Ben je dol op wijn? Dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan één van de unieke wijngaarden van Ibiza! Je kunt hier vaak een rondleiding krijgen en natuurlijk de smakelijke wijnen proeven. Voor de wijnen op Ibiza kun je daarnaast terecht bij de hippe en goede wijnwinkels.

Bodega’s

Bodega (wijnboederij) is de Spaanse naam voor een opslagplaats waar wijn gemaakt, gerijpt en opgeslagen wordt. Er is een enorme rijkdom in de architectuur van wijngaarden en in de manieren van wijnproductie. Sommige bodega’s hebben een wijnproeverij om liefhebbers kennis te laten maken met de lokale delicatessen.

Ibiza is misschien wel het meest besproken eiland van de wereld. Maar als je aan goede wijn denkt, zal Ibiza waarschijnlijk niet als eerste in je opkomen. Toch zijn er hier een aantal bodega’s die al decennialang kwaliteitswijnen produceren. Tegenwoordig zijn deze wijnen erg gewild, maar door de beperkte oplage (gezamenlijk ongeveer 140.000 liter per jaar) is het niet in alle landen even makkelijk te verkrijgen. Idyllisch Ibiza heeft drie mooie bodega’s voor je uitgezocht.

1. Sa Cova

De oudste, nog bestaande bodega op het eiland is Sa Cova. De wijngaarden en de faciliteiten zijn in de prachtige omgeving van San Mateu d’Albarca. Hier kun je een rondleiding krijgen in de wijnwereld en misschien zelfs de geheimen achter de heerlijke wijnen ontdekken… Daarnaast heeft de bodega een restaurant ‘Celler Sa Cova’, waar je een hapje kunt eten in combinatie met natuurlijk één van de smaakvolle wijnen.

Locatie
17816 Sant Mateu d´Albarca

2. Bodega César Winery (Hacienda Agrícola César)

Dit kleine familiebedrijf heeft in 2009 zijn deuren geopend. Bij Bodega César wordt het druivenras Cabernet Sauvignon verbouwd. Daarnaast groeit er de bijzondere witte ‘Tentación’, Spaans voor verleiding. De wijngaard ligt in het centrum van Santa Eulalia, een gezellige plaats met hippe winkels en authentieke restaurants. Vergeet dit na de rondleiding en proeverij dus zeker niet te bezoeken!

Locatie
07840 Santa Eulalia Des Ríu (centrum)

3. Bodegas Can Maymó

Bodegas Can Maymó wordt een van de meest prestigieuze wijngaarden van het eiland genoemd. De wijnproducent ligt sinds 1995 in het noorden van Ibiza (San Mateo). Hier kun je de verschillende lokale wijnen proeven en dit gaat vrijwel altijd gepaard met een klein hapje. Na afloop kun je natuurlijk je favoriete wijn inkopen zodat je er vaker van kunt genieten.

Locatie
07816 San Mateo
Website

Tips

  • Mocht je een wijnboerderij willen bezoeken, neem dan even contact op met de bodega voor meer informatie en de mogelijkheden.
  • Laat je niet in de war brengen door La Bodega. Van dit leuke restaurantje kun je er twee vinden op Ibiza.

Wijnwinkels

Vino y Co

In 2009 is de hippe wijnwinkel Vino y Co opgericht. Laat je adviseren, kies jouw favoriete wijn en als je wilt, kun je deze vervolgens aan de bar of op het terras van de winkel opdrinken. Wijn shoppen is nog nooit zo leuk geweest! De eigenaren van Vino & Co steken veel energie in het zoeken naar de beste wijnen met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Leuk om te weten is dat de winkel eind april een ‘Festival de Vino’ organiseert. Hier kun je meer dan 100 wijnen proeven. Hoe het werkt? Bij dit jaarlijkse feest krijg je tegen betalen van €10 bij de ingang een wijnglas. Je kunt dan langs alle kraampjes lopen om te proeven en een praatje te maken met de wijnmaker.

Locatie
Carretera de Sant Antoni – Eivissa,
07818 Sant Jordi
Website

Enotecum

De oprichter van Enotecum, Javier Escadell, is een expert in de wereld van wijn en heeft zowel Spaanse als smaakvolle buitenlandse wijnen samengebracht. De winkel heeft een breed aanbod uit verschillende wijnstreken en landen, zoals Rueda en de Bourgogne. Dol op rosé, witte wijn of juist een sprankelende cava? Elke wijnliefhebber is hier aan het juiste adres!

Locatie
Avenida Isidoro Macabich 43
07800 Ibiza Stad

SALUD!

PROOST! Heb je zin gekregen in de heerlijke wijnen op Ibiza? Wij nemen je mee naar een van de bekendste bodega’s van Ibiza om onder het genot van de lokale wijnen en hapjes te proosten. Op de pagina Privé Wijnproeverijen lees je meer!