Het leren van de Spaanse taal is natuurlijk hartstikke leuk en het onder de knie hebben van deze taal komt altijd nog wel eens van pas! Wanneer je de taal kunt leren op een paradijselijk eiland, is dat natuurlijk ideaal. Na en/of voor je lessen kun je meteen in praktijk brengen wat je hebt geleerd én kun je ontspannen in de zon op de witte lange zandstranden. Tijdens je verblijf op Ibiza leer je meer dan alleen de taal, je ontdekt het idyllische eiland, de Spaanse cultuur en je bent een unieke ervaring rijker!

De talenschool

Instituto de Idiomas Ibiza is een talenschool op Ibiza met twee vestigingen, één daarvan is gevestigd in San Antonio, deze is overigens alleen in augustus geopend en de andere in Ibiza-Stad.
De vestiging in Ibiza-Stad wordt door velen als de talenschool met dé perfecte locatie gezien.
De school is gevestigd in het midden van de stad, op 5 minuten lopen afstand van zowel de haven als het historische gedeelte van de stad, Dalt Vila. De school wordt omringd door talloze restaurantjes, bars en winkeltjes en op 5 minuten afstand vind je een bushalte.

Over het gebouw

– 9 ruime klaslokalen met airconditioning (dit lijkt misschien logisch maar in Spanje is het hebben van airconditioning niet altijd een normale zaak!)
– Bibliotheek
– Studeerruimte
-Automaten waar je snacks en koffie kunt krijgen (authentiek Spaans eettentje zit overigens om de hoek!)
– Van de computers mag gebruik worden gemaakt door studenten
– Gratis Wifi
– Het hele gebouw is rolstoelvriendelijk!

Cursussen

Alle cursussen starten op maandag en ook goed om te weten is dat een cursus mogelijk is vanaf elk niveau. Je kunt deelnemen aan een beginnerscursus maar ook aan een cursus voor mensen die de taal al redelijk beheersen maar het graag nog beter willen leren spreken. Je zal les hebben in kleine klasjes, namelijk met maximaal 8 studenten en in het hoogseizoen met maximaal 10. Dit betekent dat iedere student genoeg aandacht krijgt en veel opsteekt tijdens een les. De lessen worden gegeven door docenten met een universitaire achtergrond en zijn afkomstig uit een Spaanstalig land.

Medestudenten

De gemiddelde leeftijd van de studenten is tussen de 25 en 45 en in de zomervakantie wordt er zelfs een speciale cursus aangeboden voor jongeren. Het leuke is ook dat deze talenschool studenten trekt uit heel Europa, dit zorgt voor een leuke cultuur mix. Je hebt les met mensen uit allemaal verschillende landen en je leert elkaars cultuur beetje bij beetje kennen, iedereen zal zich hier en daar ook aan moeten passen en daar kan iedereen van leren. Ook worden er vele activiteiten, zoals een safari of een bezoekje aan de hippiemarkt, georganiseerd waar veel studenten aan deelnemen.

Er zijn 8 verschillende cursussen waar je uit kunt kiezen, van vrij intensief tot zeer intensief:

Intensieve cursus
-20 uur per week
– Groepsles
– €225 per week

Intensieve cursus
– 25 uur per week
– Groepsles
– €245 per week

Intensieve cursus + privéles
– 20 uur per week groepsles en 5 uur privéles
– €300 per week

Zeer intensieve cursus
– 25 uur per week groepsles en 5 uur privéles
– €320 per week

Privéles
– Minimaal 5 uur in de week
– Alléén of per tweetal
– €42 per les

Zakelijk of toeristisch Spaans
– Minimaal 5 keer 45 minuten per week
– 20 groepslessen, 5 privélessen
– €600

Voorbereiding op een D.E.L.E examen
– 20 lessen en 5 lessen om specifiek het examen voor te bereiden
– Maximaal 2 personen
– €600

Jongerencursus

Ben je tussen de 16 en 20 jaar en wil je graag de Spaanse taal leren? Tijdens de zomervakantie kun je kiezen voor een cursus die 1, 2, 3 of 4 weken duurt. Het is een intensieve cursus, elke week heb je 20 uur les met maximaal 13 andere studenten. Een groot voordeel is dat je s’ochtends les hebt, vanaf 13.00 kun je samen met je medestudenten lekker op het strand genieten van het mooie weer!
Deze zomercursus voor jongeren start op de volgende data: 13/4, 26/4, 8/6, 21/6, 27/7 en 30/8.

Prijs (inclusief verblijf bij een gastgezin)
1 week: €565
2 weken: €960
3 weken: €1290
4 weken: €1640

Accommodaties

Misschien blijf je een week en misschien ook wel een halfjaar, in elk geval is het natuurlijk belangrijk om een fijn, veilig en gezellig onderkomen te hebben. Wanneer je een cursus gaat volgen bij deze taalschool, kun je hier ook meteen kiezen uit verschillende accommodaties. Het huren van een appartement kan op Ibiza nogal duur zijn, daarom zijn deze accommodaties die aan worden geboden door de taalschool zeker aan te raden. Je kunt kiezen uit verschillende accommodaties, om jullie een beeld te geven van deze opties worden ze hieronder kort omschreven.
Ook worden er tussendoor nog tips gegeven voor accommodaties die je zelf kunt boeken en niet via de talenschool.

