Popcorn, een lekkere stoel en een goede film! Ook op Ibiza zijn er bioscopen te vinden. Zowel outdoor als indoor kun je genieten van de nieuwste films op groot scherm in verschillende bioscopen op Ibiza. Als een film niet is nagesynchroniseerd, staat er vaak versión original subtitulada (V.O.S. / V.O.S.E.), dit zijn voornamelijk Engelstalige films. Je Spaans even bijspijkeren? Kies dan voor de films waar España bij staat.

Amante

Unlimited popcorn (ja écht onbeperkt ja!), een sterrenhemel en een glaasje cava tijdens je movie night bij Amante… Deze openluchtbioscoop bevindt zich in het plaatsje Cala Llonga en draait verschillende soorten films, van klassiek tot modern. Vanaf 23.00 uur kun je genieten op het privéstrandje bij Amante met uitzicht over zee. Amante is overdag een beach club waar je terecht kunt voor lekkere cocktails en een heerlijk mediterraan menu. Meer informatie hierover vind je bij onze top 5 beach clubs.

Bij Amante worden alle films in het Engels afgespeeld met Spaanse ondertiteling. Je bekijkt de film vanuit grote loungekussens en, voor als het wat kouder is, bieden zij ook dekens. Heb je onder de film trek in wat popcorn of lust je wel wat drinken? Het personeel van Amante komt het persoonlijk brengen. Topservice dus!

Het is noodzakelijk om je tickets van tevoren te boeken. Handig om te weten! Mocht het regenen, dan wordt de film 24 uur van tevoren geannuleerd en krijg je je geld terug (inclusief boekingskosten). Benieuwd naar de films voor de komende maanden, tickets en prijzen? Neem dan een kijkje op de website.

Locatie
Calle Afueras
07849 Cala Longa
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 11.00 – 02.00 uur
Dit zijn de openingstijden van de beach club; de tijden van de films zijn te vinden op de website. De openluchtbioscoop van Amante is geopend tijdens de zomermaanden.

Prijs
€30 per ticket (inclusief onbeperkt popcorn, een glaasje cava en de film)

Cinema Paradiso

Van alle bioscopen op Ibiza was Cinema Paradiso de allereerste openluchtbioscoop op Ibiza. Hoewel er al een aantal nieuwe bioscopen bij zijn gekomen, staat deze nog steeds hoog op het lijstje van vele locals. Een verrassend detail aan deze bios is, dat zij per film op verschillende locaties zitten. Geniet van een film verstopt in het kasteel in Ibiza-stad of juist aan het zwembad bij het populaire Nobu Hotel Ibiza Bay.

Deze films worden afgespeeld in de originele taal (vaak Engels) met Spaanse ondertiteling. En hoe cool! Cinema Paradiso verzorgt ook privébiosavonden… Genieten van een film in jouw eigen bioscoop samen met je vrienden onder een prachtige sterrenhemel. De prijs van de tickets verschilt per locatie en is te vinden op de website van Cinema Paradiso. De films worden afgespeeld tijdens de zomermaanden.
Website

Multicines Eivissa

Is het wat minder weer? Niet getreurd, want de bioscopen op Ibiza zijn niet allemaal in de buitenlucht. Bij Multicines Eivissa worden de nieuwste films gedraaid voor alle leeftijden. Van actie tot komedie tot kinderfilms voor de allerkleinste. Met de vijf verschillende moderne bioscoopzalen zit er vast een leuke film voor je tussen. Deze bioscoop bevindt zich midden in Ibiza-stad en is goed bereikbaar met de bus. De films worden in het Spaans en Engels afgespeeld. Bij de films die Engelstalig gesproken zijn, wordt EE.UU vermeld.

Locatie
Avenida de Cubells
07800 Ibiza-stad
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 17.00 – 23.00 uur
Zaterdag en zondag: 14.30 – 23.00 uur

Prijs
€4,50 per ticket

Ibiza Cinefest

Ibiza Cinefest, ook wel hét filmfestival van Ibiza is een jaarlijks evenement in januari/februari. Tijdens het filmfestival kun je genieten van zeventig verschillende eigengemaakte films door locals, maar ook door mensen van buitenaf. De genres bij het filmfestival zijn internationale fictie, documentaire, experimenteel, nationale fictie en animatie. Dit geldt voor de korte films (max. 45 minuten). Er worden ook langere films afgespeeld (max. 60 minuten), het genre bij deze films is documentaire of fictie. Naast de films zijn er ook leuke workshops te volgen die alles te maken hebben met filmen en het maken van een film. Het filmfestival vindt plaats op verschillende plaatsen bij bioscopen op Ibiza. Kijk op de website voor de locaties van dit jaar.
Website

Zelf meedoen met het filmfestival?

Is het jouw droom om je eigen film op groot doek te zien? Dan is dit je kans! Sinds 2015 mag iedereen (dus ook jij!) meedoen met het filmfestival. Er zitten een aantal regels aan verbonden. Zo dien je je film een aantal weken van tevoren in te dienen. Ga je voor de beste korte film, dan moet deze binnen één van de vijf genres vallen en mag deze maximaal 45 minuten duren (verschillend per genre). Maak je een langere film (maximaal 60 minuten), dan moet dit een documentaire of een fictie-film zijn.

De jury kiest de vijftig beste korte films en twintig langere films welke worden afgespeeld tijdens het filmfestival. Uit deze selectie wordt uit elke genre één winnaar gekozen. Je wint hierbij een award en een hotelovernachting inclusief transfer voor twee personen, zodat je het evenement kunt bijwonen. Benieuwd naar alle voorwaarden en hoe je je kunt inschrijven? Neem dan een kijkje op de website.