Als je op Ibiza bent en een auto hebt gehuurd, dan is het handig om te weten waar je kan parkeren op Ibiza. Idyllisch Ibiza heeft een aantal parkeermogelijkheden voor je op een rijtje gezet, zodat je niet zo lang hoeft te zoeken!

Handige website

Op deze website kan je zoeken naar parkeerplaatsen en garages op Ibiza. Je vult het adres in of de stad waar je wil parkeren, en dan krijg je alle parkeermogelijkheden te zien in die stad of straat. Daarnaast staan er ook meteen de prijzen bij en het exacte adres.

Hotels

Wanneer je logeert in één van onderstaande hotels ben je in elk geval verzekerd van een parkeerplek. Wanneer je naar Ibiza toe gaat, is het handig om bij je hotel of appartement even te informeren of ze parkeergelegenheid aanbieden. Hieronder in elk geval een paar hotels die bij het hotel een parkeergarage hebben.

Hotel Garbi

Dit hotel bevindt zich net iets buiten het centrum van Ibiza stad. Deze parkeergarage is niet overdekt, maar wel gratis parkeren.

Openingstijden
Ma – zon 24 uur per dag

Adres
Calle de la Murtra 5
Sant Josep de sa Talaia
07817 Ibiza

Ocean Drive Ibiza

Hotel Ocean Drive Ibiza ligt in de buurt van Ibiza stad, op slechts 5 minuten lopen vind je het Talamanca-strand. Het hotel biedt een privé parkeergelegenheid aan die gratis te gebruiken is voor hotelgasten. Reserveren is op voorhand niet nodig, geeft het hotel aan.

Openingstijden
Ma – zon 24 uur per dag

Adres

Puerto Marina Botafoch, C/ Iboshim, 725
Islas Baleares
07800 Ibiza

El Hotel Pacha

Dit hotel vind je midden in het centrum van Ibiza-stad, op slechts 100 meter van de jachthaven van Ibiza. In de buurt van de accomendatie zit er een parkeergelegenheid waar je kosteloos kan parkeren. Reserveren is niet mogelijk.

Openingstijden
Ma – zon 24 uur per dag

Adres

Historiador Joan Mari Cardona 3
Islas Baleares
07800 Ibiza

Parkeergarages

Als je nieuw bent op het eiland, kan het lastig zijn om parkeergarages te vinden. Vooral in Ibiza stad kan parkeren lastig zijn. Om het je makkelijk te maken hieronder een overzichtje met een aantal parkeergarages.

Parque de la Reina Sofia

Parque de la Reina Sofia bevindt zich ook in Ibiza stad en is 24 uur per dag open. Een uur parkeren kost hier €1,00. Best goedkoop dus!

Openingstijden
Ma – zon 24 uur per dag

Adres
Carrer de Ramon Muntaner
Islas Baleares
07800 Ibiza

Camara Municipal de Eivissa

Deze parkeergarage is misschien een stukje lopen van het centrum van Ibiza stad, maar je kan hier voor €0,50 per uur parkeren. Dat is dat stukje extra lopen wel waard! Zie je meteen wat van de mooie stad.

Openingstijden
Ma – za 24 uur per dag

Adres
Es Soto
Camino del Calvario
Islas Baleares
07800 Ibiza

Betaald parkeren

Naast de parkeergarages, kan je ook in het centrum parkeren. De parkeerplaatsen zijn aangegeven met blauwe lijnen. Het is hier wel betaald parkeren. Hou er rekening mee dat het lastig kan zijn om een plekje te vinden in het centrum.

Tijdelijke gratis parkeerterreinen (´aparcamiento disuasorio´)

Elk jaar geeft de gemeente van Ibiza een aantal plekken vrij waar gratis geparkeerd kan worden. In Ibiza stad vind je twee van deze terreinen. Ideaal dus, gratis parkeren! De adressen zijn:

  • Calle José Zornoza Bernabeu
  • Calle Fray Vicente Nicolá

Hou in gedachte dat dit ook ineens verandert kan worden indien de gemeente/eigenaar toch ineens plannen heeft met dit soort terreinen.

Beachclubs, playas en baaitjes

Ibiza heeft veel beachclubs, en hier heb je vaak ook de mogelijkheid om te parkeren. Het kan zijn dat ze een bewaakte parkeerplaats hebben en dan zal je er een klein bedrag voor moeten betalen. Soms kan je ook gewoon parkeren op de zandweggetjes bij de beachclubs en hoef je niks te betalen. Dit verschilt per club. In elk geval ´no worries´ over parkeren wanneer je een beachclub bezoekt!
Ook bij playas en baaitjes heb je vaak de mogelijkheid tot parkeren. Bij de stranden en baaitjes zijn vaak wel zandweggetjes waaraan geparkeerd kan worden, of er is een parkeerplaats waar je je auto kan parkeren.

Tips

  • Let goed op dat jij je auto niet parkeert bij zones met gele strepen. Deze strepen staan namelijk voor een uitrit of voor plekken waar vrachtwagens laden en lossen.
  • Wanneer je gaat parkeren, is het handig om even te kijken wat de tijden zijn dat je mag parkeren of tot wanneer je betaald parkeert. Dit om boetes of teveel betalen te voorkomen!