Wanneer je aan Ibiza denkt, denk je aan het mooie weer, de stralende zon en de heerlijke terrasjes waar je kunt lunchen of een drankje kunt drinken. Maar wat doe je als je wakker wordt en er is regen op Ibiza? Ook dan is er genoeg te beleven op dit bruisende eiland! Denk bijvoorbeeld aan cultuur snuiven in de Catedral de Eivissa, shoppen in Ibiza-stad, musea bezoeken of het eiland verkennen met de auto.

Cultuur snuiven tijdens regen op Ibiza

Aan musea schiet het niet tekort op Ibiza. Verschillende musea op Ibiza zijn grotendeels overdekt en perfect voor een regenachtige dag. Zo is er Museo Arquelógico, waar de overblijfselen en resten van het vroegere Ibiza en Formentera tentoongesteld worden, zoals munten, gereedschap en sieraden uit verschillende tijdperken.

Tevens is het leuk om de Catedral de Eivissa te bezoeken in Ibiza-stad wanneer het draait om cultuur. Deze is gevestigd helemaal bovenaan het oude gedeelte van de stad, Dalt Vila. Eenmaal binnen word je overspoeld door de mooie werken van verschillende kunstenaars en als het even stopt met regenen kun je hier genieten van het prachtige uitzicht over de zee. Een aanrader voor cultuurliefhebbers!

In Ibiza-stad vind je de grot Cova de Can Marça die wel meer dan 100.000 jaar oud is. Je kunt er druipstenen zien en de grot wordt verlicht met verschillende kleuren lampen voor een ultieme ervaring. De grot werd vroeger door smokkelaars gebruikt om hun illegale spullen hier te verstoppen. Het uitzicht bij de ingang van de grot is adembenemend! Het is een prima uitstapje om de grot te bezoeken op een regenachtige dag. Er zijn gidsen die verschillende talen spreken en je een rondleiding geven.

Shop till you drop

Ibiza-stad, ook wel bekend als Eivissa, is een prima plekje om te vertoeven als het een regenachtige dag is. Door regen koelt het af en is het shoppen alleen maar langer vol te houden ;-)! Shop je leuke outfits helemaal in de Ibiza-stijl voor als de zon weer gaat schijnen! Ook zijn er winkels waarin je allerlei leuke accessoires en vakantieherinneringen kunt kopen en kun je natuurlijk even pauzeren bij één van de restaurants en overdekte terrasjes. Vooral in Dalt Vila, het oude gedeelte van de stad, vind je de kleine boetiekjes waar Ibiza bekend om staat.

Escape de regen op Ibiza

Wanneer je met een groep vrienden of vriendinnen het eiland bezoekt, is een escape room een toffe en spannende oplossing voor een regenachtige dag. Probeer door middel van raadsels en vragen de goede oplossingen te vinden en ontsnap zo snel mogelijk uit de escape room! Bij Scapart Ibiza is er keuze uit vier verschillende ruimtes voor een unieke ervaring!

Locatie
Carrer del Bisbe González Abarca 21
Website
Openingstijden: maandag t/m zondag: 10.00 – 23.00 uur

Een regenachtige dag in de bioscoop

Een andere optie met een regenachtige dag op Ibiza kan natuurlijk een bezoekje aan een van de bioscopen zijn. Ibiza heeft veel outdoor bioscopen waar je met regen natuurlijk niet heen kan, maar er is ook een indoor bioscoop zoals wij die in Nederland kennen. MultiCines in Ibiza-stad is een goede optie, hier worden namelijk de meeste films in het Engels gedraaid.

Verken het eiland droog en veilig met de auto

Ibiza is een eiland met duidelijke routes en veilige wegen. Hierdoor is het heel makkelijk om het eiland te verkennen met de auto op een regenachtige dag. Op de pagina auto huren vind je alle informatie over het huren van een auto op Ibiza. Ook is de Idyllisch Ibiza Auto & Scooter Route een echte aanrader wanneer je benieuwd bent naar de verschillende delen van het eiland. Natuurlijk kun je ook zelf de weg op gaan en de leukste plekjes ontdekken! Een paar tips:

Hippy Chick in Talamanca is een hippe kledingwinkel met de leukste kleding in Ibiza-stijl.
• Wanneer het regent op Ibiza betekent het niet dat het meteen ook minder warm is. Daarom is het natuurlijk altijd lekker om een ijsje te gaan eten bij een van de beste ijssalons op Ibiza.
The Giri Café in San Juan in het noorden van Ibiza is een echte aanrader voor fijnproevers. Het restaurant heeft veel verschillende hoekjes om te zitten voor een gezellige lunch, uitgebreid dineren of gewoon relaxed borrelen. Ze hebben binnen veel ruimte en als het niet te hard regent, is er zelfs nog een overdekt terras!

Verrassende wijnproeverij

Wanneer de zon niet schijnt kan het leuk zijn om een wijnproeverij te gaan doen. Ibiza heeft zo haar eigen wijnen en door een proeverij kom je meer te weten over de lokale wijnen en de smaken hiervan. Meestal mag je ook het typische lokale drankje “Hierbas Ibicencas” proeven. Hierbas Ibicencas is een zoete likeur met anijs en gemaakt van aromatische plantenextracten. Kortom, een privé wijnproeverij is een echte aanrader voor wijnliefhebbers op een minder zonnige dag!