Op het eiland Ibiza zijn ruim 40 buslijnen te vinden. Deze rijden voornamelijk door de grote plaatsen, zoals Ibiza stad, Santa Eulalia en San Antonio. Een paar van deze lijnen rijden alleen in het hoogseizoen. Daarnaast heeft het eiland ook een aantal nachtlijnen. Erg handig voor na het uitgaan! Op Idyllisch Ibiza vind je meer informatie over de bussen op Ibiza.

Waar naar toe?

De bussen op Ibiza rijden in het centrum van de grotere steden, maar ook tussen verschillende steden. Handig is dat sommige bussen zelfs stoppen bij enkele resorts. Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht van alle lijnen, gesorteerd op plaats. Zo weet je precies op welk moment je bus vertrekt en hoe lang deze rit duurt.

TIP! Ibiza-stad, en met name het oude gedeelte Dalt Vila, leent zich uitstekend voor een fijne wandeling. In onze Idyllisch Ibiza reisgids vind je twee wandelroutes door Ibiza-stad, zodat je de mooiste plekjes en fijnste eetgelegenheden ontdekt. Heb je een auto of scooter tot je beschikking? Dan kun je ook nog eens profiteren van de zes dagroutes door Ibiza, zodat je alles uit je tijd op Ibiza haalt!

¿Cuánto cuesta?

Er kan niet één prijs worden gegeven voor een busritje op Ibiza. Je betaalt namelijk niet voor een ritje, een afstand of een traject. De prijs verschilt per lijn, per tijd en per afstand. De maximale prijs voor een ritje met de bus is € 4,30. Dit is wel een specifieke buslijn. Gemiddeld betaal je voor een ritje met de bus € 2,40. Een busticket dien je van te voren kopen bij de kiosk die naast de busstop te vinden is. Wanneer een verkooppunt gesloten is, kun je gewoon een kaartje bij de buschauffeur kopen.

Tijden

De meeste buslijnen op Ibiza rijden elke dag tussen 8:00 en 23:00. De frequentie verschilt per lijn. Dit kan per half uur zijn, maar bij sommige lijnen rijdt de bus maar een keer per uur. In de zomer rijden de bussen tot iets later, uiterlijk tot 01.00 uur. Daarna kun je in het hoogseizoen de nachtbus nemen.

Discobus

In de zomermaanden (juni t/m september) rijdt er de gehele nacht een discobus. Deze nachtbus komt langs een aantal bekende clubs, zoals Pacha. De bus rijdt van 23:30 tot wel 07:00 uur in de ochtend! Geen probleem dus om na een nachtje stappen terug bij je accommodatie te komen. Je kunt hiervoor lijn 3, 3B, 14, 13-18 en 2 nemen. Een enkeltje in deze bus kost € 3,00. Lijn 2 is iets goedkoper, namelijk € 2,40.

Vliegveld

Wil je, wanneer je op Ibiza bent aangekomen met de bus naar je volgende bestemming? Er zijn drie verschillende buslijnen die vanaf het vliegveld vertrekken. Op deze pagina vind je meer nuttige informatie, zoals prijzen en vertrektijden.

Tips

• Gebruik de gratis applicatie ‘Ibiza Bus’ (in het Engels) voor op je smartphone of tablet. Zonder internet te hoeven gebruiken, weet je binnen een paar seconden welke lijn je moet nemen en hoe laat de bus vertrekt. Erg handig voor wanneer je verdwaald bent, is dat op deze app je onder andere de dichtstbijzijnde busstop kunt vinden. Ook kan je in een oogopslag zien welke routes je kan nemen om bij één van de stranden uit te komen.