Het eiland Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Dit is dezelfde eilandengroep waarbij ook het kleinere Idyllische eiland Ibiza hoort. De Balearen is een autonome regio en de eilanden horen bij het Spaanse vaste land. Daardoor wordt er ook op Mallorca Spaans gesproken en kun je de typisch Spaanse sfeer proeven,voelen en ruiken.

Het eiland heeft prachtige natuur en veel groen. Er zijn onherbergzame gebieden, gemoedelijke vissersdorpjes maar het ontbreekt het eiland niet aan festiviteiten. Het zou namelijk Spaans onterend zijn als er niet geklonken kan worden met een sprankelende cava.

Zomers maar ook ‘s winters is dit eiland een genot voor zonliefhebbers. De temperatuur is nagenoeg altijd aangenaam en in de azuur blauwe zee kun je altijd terecht voor een verfrissende duik.

Een sfeervol en cultureel eiland

Op het eiland wonen nog geen miljoen mensen en een rustig plekje voor jezelf vinden is dan ook niet moeilijk. Op het eiland wonen namelijk nog geen miljoen inwoners.

De Romeinen hadden dit eiland 123 voor Chr. veroverd. Zij waren degenen die de stad Palma hebben veroverd dat vandaag de dag nog steeds onder bijna dezelfde naam; Palma de Mallorca, de hoofdstad is van de Balearen is. Het eiland herbergt behalve oud Romeinse invloeden ook nog andere overblijfselen van vroegere veroveraars. De Byzantijnen, Moren en de Vandalen hebben namelijk in het verleden dit prachtige eiland ook veroverd. Hun nederzettingen en sporen zijn nog steeds terug te vinden. Dit kun je zien aan de kloosters, forten en kerken.

Playas

De stranden op Mallorca zijn van fijn, bijna wit zand. Er zijn verschilde soorten strandjes. Je kunt voor rust gaan maar zoek je meer reuring, dan zijn de strand in het zuiden van het eiland perfect. Een van de stranden, Playa de Mallorca grenst aan de hoofdstad Palma de Mallorca.

In de hoofdstad Palma de Mallorca overnachten? Boutique Hotel Posada Terra Santa, is een prachtig boutique hotel in de oude binnenstad van Palma de Mallorca. Het hotel bevindt zich in een 16 eeuws herenhuis en naast het heerlijke hotel kan je er ook genieten in de spa en welnesscentrum.

hotelpasada

Playa de Mallorca biedt tal van eet -en uitgaansgelegenheden, watersportactiviteiten en een adembenemende zonsondergang. De duinen rond de baaitjes en stranden in de buurt veranderen telkens door de wind. De omgeving veranderd dus continue.

Wil je in alle rust kunnen genieten van een paar dagen Mallorca na een paar intensieve dagen Ibiza, dan is hotel Cap Rocat een prima uitvalsbasis. Het ligt dichtbij de hoofdstad maar ver genoeg om in alle luxe en rust te ontspannen.

caprocat

Jonge kinderen

Een bestemming voor ouders met jonge kinderen is de (bad)plaats Alcudia. Deze plek die aan de noord- kust ligt van het eiland ligt is wat rustiger. In een prachtig boetiekhotel zoals Ca´n Pere kom je volledig tot jezelf. In de buurt zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. Je kunt bijvoorbeeld een fiets huren en het eiland verkennen maar ook paardrijden, duiken en voor de echte golfliefhebbers is er een golfbaan waar je je ´swing´ kunt perfectioneren.

canpere

Toeristische trekpleisters

Een absolute must-see zijn de druipsteengrotten en het kleine stadje Sóller. Het pittoreske stadje ligt tegen een berg 5 kilometer vanaf de haven Port Sóller. De huizen in dit dorpje kennen hun oorsprong uit de 16 tot 18e eeuw. Het stratenplan is van islamitische oorsprong en er is een houten treintje dat stamt uit het jaar 1912. Dit treintje vervoerd je van de stad naar de haven.

De druipsteengrotten in Drach is het bekendste grottenstelsel. Vroeger was dit een toevluchtsoord nu kunnen we hier wandelen tussen de stalagmieten en stalactieten. Ondergrond vind je vier zalen, en een ondergronds meer, Lago Martel. Dit is het grootste ondergrondse meer van Europa waar je in een gondeltje kunt genieten van een concert.

Een van de bekendste bezienswaardigheden vind je in Palma de Mallorca. Hier vind je de Gotische kathedraal La Seu. Deze kerk is een van de mooiste van Spanje en het heeft ongeveer 4 eeuwen geduurd voordat deze kerk af was. De kunstenaar Gaudi heeft de binnenkant van de kerk ontworpen.

Vervoer vanaf Ibiza

Vanaf Ibiza kun je met een ferry naar Mallorca. Op deze pagina kun je de actuele vertrektijden en prijzen bekijken. Je bent ongeveer 3,5 uur onderweg.

Huur een auto!

Als je voor een paar dagen naar het eiland gaat en niet op een plek wilt blijven is het huren van een auto een slimme keuze. Met de auto ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer dat niet overal snel kan komen. Een auto huren op Mallorca kan via CardelMar. Je kunt er ook voor kiezen om jouw huurauto al vanaf Ibiza mee te nemen. De auto kan namelijk op de ferry.