Zin om tijdens je vakantie op Ibiza op een actieve manier meer te weten te komen over de cultuur en historie van het magische eiland? Tijdens één van onze fietstours neemt een enthousiaste Nederlandstalige gids je mee over het eiland om je de mooiste verborgen plekken te laten zien en je te vertellen over de verhalen die er schuilgaan. Op deze pagina lees je over de twee fietstours die wij aanbieden, één door Ibiza-stad en één langs de eeuwenoude zoutvlakte Ses Salines.

Fietstours

Fietstour Ibiza-stad

Ibiza heeft zó veel meer te bieden dan alleen leuke feestjes. Leer alles over de rijke historie en cultuur van het eiland tijdens de fietstour Ibiza-stad. Eén van de enthousiaste Nederlandstalige gidsen neemt je mee door het historische gedeelte van de stad, Dalt Vila, de jachthaven Marina Botafoch, het strand van Talamanca en het natuurgebied Ses Feixes. De gids, Nico of Peter, vertelt je ondertussen allerlei bijzondere weetjes, leuke anekdotes en geeft tips over de leukste barretjes en restaurantjes. De fietstour Ibiza-stad is 12km lang en duurt ongeveer 3 uur.

Wil je liever een privé tour? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Voor families met kinderen tussen 6 en 10 jaar die zelf willen fietsen adviseren wij altijd een privétour. 

Starttijden

Open tour: dinsdag & vrijdag om 10:00 uur
Duur: 2,5 uur

Kosten

Open tour
Volwassenen: €39,00 per persoon
Kinderen <16: €29,00 per persoon

Inclusief
Nederlandstalige gids, stevige fiets, proefverrassing en drankje. Helm en fietstas zijn beschikbaar indien gewenst. Elektrische fietsen zijn op aanvraag beschikbaar (+€17,50).

Privétour
Wil je met je eigen clubje op stap? Stuur een mailtje naar info@idyllischibiza.nl voor de mogelijkheden voor een privétour.

Fietstour Ses Salines

Fiets met de enthousiaste Nederlandse gidsen Nico of Peter langs de zoutmeren van Ses Salines en leer alles over dit ‘witte goud’ tijdens de fietstour Ses Salines. Wist je dat er al meer dan 2600 jaar zout wordt gewonnen op Ibiza, wat het de oudste grondstof op Ibiza maakt? Het natuurpark Ses Salines is bovendien een voederplaats voor vogels, waaronder flamingo’s!

Na Ses Salines fiets je tijdens de tour langs het dorpje Sant Jordi met haar witte kerk, kraakheldere zee en uitgerekte stranden, de piratentoren van Sal Rossa en Playa d’en Bossa.

De fietstour is 20km lang en geschikt voor ervaren fietsers. Indien gewenst zijn er helmen en fietstassen beschikbaar. Ook kun je op aanvraag op een elektrische fiets fietsen.

Starttijden

Open tour: iedere zaterdag om 10.00 uur

Prijzen

Open tour
Volwassenen: €41,00 per persoon
Kinderen (<16 jaar): €30,00 per persoon

Inclusief
Eén van de goedlachse Nederlandstalige gidsen Nico of Peter, stevige en moderne fiets, flesje water en snack. Elektrische fiets op aanvraag beschikbaar (+€17,50). Helm en fietstas zijn beschikbaar indien gewenst.

Privétour
Wil je met je eigen clubje op stap? Stuur een mailtje naar info@idyllischibiza.nl voor de mogelijkheden voor een privétour.

Over Nico

Wie ben jij?

Ik ben Nico Buts. Ik kom al sinds 2012 op Ibiza. Eerst alleen in de zomers toen ik werkzaam was voor een touroperator en sinds 2017 woon ik hier het hele jaar door. Ik vind het mooi om mensen te vermaken, mensen te laten lachen. Daarnaast ben ik graag creatief bezig. Ik probeer elk jaar een nieuwe interessante excursie of project te verzinnen, wat mensen leuk en interessant voor bezoekers is. Privé ben ik wel een voetbalfan, ga ik graag de natuur in om te hiken en ik ontdek graag nieuwe plekken.

Waarom ben je naar Ibiza verhuisd?

Dat is een beetje vanzelf gegaan. Via mijn toenmalige werkgever werd ik naar Ibiza gestuurd, zodoende kwam ik elke zomer terug. En dat beviel steeds beter. