Waar is dat feestje?! Hetgeen waar Ibiza toch wel om bekend staat is natuurlijk het bruisende nachtleven. Je kunt hier genoeg dansjes wagen en door tot de vroege uurtjes. Er zijn enorm veel gave clubs in Ibiza waarvan de bekendste in Ibiza-Stad, Sant Antoní en Playa d’en Bossa zijn te vinden. Hieronder vind je een overzicht van de populairste, leukste en mooiste clubs!

Pacha

-Superdeluxe – prachtig gelegen

Natuurlijk kan de ontzettend populaire en bekende club Pacha niet ontbreken. Deze club is te vinden in Ibiza-stad. Pacha begon in 1973 in een kleine oude finca, maar is uitgegroeid tot een wereldberoemde club. Het kersenlogo van Pacha identificeert de club en het staat bekend om zijn bekende DJ’s en de VIP-tafels. Zo is het bekend van David Guetta’s F*** me I’m Famous avonden. Naast David Guetta heb je ook Bob Sinclar en Dimitri Vegas die hier draaien. De prijzen van drankjes liggen natuurlijk allemaal wel wat hoger in de grote, bekende clubs. Zo kost een biertje ongeveer € 12.

Locatie
Pacha
Avenida 8 de Agosto s/n,
07800 Ibiza stad

Privilege

-Grootste club ter wereld, zwembad

Het verwonderd je misschien niet zo heel erg dat ook de grootste club ter wereld op Ibiza ligt, Privilege heeft een capaciteit van wel 10.000 mensen! De grote zaal is te vergelijken met een vliegtuig hangar en het dak heeft een hoogte van 25 meter. Er is zelfs een zwembad aanwezig waar altijd spectaculaire shows in worden gehouden. De muziek is erg wisselend en hangt erg van de DJ af die op dat moment draait. Elke dag is er een thema gekoppeld aan de avond.
De prijzen om een avondje los te kunnen gaan in Privilege verschillen. Zo ben je op een avond met een bekende DJ, zoals DJ Tiësto die hier in de zomermaanden vaak heeft gedraaid, snel al € 40 tot € 50 kwijt.

Tip: Je kunt beter niet met je eigen vervoer naar deze club gaan door de schaarse parkeermogelijkheden.

Locatie
Privilege
Urb. San Rafael s/n,
0716 San Rafael

Amnesia

-Sunrise dakterras, top geluidsinstallatie

Deze club ligt 1 km van Privilege af en heeft een capaciteit van ongeveer 5000 man. Naast de grote dansvloer met zijn beruchte ijskanonnen (ijskoude lucht onder hoge druk) en daarboven een VIP-lounge, heeft Amnesia ook zijn “Sunrise Dance Floor”. Dit is een dakterras met een gesloten serre (denk aan een kas). Hier kun je dansen in de mooie zonnestralen die hier invallen als de zon op komt. Amnesia staat vooral bekend in Ibiza om het bekende techno feest op maandag: Cocoon. Daarnaast heeft de club een van de beste geluidsinstallaties, dit maakt de ervaring van house, techno en trance nóg beter. Ook hier zijn de prijzen van de dranken hoog, zo betaal je zo’n € 10 voor een biertje en € 8 euro voor water.

Locatie

Amnesia ibiza
Carretera Ibiza a San Antonio Km5
San Rafael 07816

Es Paradis

-Een echt paradijs door geweldig decor, de beste water parties,glazen piramide dak

Wat de naam al zegt, wordt Es Paradis vaak als een waar paradijs ervaren. Het staat bekend om zijn prachtige decoren en de grote water parties (Fiesta Del Agua)! Met Fiesta del Agua worden er fonteinen opgezet, waterkannonen neergezet en de grote zaal wordt gebruikt als zwembad. Dit alles vraagt wel om 100.000 liter water! Wil jij naar dit feest? Wees er dan wel op tijd bij, want het is zo uitverkocht. De bars in de club zijn van marmer, het glazen dak heeft de vorm van een piramide die ondersteund wordt door Romeinse zuilen en binnen is alles wit, hierdoor waan je je in een Romeins tijdperk/ stijl. Tot 1990 was het een bekende openluchtdiscotheek, tot de wet er kwam dat alle discotheken een dak moesten hebben in Ibiza. Toen is het typerende glazen dak met een piramide vorm gekomen, dit dak steekt boven de meeste gebouwen uit.

Locatie
Es Paradis
Calle Salvador Espriu, 2.
San Antonio de Portmany,
Ibiza. 07820

Space

Begin 2016 kwam het nieuws naar buiten dat de voorjaar/zomer van 2016 het laatste seizoen zou zijn van de wereldberoemde club ‘Space’ op Ibiza, voordat het zijn deuren zou sluiten. Die-hard clubbers op Ibiza zaten met de handen in het haar: Space was dé locatie voor hardcore en hardstyle liefhebbers! Het drastische besluit had te maken met het feit dat de clubeigenaar, Pepe Rosello, het op zijn tachtigste voor gezien hield met het runnen van de legendarische club. Toch laat top-dj Carl Cox – die de afgelopen vijftien jaar mee heeft gewerkt aan het groot maken van Space – weten dat er plannen zijn voor een doorstart in 2018. De nieuwe locatie en het exacte moment zijn nog niet bekend, maar in twee jaar zou Ibiza weer een Space rijker moeten zijn.

