk voor deze prijzen op de website van Hot Yoga Ibiza.

Pure Om Yoga

In het culturele centrum van Ibiza, Santa Eulalia, is de kleurrijke yogaschool Pure Om gevestigd. De studio waar de yogales wordt gegeven is ruim en mooi licht. Pure Om gelooft er in dat yoga voor iedereen is. De lessen die zij aanbieden zijn dan ook niet heel duur! Zin in een lekkere massage na de yoga? Deze yoga school heeft een breed assortiment aan massages op dezelfde locatie.

Contactinformatie
Tel: +34 694 42 12 88

Carrer de Cèsar Puget Riquer, 21
07849 Santa Eulària des Riu, Ibiza

Prijs

€15,- per losse les. Ook is het mogelijk om een strippenkaart aan te schaffen: bijvoorbeeld vier lessen voor €35,-

Tips

• Wil je graag yogales in het Engels? Vraag hier dan even naar bij het maken van de reservering. Veel leraren op Ibiza spreken wel een woordje Engels.
• De meeste yogastudio’s en resorts bevinden zich midden in de natuur en zijn wat moeilijker te vinden. Op de meeste websites wordt daarom een uitgebreide kaart met routebeschrijving gegeven.
• Zorg ervoor dat je voor een les op tijd van huis vertrekt. Yoga draait om ontspanning, in de stress raken omdat je te laat bent of de studio niet kunt vinden, werkt averechts!
• Ben jij een drukke zakenvrouw en wil je er graag even tussenuit om te ontspannen op paradijselijk Ibiza? Neem dan even een kijkje op deze website!