Ibiza is natuurlijk het walhalla voor de party animals maar ook wanneer je op zoek bent naar een gezellige bar dan ben je op het eiland zeker aan het goede adres. Of je nou nog in de mood wil komen voordat je naar een grote club gaat of dat je gewoon graag geniet van een lekker wijntje of een cocktail: Ibiza heeft het allemaal!

Swami Ibiza

Swami bevindt zich middenin de smalle straatjes van Ibiza-Stad (net buiten de stadsmuren, vlak aan de haven). Bij Swami hangt altijd een relaxte sfeer wat door sommigen ook wel wordt omschreven als de ‘ hippie vibe’. Hier kun je terecht voor een verfrissend fruitsapje of een goede cocktail. Ben je gek op een Mojito maar wil je wel eens een andere variant hiervan proberen? Ga dan voor de Spicy Mojito of de Chocolat Mojito! Ben je niet zo goed in keuzes maken? Vraag dan de barman of hij iets lekkers voor je wilt mixen. Je vertelt de barman gewoon de ingrediënten die jij lekker vindt en hij maakt er iets lekkers van!

Locatie
Carrer D’en Mig 31, 34
07800 Eivissa
Website

La Cava

La Cava is gelegen in hartje Ibiza-Stad, tegenover het Hard Rock Café en naast allerlei andere barretjes en restaurantjes. Deze bar ligt dan ook aan een levendig plein waar altijd van alles wordt georganiseerd. De ene keer staat er een marktje, de andere keer trampolines en kermisattracties voor kleine kinderen. Dit plein wordt bezocht door mensen van allerlei nationaliteiten en dat brengt een hoop gezelligheid met zich mee. Tip! Deel samen met je vrienden een kan Sangria, hier zit namelijk heerlijk vers fruit in, bijvoorbeeld aardbeien. Mocht je trek hebben dan ben je hier ook aan het juiste adres. Ze hebben ook een ruime keuze aan tapas!

Locatie
Passeig Vara de Rey, 4
07800 Eivissa
Website

Bambuddha

Tijdens een bezoekje aan Bambuddha kun je je ogen uitkijken in de prachtige verlichte tuin. Zoals je bij de naam al een beetje kunt verwachten vind je in de tuin veel bamboe en buddha beeldjes. Bambuddha is oorspronkelijk een Aziatisch restaurant maar het heeft ook een cocktailbar. En de cocktailkaart is zéér uitgebreid! Gek op vanille? Ga dan voor de Orgasmic Delight: Een cocktail met vanille vodka, crème, passievrucht, vanille siroop en Passoa. Mocht je geen alcohol drinken, geen nood! Bambuddha heeft ook nog eens maar liefst 15 non-alcoholische cocktails op de kaart. Het is aan te raden om van te voren even te reserveren omdat Bambuddha soms druk kan zijn.

Locatie
Carretera de San Juan, Km. 8.5
07840 Santa Eulalia del Río
Website

Dunes Ibiza

Een drankje drinken bij Dunes is een hele ervaring! Bij Dunes zit je in een openluchtbar die aan de bovenkant gesloten wordt met gordijnen, middenin een drukke straat van Playa d’en Bossa. Dit is geen plek om speciaal naar af te reizen maar meer als je toch in Playa d´en Bossa bent en op zoek bent naar een bar, wat gezelligheid en een ´simpele´ maaltijd dan kun je hier een kijkje nemen. Neem gezellig plaats aan de bar of zoek een leuke spot aan één van de hoge tafels. Zeker rondom borreltijd zijn hier ook al vaak wat mensen te vinden en kan je hier terecht voor een borrel met wat nachos bijvoorbeeld. Wordt het allemaal steeds gezelliger en begint er toch langzaam wat trek te komen, goed nieuws, er is een menukaart met daarop gerechten als een hamburger, mini wraps/fajitas etc. En voor de extra entertainment kan het zomaar zijn dat er wat later op de avond er ineens een danseres tevoorschijn komt en op de hoger gelegen ´brug´ nog een show geeft. Na middernacht krijgt deze bar meer een clubgevoel en draaien er vaak bekende dj’s.

Locatie
Ctra. de Platja d’en Bossa
07817 Sant Josep de sa Talaia
Website

Ibiza Rocks Bar

San Antonio is niet bij iedereen geliefd vanwege het grote aantal (met name Britse) toeristen dat hier veelal komt. Maar mocht je in San Antonio verblijven dan is het leuk om een kijkje te nemen bij Ibiza Rocks Bar. Je kunt ervoor kiezen in de bar zelf te zitten of je drankje op het strand te laten brengen. Mocht je hier wat later op de avond zitten dan kan het zomaar zijn dat er een grote dj spontaan begint te draaien. Vorige jaren doken onder andere Calvin Harris en Skrillex plotseling op voor een spontane dj set.

Locatie
Avinguda del Doctor Fleming, 6
07820 San Antonio
Website