Heb je op vakantie met kids heel even tijd voor jezelf nodig? Of woon je voor langere tijd in Ibiza en ben je op zoek naar een vaste babysitter? Wij hebben wat oppas tips in Ibiza voor je op een rijtje gezet. Zo kun je onbezorgd een dagje weg of wat tijd voor jezelf inplannen!

Tips voor het vinden van een oppas

Er zijn verschillende manieren om een oppas in Ibiza te vinden voor je kleine chico(s) en/of chica(s). Er zijn diverse criteria waarop je kunt letten, zoals ervaring, beschikbaarheid en talenkennis. Onderstaande tips kunnen je helpen om een potentiële nanny te vinden en te contacteren. Het is handig om altijd een kennismakingsgesprek in te plannen om te kijken of het klikt (ook tussen kinderen en babysitter). Tip: neem iemand mee, zodat jullie na het gesprek kunnen overleggen of het een goeie match kan zijn!

Facebookgroepen

Een goede manier om een (Nederlandse) oppas te vinden is via Facebookgroepen. Hier vind je een breed scala aan mensen en kun je gemakkelijk selecteren. Je kunt een berichtje formuleren met al je wensen en criteria en deze plaatsen in een Facebookgroep gerelateerd aan Ibiza. Een ander voordeel is dat je geen commissiekosten aan een organisatie betaald. Voorbeelden van Nederlandse groepen zijn Hollanders op Ibiza en Tips Ibiza. Geen probleem met een Engelstalige oppas? Dan kun je ook eventueel een berichtje sturen in Expat groepen zoals Ibiza Expats en We love Ibiza.

Sitly

Sitly is een ervaren en betrouwbare oppas organisatie. Ze hebben een aanbod van meer dan 100 babysitters op Ibiza waar je uit kan kiezen. Het proces gaat heel makkelijk. Je maakt een account aan via de website en geeft je voorkeuren aan. Vervolgens kun je de profielen bekijken en een berichtje sturen naar de nannies die je leuk lijken. Later kun je nog een interview inplannen om te kijken of er een match is tussen kinderen en babysitter.

Tarieven
Afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd, ervaring, aantal kinderen om op te passen, en de regio waar de oppas woont.

Babysits

Babysits is een transparante en makkelijke manier om een oppas in Ibiza te vinden. Via drie stappen (zoeken, connecten en reserveren) kun je een nanny selecteren. Via de website kun je gedetailleerde profielen bekijken en een interview inplannen. Handig: Babysits werkt met reviews en referenties, zodat je ook de ervaringen van anderen kunt lezen!

Tarieven
De oppas geeft een verwacht uurtarief aan via het profiel. Dit is echter geen vast tarief en je kunt altijd onderhandelen.

Topnanny

Bij Topnanny staat betrouwbaarheid voorop. Via profielen met gedetailleerde informatie over babysitters, kun je je criteria aangeven op de website. Topnanny biedt verschillende mogelijkheden en services aan in Ibiza. Zo kun je kiezen voor ‘Canguro’ (voor eenmalige zorg of af en toe/flexibel), Parttime oppas (vaste dagen en/of tijden), Dagmoeders (dagmoeders die kinderen onder 3 jaar verwelkomen in huis), Nanny in thuis (oppas om voor kinderen te zorgen), Gedeelde oppas (oppas wordt gedeeld door twee families), Kleuterschool (dagelijkse kinderopvang voor leeftijden 0-3 jaar) en Au pair (fulltime zorg in ruil voor kost en inwoning). Zie de complete gids hier.

Tarieven
Afhankelijk van de soort babysit service dat wordt gecontracteerd.

Overige tips

– Geen zin om baby- en kinderartikelen mee te slepen vanuit huis? Huur dan deze spullen bij Peekeboo Ibiza. Kies welke artikelen (zoals bijvoorbeeld reisbedjes, buggies of kinderstoelen) je wilt, selecteer je data, betaal online en het bedrijf bezorgt rechtstreeks bij je hotel- of villadeur.
– Wil je meer informatie over Ibiza bezoeken met kids? Neem dan eens een kijkje op de pagina Ibiza met kinderen!