Ga je een weekend naar Ibiza of wil je misschien in een korte tijd veel van het prachtige eiland zien? Lees dan snel verder en neem onze verrassende tips met je mee!

Foodieguide

Dag 1

Ochtend

Wat heerlijk! Je bent op Ibiza aangekomen. Begin in Ibiza Stad, dit wil je zeker niet missen! Kies voor onze digitale Wandelroute Ibiza Stad. Hiermee zie je in een relatief korte tijd veel van deze stad. Je stopt bij de highlights, bijvoorbeeld het oude (hoger gelegen) gedeelte Dalt Vila, leuke en bijzondere winkeltjes en stopt bij restaurants en cafeetjes. Vergeet dus niet je smartphone, tablet of e-reader mee te nemen (je hebt geen internet hiervoor nodig)! Stop vooral even voor een drankje bij een van de tips uit de route of voor een verfrissend ijsje.

Middag

Een ideetje is om voor de middag een auto te huren. Het eiland Ibiza is in principe niet heel groot, maar met een auto kom je wel bij de verrassende (verborgen) spots en in een veel kortere tijd dan bijvoorbeeld met het openbaar vervoer! Stop bij prachtige strandjes en baaitjes, zoals Cala Comte en Sa Caleta. Het super heldere en blauwe water zal je doen verrassen! Dit is een kant van Ibiza die velen niet kennen… de prachtige natuur en indrukwekkende baaitjes!

Heb je misschien wat trek gekregen? Super handig dat je nu de auto hebt, want nu kan je naar een verscholen beach club! Met het openbaar vervoer zijn deze vaak lastig te bereiken. En dat is jammer, want er zijn zoveel leuke beach clubs! Kies jouw favoriet uit onze Top 5 Beachclubs. Of ga voor onze favoriet, de Cala Bassa Beach Club. Deze club is een echt paradijsje. Niet alleen is het water kristalhelder en heeft het een prachtig zandstrandje, ook de club en de sfeer zijn fijn en het eten heerlijk! Leuk om te weten, is dat er vaak DJ’s draaien in de Cala Bassa Beach Club. Je vindt deze beach club in Sant Josep de sa Talaia. Na de lunch kan je nog even uitbuiken op de loungebedjes of een duik nemen. Ben je er op een zaterdag? Ga dan niet te laat weg, want het hippie marktje Las Dalias staat ook nog op de planning!

Elke zaterdag (10.00 – 17.00 uur) en zondag (11.00 – 17.00 uur) kunnen inwoners van Ibiza en bezoekers genieten van de sfeer van Las Dalias markt. Er zijn meer dan veertig kraampjes die cadeaus, kleding, accessoires, decoratie en handgemaakte producten verkopen. Ook kun je hier genieten van de traditionele drankjes en hapjes, kun je hier je hand of kaarten laten lezen en jezelf trakteren op een heerlijke massage.

Avond

Nog niet moe? Ga dan terug naar Ibiza Stad waar je een hapje kan eten. Er is veel keus voor een diner. Kies een leuk restaurant uit de Wandelroute Ibiza Stad of ga zelf op ontdekking uit! Een van onze favorieten is het restaurant La Brasa. Je dineert hier in een romantische binnentuin en je kan hier echt smullen! Het eten wordt bereid op de grill. Ook voor de vegetariërs vind je hier veel lekkere opties. Doe ’s avonds nog een drankje bij je accommodatie!

Dag 2

Ochtend

Het is alweer dag 2! Je kan er natuurlijk voor kiezen om bij je accommodatie te ontbijten, maar een ontbijtje buiten de deur is nóg leuker! Voor bijzondere ontbijtjes kan je in onze Foodie Hotspot Guide kijken! Je kan ook kiezen voor een van onze favorieten en dat is Passion Café. Bij deze spot (in Santa Eulalia, Playa den Bossa en de haven van Ibiza) kan je super lekker en gezond ontbijten. Houd er rekening mee dat alleen de vestiging in Santa Eulalia het gehele jaar geopend is! Neem plaats op het fijne terras of binnen, naast alle heerlijkheden. Ga voor een vers croissantje, een eitje of voor de pannenkoekjes!

Middag

Soms lijkt het wel alsof het leven op Ibiza alleen maar uit eten bestaat… maar dit is ook een belangrijk element in het Spaanse leven! Spanjaarden zijn levensgenieters en dit zal je ook merken op Ibiza. Hapje hier, drankje daar, heerlijk! Voor je tweede middag op Ibiza kan je lekker genieten op het strand bij een prachtig baaitje of misschien wel iets avontuurlijkers… met de boot naar Formentera en hier wat rondstruinen en vervolgens bij een baaitje ontspannen! Neem in ieder geval je badhanddoek, zonnebril en zwemspullen mee… je tweede middag op Ibiza wordt relaxen!

Baaitjes

Avond

Het is alweer de laatste avond van je weekend Ibiza. Kies voor een gezellig avondmarktje die je kan afstruinen, bijvoorbeeld bij Las Dalias (wanneer je op de zaterdag niet bent gegaan) of het marktje wat je in de haven van Ibiza vindt in de zomermaanden. Koop nog wat leuke souvenirs, als aandenken aan je geweldige tijd op Ibiza. Dan is het… weer tijd voor een hapje! Om je weekend Ibiza magisch af te sluiten, kan je dineren bij Sunset Ashram Ibiza. Dit restaurant is gelegen op een berg en je hebt er een prachtig en romantisch uitzicht met zonsondergang!