Wanneer je denkt aan een vakantie op Ibiza, denk je al snel aan een duur weekje. Wil je toch graag naar Ibiza, zonder een fortuin uit te geven? Dan is het handig om te weten welke uitjes én heel leuk zijn én gratis. We blijven natuurlijk wel Nederlanders en we houden van gratis! Met deze tips kun je optimaal genieten van je vakantie zonder veel te betalen én zonder iets te missen.

1. Hippiefeestje

Op zoek naar een gratis feestje? Elke zondagmiddag kun je weer losgaan op het strand van Benirras! Tijdens dit feestje zullen er hippies zijn die de hele dag drummen, zingen en dansen. De authentieke hippiesfeer op zo’n middag is alleen al een geweldige ervaring. Er zijn zowel hippies die daar al jaren genieten van de zonsondergangen als hippies van nu aanwezig. Iedereen wordt uitgenodigd om creatief te zijn en deel te nemen aan de muziekmakende groep. Iedereen is welkom want.. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

2. Gratis badderen

Vaak genoeg naar het strand geweest en toe aan een verrassende verkoeling? Dat kan, zonder je portemonnee mee te nemen! Er is op Ibiza een aantal modderbaden, deze baden zelf zijn al een hele ervaring. Na een paar uurtjes relaxen in zo’n modderbad ben je niet alleen een unieke ervaring rijker… Het is dé therapie voor je huid. Je huid wordt er jonger en gladder van. Ook is het goed voor het verminderen van de pijn van gewrichten en/of ontstekingen. Een middagje badderen scheelt je ook weer een bezoekje aan de fysiotherapeut en schoonheidsspecialiste, twee vliegen in één klap dus! De bekendste modderbaden zijn: Cala Xarraca, Sa Caleta en Aigues Blanques.

3. Playas

Goed nieuws! Ibiza beschikt over een groot aantal witte, lange, brede zandstranden waar je optimaal kunt genieten voor nop. In totaal zijn er al meer dan 50 stranden waar je ‘s ochtends lekker wakker kunt worden op je handdoekje, een strandwandeling kunt maken, op je luchtbedje in de zee kunt dobberen en kunt snorkelen. Er wordt gezegd dat je op Ibiza kunt genieten van de meest bijzondere zonsondergangen van Europa. Een overzicht van de mooiste stranden van Ibiza vind je hier.

4. Marktjes

Kijken, kijken, niet kopen!! Deze uitspraak kennen we allemaal wel. Lekker een paar uurtjes over de gezellige markt struinen kan heerlijk zijn, en gratis! Het is alleen al leuk om in het rond te kijken, mee te maken hoe de lokale bevolking rondloopt op zo’n markt en wat er vooral veel gekocht en verkocht wordt. Er zijn natuurlijk verschillende marktjes op verschillen plekken, om erachter komen welke marktjes waar te vinden zijn, kun je hier kijken.

5. Museo Arquelógico

Het archeologisch museum van Ibiza heeft twee vestigen. Eén daarvan is gevestigd in ‘Dalt Vila’, ook wel de oude stad genoemd, de andere in Puig des Molins.We hebben een uitgebreide pagina waar je alle informatie over dit museum kunt vinden

Studenten tip!
Studenten die in het bezit zijn van een studentenkaart en deze ook bij zich hebben, mogen gratis naar binnen. Voor volwassenen hangt er een klein prijskaartje aan van €2,40. Voor mindervaliden geldt de volgende prijs: €1,20.

Museo Arquelógico is tijdelijk gesloten wegens renovatiewerkzaamheden.