Veel mensen die op vakantie gaan, zijn onder de indruk van de kleding die hier gedragen wordt en de accessoires die ze hierbij om hebben. Dit is niet heel gek, Adlib Fashion is een stijl waar wij Nederlanders graag wat van meepikken!

Opmerkelijk

Het is duidelijk dat mensen op Ibiza er vaak ‘anders’ uitzien dan anderen. Ze hebben echt een beetje een ‘eigen stijl’ en deze stijl wordt door veel mensen over de hele wereld overgenomen.
Adlib Fashion is een mode/stijl in Ibiza waarbij kleding en accessoires handgemaakt worden. Verder wordt er veel met natuurlijke stoffen en producten gewerkt en inmiddels is vandaag de dag ´Adlib Fashion´ een begrip in Ibiza.

Hoe het allemaal begon

In 1971 werd deze mode gecreëerd en inspiratie voor deze kleding komt van de typerende jurken en andere kleding die werd gedragen op de Pitiusas eilanden met invloed van de hippie periode.

“Kleed zoals je je wil, maar met stijl”

Met deze mode werd eigenlijk gestart door de Joegoslavische princes Smilja Mihailovitch. Zij vond dat vrouwen zich meer bewust moesten worden van hun lichaam en dat ze zich vrijer en comfortabeler konden kleden maar op een elegante wijze. Haar motto was dan ook: ´Kleed je zoals je wil, maar met stijl´. Zij legt met deze woorden iets heel moois uit. Iedereen moet aan doen waar hij of zij zich lekker in voelt, maar wel op een elegante manier.

Stralend in wit

Heel typerend aan deze mode is dat de kleding wit is, natuurlijke en lichte stoffen worden gebruikt, borduurwerk, haakwerk, traditioneel kant en franjes. Dat alles is bedoeld om ervoor te zorgen dat de kleding genoeg volume heeft en de kleding makkelijk mee beweegt bij de natuurlijke bewegingen van je lichaam.

“Pasarela de Moda Adlib”

Elk jaar wordt er een modeshow georganiseerd van de Adlib mode in Ibiza. Zeker als je in de mode branch werkt, op zoek bent naar inspiratie of inkopen wil doen voor je eigen boetiekje/webshop dan is het zeker de moeite waard om hierbij te zijn. Het is natuurlijk ook leuk om alleen al even sfeer te komen proeven en te kijken wat er dat jaar weer in de mode komt.

Shoppen op Ibiza

In Ibiza stad maar eigenlijk overal op het eiland zijn er heel veel verrassende en leuke Ibicenca shop mogelijkheden waar ook vaak veel adlib mode wordt verkocht. Voor een overzicht van verschillende gave boetiekjes en bekende designers kan je een kijkje nemen op de pagina over shoppen in Ibiza.

Tips

Zou je graag meer te weten willen komen over typerende Ibiza mode? Neem dan vooral een kijkje op Ibiza mode. Een paar gave bijpassende Ibicenca armbandjes of ketting vullen je adlib outfit helemaal aan. Ibizu is een merk waar je veel sieraden met schelpjes, veertjes etc. in Ibiza stijl kan vinden.