Hoe fijn is het om te genieten van een heerlijk vers ontbijtje tijdens één van die mooie ochtenden in Ibiza? Daarom een aantal suggesties voor leuke en lekkere ontbijtspots op Ibiza.

Jockey Club

Verse sapjes, fruit, yoghurt, shakes, kortom voor een topontbijt op het strand kan je van 09.00 – 13.00 uur terecht bij Jockey Club.

Ontbijten met je voeten in het zand
Er staan iets van 120 ligbedjes en als je voor 11.00 uur aankomt dan zijn er vaak nog ligbedjes beschikbaar. Met je voeten in het zand genieten van een overheerlijk ontbijtje en met het geluid van de golven op de achtergrond… wat wil je nog meer?!

Vers fruit
Verschillende soorten fruit in stukjes gesneden, milkshakes, sorbets, fruitshakes maar ook yoghurt of ijs om bij het fruit te eten kun je allemaal bij de fruitbar verkrijgen.

Dagje genieten
Mocht je niet direct verdere plannen hebben de rest van de dag, dan is het misschien geen slecht idee om lekker de rest van de middag te blijven hangen. Lekker relaxen op één van de ligbedjes, heerlijk lunchen met zalmrolletjes, een verrassende salade, een plateau met heerlijkheden uit de zee of andere lekkernijen. Eind van de middag kan je de dag afsluiten met een lekkere cocktail terwijl je op de achtergrond wat relaxte muziek hoort van één van de dj´s en het geluid van de zee.

Locatie
Jockey Club
Ses Salinas Playa, s/n
Website

Passion café

Voor ieder wat wils en heerlijke verse lekkernijen, dat biedt Passion Café! Als je in de buurt van Playa d´en Bossa bent, ben je bij Passion Café aan het goede adres voor een ontbijtje/brunch/lunch.


Gezond of een calorieboost

Muesli met fruit en yoghurt, panini´s (bv. met kip pesto), pancakes, smoothies, salades, ´English breakfast´, gezonde shakes, huisgemaakte taartjes, detox sapjes en nog veel meer lekkers. Kortom, te veel om op te noemen, stel het ontbijt samen waar jij zin in hebt en geniet!

Locatie
Passion café
Kijk op de website voor alle 7 locaties! 
Website

Croissant Show

Bij de Croissant Show in Ibiza stad kan je niet alleen terecht voor heerlijke croissants, maar nog veel meer lekkers. Het concept van André Quidu is simpel: croissants voor de Ibicencos!

Het leuke van Croissant Show is dat er een enorm divers publiek op af komt waaronder de lokale bevolking, backpackers, party people, families, bekende dj´s en de jetset. Dat komt waarschijnlijk doordat er 150 man terecht kunnen (binnen & buiten), Croissant Show 22 uur per dag het hele jaar door open is en er een enorme variatie aan lekkernijen zijn te krijgen.

Low budget & Lekker luxe
Je kan hier prima low budget ontbijten met een warm croissantje en een ´café con leche´(koffie verkeerd) maar ook als je voorkeur ligt bij lekker luxe, dan kan je hier prima terecht! Lekker luxe ontbijten kan bijvoorbeeld met champagne (Canard-Duchêne), eitjes, verse aardbeien, paté, salades en gazpacho.

Locatie
Croissant Show
Plaza de la Constitución, 2
07800 Eivissa

La Sardina loca

Van 08.00 – 24.00 uur kan je bij ´La Sardina loca´ (oftewel ´het gekke sardientje´) lekker ontbijten/brunchen/lunchen maar ook voor het diner kan je hier terecht.
Zowel binnen als buiten ziet het er erg gezellig uit met overal leuke vissen aan de muur.

Ontbijt suggesties
• Eggs Benedict, met scharrel ei, geserveerd op een croissant;
• Yoghurt met fruit en/of muesli;
• Kip kerrie pita;
• Gegrilde kaas sandwich
• Zongedroogde tomaatjes & ui op een bedje van rucola en kaas.
En voor als je zoveel trek hebt als een monster het ´Big Monster Breakfast´ met bacon, 2 worstjes, 2 eieren (naar voorkeur bereid), geroosterd brood, koffie en verse jus d´orange.

Bubbels en meer
Een lekker glas bubbels (cava) kan je prima bij je ontbijt/lunch bestellen voor € 3,50. Verder staan er op de wijnkaart een aantal prosecco´s, champagnes en een variatie witte, rode en rosé wijnen.

´Loca´

´Loca´ betekent ´gek´ en op de website staan onder het kopje ´loca´, 2 grappige filmpjes, die de moeite waard zijn om even te bekijken.

Locatie
La Sardina loca
Camí Cala Carbó, 6
07830 Ibiza
Website

Bondi Ibiza

Vanaf het terras met uitzicht op de haven van San Antoni kun je genieten van een heerlijk ontbijtje of brunch. Ze zijn zich bij Bondi erg bewust dat mensen zich steeds meer zorgen maken over de kwaliteit van wat ze eten. Bondi onderscheidt zich hiermee van andere restaurants: hun hele menu is gebaseerd op een organische oorsprong. Maar dit betekent natuurlijk niet dat je niet nog steeds kunt genieten van een heerlijk Engels ontbijt! Het enige verschil is dat de bonen biologisch zijn en het vlees van de lokale boerderij komt. 

Locatie
Passeig de ses Fonts
07820 Sant Antoni de Portmany
Website

Musset

Begin je dag goed in dit lichte en luchtige café in Santa Gertrudis de Fruitera. Op het terras van Musset ben je altijd in goed gezelschap. Vaders en moeders die hun kinderen naar school brengen, mensen die voor hun werk nog even een ontbijtje komen eten of reizigers: je vindt ze hier allemaal. Musset serveert een ontbijt dat je energie geeft. Zo hebben ze verschillende soorten glutenvrij brood, Franse gebakjes die ze zelf maken, veel fruit en lekkere sapjes! 

Locatie
Carrer Venda de sa Picassa, 2
Santa Gertrudis de Fruitera
07814 Illes Balears
Website

Cafe del Lago

Van plan om een dagje naar Formentera te gaan? Omdat je natuurlijk niet kunt zonnen op een lege maag kun je bij Café del Lago heerlijk ontbijten! Op de rustige ochtenden van het eiland geniet je bij Café del Lago van de lekkerste sapjes met toast of een heerlijke fruitsalade.

Locatie
Av. Mediterrània, 20
07870 La Savina
Website

Tip

  • Na je goede start van de dag bij een van de ontbijtspots op Ibiza, heb je misschien later wel zin in een heerlijke zoete snack. Ook dat kunnen ze in Spanje als geen ander! Geniet van de zoete lekkernijen op Ibiza!