Op Ibiza is er altijd wel iets te doen! Met minimaal 300 dagen zon per jaar is het natuurlijk de ideale locatie voor een festival. Daarnaast bruist Ibiza altijd van de creativiteit, muzikaliteit en gezelligheid. Ga je binnenkort naar het eiland? Bekijk hier of er dan toevallig een leuk festival aan de gang is.

Bloop festival

Bloop noemt zichzelf het eerste international proactive art festival ter wereld. Dit houdt in dat de kunst alleen bedoeld is voor de mensen en niet voor de commerciële kunstwereld. De beleving en meningsvorming van de bezoeker staat centraal. Het festival heeft ieder jaar een thema, hoe een artiest dit thema invult staat vrij. Je zult er bijvoorbeeld projecties, graffiti, liveshows, workshops en openluchtinstallaties vinden.

Datum: Nog niet bekend
Prijs: Gratis
Locatie: Verschillende locaties op Ibiza

Fiesta Medieval

Dit is een van de grootste festivals van Ibiza. Het is een festival ter ere van de benoeming van Ibiza als Unesco Werelderfgoed. Tijdens het Fiesta Medieval waan je je voor even in de middeleeuwen. Van toneelstukken en ridders tot traditionele producten, je vindt er van alles! Lees hier meer over Fiesta Medieval.

Datum: 11 t/m 14 mei 2023
Prijs: Gratis
Locatie: Dalt Vila

International Music Summit

Eind mei wordt er drie dagen lang feest gevierd. Het IMS wordt gehouden in Dalt Vila en er komen veel verschillende dj’s, artiesten en feestgangers op af.

Datum: 26 t/m 28 april 2023
Prijs: Kijk op de website voor de ticketprijzen
Locatie: Dalt Vila

Sueños de Libertad

Elke avond vanaf 21.00 uur kan het publiek in de haven van Ibiza genieten van heerlijke deuntjes. Er treden er diverse bands op, vind je marktjes en kunst tentoonstellingen met uitzicht op zee. Bekijk via hun Website de laatste updates en nieuws.

Datum: Nog niet bekend
Prijs: Gratis
Locatie: De haven van Ibiza

Eivissa Jazz Festival

Hou jij van de lekkere swing in jazz muziek en zou je wel 5 dagen achter elkaar naar jazz muziek willen luisteren? Dan is dit festival perfect voor jou. Tussen 30 augustus en 3 september zijn bij de haven van Ibiza optredens van verschillende artiesten.

Datum: 30 augustus t/m 3 september
Prijs: Onbekend
Locatie: De haven van Ibiza

Territori

Bijzondere ‘performing arts’ optredens, exposities en tentoonstellingen zijn tussen 17 en 25 september over heel Ibiza te vinden. Het is een echte ervaring om hierbij te zijn.

Voor sommige optredens moet je van te voren boeken, let daar goed op om teleurstelling te voorkomen!

Datum: 15 t/m 24 September
Prijs: Verschillend, kijk op de website voor meer informatie
Locatie: Verschillende locaties op Ibiza

Ibiza Light Festival

De straten en pleinen van Vila zullen prachtig verlicht worden. Dit festival is een geweldige combinatie van kunst, cultuur en technologie. Wil jij graag je kennis over lichtmanagement uitbreiden? Gelukkig zijn er ook workshops waar je zulke dingen kan leren! Bekijk hun website voor actueel nieuws over de 2023 editie.

Datum: Nog niet bekend
Prijs: Onbekend
Locatie: Vila