Gedeelde flat

Je hebt hier de keuze uit een kamer voor jou zelf alleen of een kamer die je deelt met één iemand anders of twee andere personen. Het is alleen mogelijk om een kamer te delen met iemand waarmee je dat hebt afgesproken, je kunt niet met een onbekend iemand op een kamer terecht komen. Wanneer je met z’n 3en bent, zal je een tweepersoonskamer krijgen maar gaat er wel 25% korting af van de prijs.

Prijs:
Vanaf €9,- per persoon per nacht

Hostal Ibiza

Een hostel kan handig voor je zijn wanneer je een accommodatie zoekt voor korte termijn en je niet te veel geld wilt uitgeven. Je kunt hier kiezen voor een eenpersoons-, tweepersoons- of driepersoonskamer. Je kunt ook kiezen of je graag een eigen badkamer wilt of dat je deze wel wilt delen.

Groot voordeel.. De school is te vinden op 3 minuten loopafstand!

Prijs:
Vanaf €20,60 per persoon per nacht

Kijk hier voor meer informatie over dit hostal.

Gastgezin

Wil jij de Spaanse cultuur echt van dichtbij meemaken en de geleerde stof meteen in praktijk brengen? Dan is een gastgezin wat voor jou! De taalschool heeft relaties met veel gastgezinnen waar iedereen erg warm en met liefde wordt ontvangen. Wanneer je voor langere tijd op Ibiza zal verblijven, is dit een erg gezellige en gunstige optie! Je voelt je hier meteen thuis en je krijgt zelfs elke ochtend een lekker ontbijtje!

Vanaf €21 per persoon per nacht

Tip!! El Hotel Pacha

Wil jij écht alles uit je verblijf halen? Overnacht dan in dit spectaculaire en modieuze hotel! Misschien ken je de discotheek ‘Pacha’ wel, dit is één van de meest bekende discotheken van Ibiza en voor jou is de toegang nu gratis! Je kunt heerlijk relaxen in je grote en luxueuze kamer, een verfrissende duik nemen in het zwembad en een drankje drinken op het chique terras.

Vanaf €72 per persoon per nacht

Voor meer informatie over dit hotel kijk je hier.

Hotel

Ga je voor een weekje of misschien twee naar Ibiza voor het volgen van deze cursus en wil je buiten de lessen om lekker ontspannen? Dat kan hier zeker! Je kunt kiezen voor een hotel bij het strand, dan zal je iets verder moeten reizen naar de taal school, of voor een hotel in het centrum, dan ben je binnen 3 minuten lopen al op school!

Vanaf €62 per persoon per nacht

Tip!! Apartamentos Malacosta

Wil jij voor een spotprijsje toch verblijven in een ruim appartement waar je kunt genieten van je eigen plekje met balkon? Dan is dit zeker een aanrader! Op 200 meter lopen vind je het populaire strand Playa d’en Bossa en dat betekent ook dat alle barretjes en winkeltjes op loopafstand te vinden zijn. De appartementen zijn eenvoudig ingericht maar alles wat je nodig hebt dat is er!

Vanaf €18 per nacht

Nieuwsgierig geworden? Kijk hier voor meer informatie.

Eigen appartement

Een lekker appartementje voor jezelf kan heel fijn zijn. Je hoeft niets te delen, je kunt gaan en staan waar en wanneer je wilt. Je hebt een eigen keuken, badkamer en zelfs een woonkamer. De taalschool is op 15 minuten loopafstand te vinden en wanneer je thuis bent, kun je meteen de zee induiken voor een verkoelende duik, je woont namelijk vlakbij het strand!

Vanaf €75 per persoon per nacht

Tips

– Boek géén taxi van te voren voor de rit van het vliegveld naar de accommodatie. Er zijn genoeg taxi’s beschikbaar bij aankomst en het reserveren van een taxi is erg prijzig.
– Wil jij naast de taal ook graag de Spaanse danskunsten onder de knie krijgen? Voor €60 kun je bij deze taalschool ook deelnemen aan een cursus van 4 uur per week waar je de salsa, flamenco, bolero, sevillana etc. leert! Aan jou de keus.
– Wanneer je samen met een vriend/vriendin gaat of misschien wel met meerderen, krijgen jullie korting! Deze kortingen kunnen hoog oplopen, wanneer jullie met zn 5en deelnemen aan een cursus krijgen jullie bijvoorbeeld al 25% korting op de totaalprijs!
– Voor meer informatie over deze taalschool kijk je hier.