Bezoek jij binnenkort Ibiza? En lijkt het je leuk om te gaan boksen? Over het eiland zijn er verschillende boksscholen te vinden. Hierdoor is er altijd wel een boksschool in de buurt te vinden. We vertellen je graag meer over deze verschillende boksscholen op Ibiza. 

Verschillende boksscholen op Ibiza

Op Ibiza kun je bij verschillende boksscholen zowel in groepsverband of alleen met een personal trainer boksen. Dus boks je liever alleen of juist in groepsverband? Ibiza biedt voor iedereen een uitkomst. Het aanbod van boksen verschilt per boksschool.

Verschillende soorten boksen 

Bij de verschillende boksscholen op Ibiza zijn er diverse soorten boksen te beoefenen.

Boksen

Boksen is een sport waarbij twee mensen met bokshandschoenen volgens speciale regels vechten. Hierbij wordt alleen gevochten met de vuisten. Je verdedigt jezelf door de stoten af te weren middels de bokshandschoenen.

Kickboksen

Kickboksen is een van de populairste gevechtssporten ter wereld. De essentie van kickboksen is dat het een staande vechtstijl is. Dat wil zeggen dat de nadruk vooral ligt op het slaan en trappen en dat er geen grondgevechten aan te pas komen. Het gevecht vindt plaats in een boksring, gewoonlijk met boks handschoenen, mondkapjes, een korte broek en blote voeten om het gebruik van trappen te bevorderen.

Muay Thai

Muay Thai is een vorm van kickboksen die traditioneel is in Thailand en waarbij slagen met de elleboog, knieën en benen worden gebruikt. Het verschil tussen kickboksen en Muay Thai is het aantal contactpunten. Bij Muay Thai mogen de ellebogen worden gebruikt, waardoor er acht contactpunten zijn in plaats van zes contactpunten bij kickboksen (handen,knieën en benen).

MMA

MMA staat voor Mixed Martial Arts en is een vechtsport waarbij veel vechttechnieken mogelijk zijn, waaronder slaan, schoppen en worstelen. De vechttechnieken en vaardigheden komen uit een mix van andere vechtsporten zoals de Braziliaans Jiu Jitsu, karate, kickboksen en judo. Het bijzondere aan MMA is dat dit staand gevecht zich mag voortzetten op de grond. Hoewel MMA veel vechttechnieken bevat en het er heftig aan toe kan gaan zijn er ook een aantal dingen verboden zoals: kopstoten geven, bijten, aan de haren trekken en er mag niet geschopt worden tegen het hoofd. 

Boksscholen op Ibiza

Er zijn veel boksscholen te vinden op Ibiza, we hebben een selectie van de leukste voor je gemaakt!

1ER Asalto

Bij deze boksschool ligt het zeker niet aan de locatie, 1ER Asalto ligt namelijk midden in het centrum van Ibiza-stad. Je kan hier zowel in groepsverband boksen als privé met een personal trainer. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen, ze zijn namelijk aangepast aan je niveau. De lesgroepen zijn klein, waardoor de coach altijd op je kan letten. Er is ook een divers aanbod aan verschillende soorten boksen namelijk:

  • Boksen
  • Kickboksen
  • Muay Thai
  • MMA
  • Privé les in de boksschool 
  • Thuis les

Locatie
Calle Aragón nº 106 bajo
07800 Ibiza, Islas Baleares
Website

Openingstijden
Maandag: 09.00 – 21.00
Dinsdag: 09.00 – 21.00
Woensdag: 09.00 – 21.00
Donderdag: 09.00 – 21.00
Vrijdag: 09.00 – 21.00
De zaterdag en zondag zijn alleen beschikbaar voor privé lessen op de hele uren vanaf 10.00 tot 21.00. (Tussen 10 en 13 uur is er extra mogelijkheid voor privé lessen thuis.)

Brooklyn fitboxing

Bij Brooklyn fitboxing wordt er fitboxing gegeven. Dit is een super leuke manier van boxen waarbij je slaat op een bokszak op het ritme van de muziek. Een les bestaat uit 47 minuten. Waarbij je ook nog heel fit wordt. Twijfel je of dit iets is voor jou? Voor een eenmalig bedrag van €9.95 euro kun je een proefles meedraaien inclusief de benodigde spullen.

Locatie
Avinguda d’Ignasi Wallis, 37
07800 Eivissa, Illes Balears
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag zijn er verschillende tijdstippen beschikbaar
Zondag is Brooklyn fitboxing gesloten
Voor het actuele aanbod, check de website van Brooklyn fitboxing

Ibiza Personal Trainers

Wil je toch liever privé lessen nemen, dan zit je bij Ibiza Personal Trainers aan het goede adres. De privé bokslessen worden gegeven door professionals die alle oefeningen en technieken kennen die nodig zijn om het goed te leren. Ook is er de mogelijkheid om bokslessen in groepen te volgen. Alle leeftijden en niveaus zijn welkom. Ibiza Personal Trainers behoort tot onze favoriet omdat je zowel in de fitness club les kan krijgen, maar ook thuis. Ze komen op elke gewenste locatie, voor de mogelijkheden en prijzen hiervoor kun je het beste contact opnemen met Ibiza Personal Trainers.

Locatie
Calle dels Pirineus, 9
07817 Ibiza, Sant Jordi
Website

Openingstijden
Maandag tot vrijdag: 09.00 – 14.00 en 17.00 – 21.00.
Zaterdag: 10.00 – 14.00 uur
Buiten hun openingstijden kan je op aanvraag en op afspraak langskomen.

Bokskleding en boksmateriaal

Om te kunnen boksen, heb je de juiste materialen nodig. Lees snel verder waar je de beste materialen voor de bokslessen kunt kopen op Ibiza!

Decathlon

Net iets buiten Ibiza-stad zit de Decathlon. Bij deze winkel verkopen ze alles op het gebied van sport en is het ook mogelijk om boksspullen te kopen, van bokshandschoenen tot bescherming en bokskleding. Het is ook mogelijk om online te bestellen op de website van Decathlon en te laten afleveren op Ibiza.

Locatie
Calle Mar Mediterrrani Finca S’Olivera, 3
07813 Puig d’en Valls, Balearic Islands

Openingstijden
Maandag: 09.00 – 21.30
Dinsdag: 09.00 – 21.30
Woensdag: 09.00 – 21.30
Donderdag: 09.00 – 21.30
Vrijdag: 09.00 – 21.30
Zaterdag: 09.00 – 21.30
Zondag: Gesloten

El Bronx

Ben je toch opzoek naar een wat breder assortiment aan boksspullen, kijk dan eens naar de online webshop van El Bronx. Alles wat je nodig hebt om te kunnen boksen is hier te vinden en het beste is nog dat ze verzenden naar Ibiza! Bekijk hier de website van El Bronx

Estilo MMA

Estilo MMA is een online vechtsport winkel. Ze hebben alle benodigde apparatuur, materiaal, kleding, artikelen en accessoires in hun assortiment om goed te kunnen boksen. Weet je nog niet wat je exact nodig hebt voor bijvoorbeeld de Muay Thai? Estilo MMA verkoopt een ruim assortiment aan verschillende soorten boksen, waaronder de Muay Thai. Ze verzenden ook nog eens naar Ibiza! Bekijk hier de website van Estilo MMA 

Handig om te weten

  • Mocht je op zoek zijn naar meer informatie over kickboksen in de regio Ibiza, dan kun je altijd contact opnemen met de Federación Balear de Boxeo, de boksfederatie van de Balearen.