Van de club naar je hotel, naar een dichtstbijzijnd dorpje reizen of gewoon naar het vliegveld. Dat gaat allemaal erg gemakkelijk met de taxi. Vergeleken met de Nederlandse prijzen, is een taxi nemen in Spanje prima te doen. Op Ibiza zijn de taxiritjes te bestellen via het bedrijf Radiotaxi. In alle grote steden is dit bedrijf te vinden.

Tarieven

Het standaard starttarief bij Radiotaxi in Ibiza is € 3,25. Daarnaast zijn de tarieven verdeeld in een dagtarief en een nachttarief. Het dagtarief geldt van 7:00 tot en met 21:00 en kost € 0,98 per kilometer. Het nachttarief is iets duurder. Dit is € 1,20 per kilometer en geldt van 21:00 tot en met 7:00. Op zaterdag vanaf 15:00 en op zondagen geldt dit nachttarief ook. Daarnaast betaal je op feestdagen ook het nachttarief. Als je naar het vliegveld of de haven wilt gaan, komt er een extra bedrag van € 1,65 bij. Tot slot is er ook een tarief voor het aantal minuten dat je vaststaat in het verkeer. Dit is allemaal vastgelegd door het bestuur van de Balearen, waar Ibiza onder valt. Een rit vanaf het vliegveld naar Ibiza-stad, zonder te hoeven wachten in het verkeer, kost met het dagtarief ongeveer € 13,00.

TIP! Overdag is het fijn om je eigen auto of scooter te hebben om het eiland te verkennen. In onze Idyllisch Ibiza reisgids vind je maar liefst zes dagroutes en twee wandelroutes die je langs de mooiste en meest idyllische plekjes op het eiland brengen. En in de interviews met locals geven ze je unieke tips voor een ideale dag op Ibiza. Of waar je het lekkerste kunt eten met mooi uitzicht op Dalt Vila.

‘Legale en illegale taxi’s’

Het bestuur van de Balearen raadt aan de legale taxi’s te nemen, dus de taxi’s van Radiotaxi. Bij de illegale taxi’s is er namelijk vaak geen meter in de taxi aanwezig, waardoor er een prijs verzonnen kan worden. Daarnaast wordt daar vaak de prijs gebaseerd op het aantal personen. Bij de legale taxi’s krijg je altijd een bonnetje waar je later op terug kunt vallen. Dit is ook erg handig, wanneer je bijvoorbeeld iets bent vergeten in de taxi. Zo heb je de precieze gegevens wanneer en waar je in welke taxi bent geweest.

Van en naar het vliegveld

Soms is het handiger om naar het vliegveld te gaan met de taxi, in plaats van met het openbaar vervoer. Dit kan prima op Ibiza! Voor meer informatie over dit topic, kan je op de pagina over het vliegveld kijken.

Tips

• Het lijkt altijd zo gemakkelijk in films: een taxi aanhouden. Maar hoe doe je dat nu in het echt? Wanneer je de taxi ziet aankomen, steek je gewoon je hand op. Kijk wel eerst even of het licht op de taxi groen is. Dit betekent dat de taxi leeg is. Wil je van tevoren weten hoeveel je taxiritje ongeveer zal kosten van A naar B? Op deze website kun je dat gemakkelijk berekenen.
• Spreek je Spaans? Dan kun je ook heel makkelijk een taxi bestellen via de website. Voor meer informatie kan je kijken op Turismo Ibiza.