Ibiza is niet alleen in het hoogseizoen een goed idee, ook in de andere seizoenen kun je genieten op het eiland. Elke periode heeft zo zijn charmes. In de milde winter is het rustig en ontspannen op het eiland en in het voorjaar staan de wilde bloemen in bloei. In de zomer is het lekker warm en in de herfst ruikt het in veel Spaanse straten heerlijk naar castañas asadas, oftewel gepofte kastanjes. Ontdek op deze pagina wat je in de seizoenen op Ibiza kunt verwachten.

Winter op Ibiza

In de winter is het witte eiland groener dan groen en laat het zonnetje zich nog vaak zien. Sneeuw zul je niet snel aantreffen, maar gezellige lichtjes, kraampjes en heerlijk eten in overvloed. De winter is mild en de temeratuur is uitermate geschikt om te voet het eiland te verkennen. Daarnaast kun je heerlijk in het zonnetje op het terras zitten. En wat is er meer ontspannen dan een strandje voor je alleen? Lees meer over ondere andere de prachtige zonspektakels en restauranttips op de pagina winter op Ibiza.

Voorjaar op Ibiza

Vergeet de zonnebrand niet en stop ook je badkleding in de koffer. In het voorjaar begint het eiland namelijk weer lekker op te warmen. In de lente kun je in alle rust en in de prachtige natuur genieten van het eiland. In dit seizoen vinden daarnaast de grote openingsfeesten plaats en wordt het eiland langzamerhand weer helemaal bruisend. Bijkomend voordeel ten op zichte van de populaire zomermaanden zijn de lagere prijzen voor zowel vliegtickets als de accomodaties. Benieuwd wat je nog meer kunt beleven? Vind dit op de pagina ‘voorjaar op Ibiza‘.

Zomer op Ibiza

De meest levendige periode op het eiland is toch echt de zomer. Veel gezelligheid en allerlei activiteiten zorgen ervoor dat je je geen moment hoeft te vervelen. De temperatuur is hoog, maar gelukkig zijn er veel manieren om even af te koelen. Een tochtje op het water, verkoelende bezienswaardigheden of natuurlijk onmisbaar: een bezoek aan het strand. Waar kun je op het dakterras heerlijke cocktails drinken en waar vind je de beste ijssalons? Lees meer informatie op de pagina over de zomer op Ibiza.

Najaar op Ibiza

De herfst is een erg geschikte periode om Ibiza te bezoeken. In oktober een duik nemen? Geen probleem! Het najaarszonnetje laat zich nog vaak zien en temperaturen rond de 25 graden zijn geen uitzondering. Er valt in deze periode een aantal feestdagen zoals Día de la Hispanidad (in heel Spanje) en daarnaast vieren de dorpen San Carlos en San Rafael feest. Iets verder in het najaar beginnen ook op Ibiza de bladeren van de bomen te vallen. van dikke truien en boerenkool met worst is geen sprake. Wat je allemaal wel kunt verwachten lees je op de pagina ‘najaar op Ibiza‘.