Eden

-Dresscode, succesvolle renovering: goede geluidsinstallatie en gaaf design

Deze nog jonge club is de grote concurrent van de eerder besproken ‘Es Paradis’. Het is namelijk gelegen tegenover Es Paradis. Naast de ligging heeft ook Eden een appeltje in zijn logo net als Es Paradis. Eden opende in 2000 en sinds kort is het in de handen van de Nederlander Michael van de Kuit en kreeg voor het seizoen van 2013 weer een complete make-over. Dit is niet de eerste make-over die de club onderging, de club onderging al verschillende verbouwingen. Hierdoor heeft deze design club een nieuw en krachtig geluidssysteem en goede lichteffecten. Eden heeft plaats voor 5.000 partygangers.
Het populairste feest van deze club vindt plaats op vrijdag en heet ‘Wonderland’ en wordt verzorgd door DJ Pete Tong. Naast de grote zaal zijn er ook nog twee andere zalen: White Room en Funky Room.
Eden is de enige grote club die een dresscode hanteert, hier vind je geen mensen met een ontbloot bovenlichaam, een voetbalshirt of alleen een zwembroekje aan. Het publiek moet aan een elegante dresscode voldoen.

Locatie
Eden
Calle Salvador Espriu,
San Antonio, 07820

Ushuaïa

-Hotel en party in één, zwembad, overdag feesten

Kan je niet wachten tot middernacht om te gaan stappen? Dan kun je hier al genieten van lekkere beats en goede DJ’s. Ushuaïa is een hotel en een spectaculaire openlucht discotheek in één! Het is gelegen tegenover de andere grote club Space. Het is een design hotel dat genoeg activiteiten biedt, naast de live optredens van de DJ’s zijn er namelijk ook weleens modeshows en andere evenementen. Ushuaïa pakt vaak groot uit met grote DJ namen, prachtige lichteffecten, het mega podium en de mooie danseressen. Het opent rond 15.00/17.00 en sluit middernacht. Ushuaïa heeft de trend van het overdag feesten weer terug gebracht op Ibiza. Hier kan je genieten van de goede DJ’s terwijl de zon nog niet onder is.
Benieuwd naar het hotel? Klik dan hier.

Locatie
Ushuaïa
Platja d’en Bossa,
07800 Ibiza

Underground

-Veel locals, goedkope- of gratis entree

Underground is erg populair bij de eilandbewoners en de entree is vaak gratis of het is een goedkope entreeprijs waar je dan vaak nog een drankje van kunt halen. Deze club doet bijna geen promotie afgezien van de sociale media en daarom is het juist een succes geworden. Hierdoor, en door het feit dat het moeilijker te vinden is dan de grotere clubs, heeft Underground namelijk een gezellige en intieme sfeer.

Locatie
Underground
Carretera San Antonio – Ibiza stad
07816 San Rafael

Ibiza Rocks

Indie Rock ‘n ‘Roll, live optredens

Ibiza Rocks heeft net als Ushuaïa ook een hotel met een podium ernaast waar het feest plaatsvindt. Ibiza Rocks bewijst dat er meer op Ibiza is als wereldberoemde DJ’s in het nachtleven. De live optredens vinden plaats in de centrale binnenplaats om het zwembad van het hotel.
Naast de Rock ‘n’ Roll avonden begint Ibiza Rocks ook te focussen op de elektronische muziek, zo zijn er wekelijks ‘We Are Rockstars’-feestjes met DJ’s en live optredens die zich focussen op de bass muziek. De prijzen van de dranken zijn hier wat goedkoper dan in de grote clubs, zo kost een biertje ongeveer € 5.

Benieuwd naar het Ibiza Rocks hotel? Klik hier!

Locatie

Ibiza Rocks
Cervantes 27,
07820 San Antonio

Hï Ibiza

– Midden in het party-hart van Ibiza, fenomenaal entertainment

Hï Ibiza is één van de nieuwste clubs gevestigd in het party-hart van Ibiza! In deze club draait alles om de ervaring. Muziek wordt gecombineerd met hoogstaand entertainment en er draaien dan ook grote namen als Armin van Buuren, Sunnery James en Ryan Marciano. De club focust zich vooral op de ´hedonisten´, de levensfilosofie die vooral gaat om genieten! Vergeet niet een beetje fashionable gekleed te gaan, want ook deze club hanteert een dress code!

Locatie
Platja d’en Bossa, 07817
Sant Josep de sa Talaia, Ibiza
Website

Tips

– Je moet vaak entree betalen en het is meestal goedkoper om van te voren al een entreekaartje te kopen op internet of bij één van de winkels/kantoortjes rondom de clubs.
-Hou in gedachte dat de entree en drankjes prijzen over het algemeen vrij hoog zijn bij de populairste clubs. Entree betaal je vaak tussen de € 20 – € 60 en voor een drankje, bijvoorbeeld een biertje vaak rond de € 12.
– De party scene vindt plaats van mei tot oktober, hierbuiten zijn de clubs dus ook gesloten!
– Voor de pre-parties kun je terecht bij de vele bars en beachclubs die Ibiza ook heeft. Een leuke beachclub is bijvoorbeeld Bora Bora.
– Op de stranden en in de barretjes vind je vaak proppers van de diverse discotheken. Zij bieden je eventuele kortingen of gratis entree aan. Zie hier een filmpje van een promotie op het strand van de grote club Pacha.
– De opening- en closing parties worden vaak groot uitgepakt door de clubs. Daarom is het een aanrader om te checken of er een opening- of closingparty plaatsvindt tijdens jouw verblijf op Ibiza.