Met de voetjes in het zand van de warme voorjaarszon genieten? Na een maandenlange, strenge winter in eigen land klinkt dit voor ons als muziek in de oren. De natuur is prachtig en er heerst een fijne, rustige sfeer in het voorjaar op Ibiza. Er zijn natuurlijk wel genoeg mogelijkheden om de gezelligheid op te zoeken. Wat, hoe, waar en wanneer heeft Idyllisch Ibiza kort voor je samengevat.

Voorjaar in je bol

In dit seizoen kun je omringd door de bloeiende natuur op je gemak het eiland ontdekken. In maart wordt de temperatuur langzaam hoger en beginnen verschillende bloemen te bloeien. In april is het gemiddeld 23 graden en kun je vaak al wat relaxte stranddagen meepakken. Ben je van plan om eiland te bezoeken? In deze maand zijn er gemiddeld tien zonuren per dag en hangt er een lavendelgeur over het eiland. Mmm…

It’s party time!

Ook voor de feestbeesten is het voorjaar op Ibiza een aanrader. Na een stille winter gooien de clubs hun deuren weer open. Om het nieuwe seizoen in te luiden pakken ze dit groots aan met elk een eigen ‘Openings Party’. De clubs die al bestaan sinds de jaren 70, zoals Pacha, Amnesia en Privilege, maar ook het nieuwere Sankeys Ibiza. Ze doen allemaal mee!

Dat de feesten vanaf de maand mei plaatsvinden is zeker, maar de precieze data verschillen per jaar. Dit kun je het best in de gaten houden door op de website of de Facebook van de club te kijken.

Lente Festival in Atzaró

Tijdens het jaarlijkse ‘Fiesta De La Primavera’ wordt het begin van het seizoen gevierd. Jong, oud, de lokale bevolking, reizigers, kustenaars, muzikanten, huisdieren en ga zo maar door. Iedereen is welkom! Atzaró ligt midden op Ibiza en is, omgeven door een sinaasappelboomgaard, een idyllische setting.

Het feest wordt op de eerste zondag van het voorjaar gehouden en de toegang is gratis. Er zijn workshops, activiteiten voor kinderen, tentoonstellingen, optredens en kraampjes met onder andere eten en drinken. Om een beter beeld te krijgen kun je hieronder het filmpje van een eerdere editie bekijken.

Ibiza Regatta Gold Cup

Een ‘regatta’ is een race voor watersporten. Dit kan bijvoorbeeld windsurfen, roeien maar ook zeilen zijn. In september wordt elk jaar de Ibiza Regatta zeilrace gehouden. Maar, eind mei is het tijd voor de speciale editie van de zeilwedstrijd op Ibiza. Na een spectaculaire opening racen dan ongeveer twintig prestigieuze jachten drie dagen van baai naar baai.

Tips
Genoeg te beleven dus! Om de mooiste en leukste plekjes op Ibiza te ontdekken heb je maar weinig nodig. Maak een wandeling door Ibiza Stad of doe gewoon even helemaal niks en geniet van het uitzicht en de unieke, ongedwongen sfeer van het eiland.

Het voorjaar op Ibiza brengt veel voordelen met zich mee. Privacy, rust en een heerlijke temperatuur. De lagere prijzen voor zowel een vliegticket als voor een overnachting zijn ook mooi meegenomen. Buiten het zomerseizoen zijn alleen niet alle accommodaties geopend. Let hier even op bij het boeken van je voorjaarsreis.