De temperaturen op Ibiza kunnen behoorlijk oplopen, een heerlijk verfrissende ijscoupe is daarom áltijd goed. De vraag is, waar zijn deze verrukkelijke zoetigheden te verkrijgen en welke ijssalons mag je absoluut niet missen?!

De keuze is reuze

Wanneer je op Ibiza op zoek bent naar een heerlijke verkoeling, merk je al snel dat je veel keus hebt. Je kunt natuurlijk niet alle ijssalons langsgaan en wanneer je toe bent aan een verrassende verkoeling is het de bedoeling dat je ook meteen de beste te pakken hebt. Om het wat makkelijker te maken hebben we een top 5 ijssalons opgesteld.

De top 5 ijssalons

1. Gelateria Miretti
Heerlijk ambachtelijk Italiaans ijs, 48 verschillende smaken, uitmuntende kwaliteit én de service is perfect. De ijssalon is gelegen in de haven van Ibiza stad. Het is een erg grote ijssalon, mede doordat de vraag naar het ijs van deze ijssalon zo groot is. Na een lange en warme dag is deze ijssalon de ideale afsluiter.

Locatie
Gelateria Miretti
Travessia Passeig Maritimo
07840 Santa Eularia, Ibiza
Website

– Deze ijssalon heeft geen nummer. Wanneer je over de boulevard bij de haven loopt , kom je ijssalon Miretti ongetwijfeld tegen!

2. Ferretti Gelato e Caffe
Buiten het ambachtelijk ijs kun je hier ook genieten van zoete wafels, krokante crêpes, verrukkelijke chocolade en een goede koffie. Kwaliteit staat hoog in het vaandel en alle producten worden met liefde en veel zorg bereid. Ook deze ijssalon is gelegen in de haven van Ibiza stad.

Locatie
Ijssalon Ferretti Gelato e Caffe
Enmig 27, Puerto de Ibiza
07800 Ibiza

3. Ibirosa
Deze ijssalon is gelegen in de haven van Ibiza. Er wordt ambachtelijk ijs geserveerd maar je kunt ook kiezen voor fabrieksijs. Wanneer je je ijsje krijgt, zal je versteld staan. Ze maken er werkelijk een kunstwerk van! Op zoek naar een verrassende verkoeling? Kies voor Ibirosa!

Locatie
Ijssalon Ibirosa
Calle del Mar, 23
07800 Ibiza

4. Viccio
Deze wat kleinere ijssalon staat bekend om hun goede service en gezellige sfeer. Bij Viccio kun je ‘s ochtends al terecht, je kunt er namelijk ook heerlijk ontbijten. Er is een leuk en gezellig terras waar je dus de hele dag terecht kunt, namelijk van 9.00 tot 00.00. De ijssalon ligt niet in Ibiza Stad, een bezoekje aan deze ijssalon is ideaal wanneer je het eiland gaat verkennen. Maar waar is deze ijssalon dan wél te vinden?

Locatie
Ijssalon Viccio
Edificio Ses Olivares de Parelta, 15
07850 San Carlos, Ibiza
Website

5. Gelato Ibiza
Deze in de haven gelegen, prachtige ijssalon hoort absoluut thuis in deze top 5. Het is een ruime ijssalon waar je kunt kiezen uit alle smaken die je maar kunt bedenken. Doordat de kwaliteit van het ijs niet kan tippen aan bovenstaande ijssalons staat deze ijssalon op de vijfde plaats.

Locatie
Ijssalon Gelato Ibiza
Passeig de Vara de Rey, 12
07800 Ibiza
Website

Tips

– Vind je het leuk om de drukte op te zoeken en om een ijsje te eten op het moment dat er ook veel Spanjaarden zijn te vinden in de Ijssalon? Ga dan of rond 19.00/19.30 of na het eten, Spanjaarden eten vrij laat dus dat zal rond 23.00/23.30 zijn of later!
– Doordat de Spanjaarden zo laat eten, zijn de ijssalons ook lang open! Gemiddeld zijn de ijssalons geopend tot 00.30.
– Duidelijk is dat er genoeg keus is en dat het ook maar net ligt aan waar je naar opzoek bent. Wanneer je opzoek bent naar een grote, drukke ijssalon, waar je kunt kiezen uit veel smaken, zal je voorkeur uitgaan naar ‘Gelateria Miretti’. Ben je juist opzoek naar een kleine en gezellige ijssalon met enorm vriendelijke personeel, dan zal je gaan voor de ijssalon ‘Viccio’.