Wanneer jij op vakantie gaat naar Ibiza neem jij ongetwijfeld je smartphone of je tablet mee.. Goed idee! Er zijn veel apps die van pas kunnen komen tijdens je vakantie op Ibiza, van de leukste radio zenders tot de leukste spelletjes en handigste apps voor het openbaar vervoer.. Weer een extra reden om je telefoon mee te nemen!

Duolingo

– Gratis
– Engels
Tijdens je vakantie op Ibiza kan het best handig zijn om een woordje Spaans te spreken. Niet elke Spanjaard spreekt Engels en bovendien is het nog leuk ook! Bij deze app begin je helemaal bij de basis en door het doen van schrijf- en spreekoefeningen word je Spaans elke dag weer naar een hoger niveau getild. Elke dag word je weer ‘opgeroepen’ en alles wat je leert op bijvoorbeeld je 5de dag, kan zomaar eens herhaald worden op je 8ste dag. Zo blijf je de woorden en tijden onthouden, ook op lange termijn!

ANWB Taalgids

– Gratis
– Nederlands
Vind jij het leuk om een aantal praktische zinnen en woorden te leren die je tijdens je reis zeker zult gaan gebruiken? Dan is de ANWB Taalgids wat voor jou! Deze app zorgt ervoor dat jij je toch verstaanbaar kan maken in een land waarvan je de taal niet spreekt. Bovendien is het ook handig om te verstaan wat er tegen jou gezegd wordt in de supermarkt, het restaurant of gewoon op straat. Ook is de woordenlijst erg handig, je kunt woorden zoeken en deze worden ook uitgesproken. Handig, want zo’n Spaans accent is nog best wel eens lastig!

Spaans voor kinderen: leren en spelen

– €2,99
– Nederlands
Speel, verken en leer de Spaanse taal samen met Boca de Olifant! Plezier staat centraal, kinderen vinden het leuk om deze app te doen en ondertussen ontdekken ze de wereld om zich heen. Sterren kunnen verzameld worden door het doen van de leuke quizzen, ze kunnen hun eigen stem opnemen en Boca wijst de kids de weg met leuke plaatjes en geluiden.

CityMaps2Go

– Gratis
– Engels
Zonder internet precies weten waar je bent en waar je heen moet, ideaal toch?! Dat is precies wat je met deze App kunt doen. Je kunt offline, dus zonder internet, gebruik maken van een kaart waarop je kunt zien waar je bent, waar je naartoe moet en hoe ver het nog is. De pijl geeft op je beeldscherm ook nog precies aan welke kant je nou op moet.

Nassau Beach Club

– Gratis
– Engels
Deze beach club is er eentje die je niet mag missen tijdens je vakantie! Download deze app en je krijgt al een klein voorpoefje. Door de mooie foto’s kun jij niet wachten om het mooie uitzicht door eigen ogen te zien en door het lekkere menu begint je maag meteen te rammelen. Misschien heb jij voor jezelf nog niet bepaald of je deze beach club een bezoekje waard vindt, check dan vóóral even deze app!

Ibiza Taxis

– Gratis
– Engels
Sta jij op een feestje of bevind je je in een andere drukke omgeving? Met deze app hoef jij niet meer naar buiten te gaan om te kijken of er een taxi beschikbaar is en ook hoef jij je niet meer verstaanbaar proberen te maken aan de telefoon. Binnen no time heb jij een taxi geboekt en meteen ontvang jij per mail een bevestiging. Met je GPS kun jij meteen heel gemakkelijk aangeven waar jij je bevindt en waar je dus graag opgehaald wilt worden.

Ringtones from Ibiza

– Gratis
– Engels
Waarschijnlijk hoor jij regelmatig een leuk muziekje voorbij komen wanneer je op een terras zit of aan het dansen bent in een club. Goed nieuws! Via deze app kun jij elke keer als je telefoon afgaat weer genieten van het door jou uitgekozen Ibiza deuntje. Ook leuk voor wanneer je weer in Nederland bent, zo krijg je toch het echte Ibiza gevoel elke keer weer even terug!

IbizaBus

– €0,89
– Engels
Met deze app hoef jij je geen zorgen te maken over het busvervoer op Ibiza. Het is echt een kleine gids waarin je alles komt te weten over de bustijden, routes, busstops, plattegronden, discobussen en zelfs alle informatie over het vervoer per boot kun je ook vinden. Leuk is ook dat er veel achtergrondinformatie wordt gegeven bij de stranden waar je naartoe gaat en er specifieke routes voor je zijn uitgestippeld richting het ziekenhuis en het vliegveld. Je kunt gebruik maken van deze app terwijl je internet uit staat, alleen wanneer je de plattegronden wilt gebruiken is het gebruik van internet noodzakelijk. Ook een leuk extraatje: De weersvoorspelling voor de komende 3 uur en de komende 5 dagen is ook te zien!

Tips

– Laad je batterij goed op voordat je de deur uitloopt! Wanneer je gebruik maakt van een applicatie is het vaak het geval dat je batterij toch sneller leeg gaat dan normaal.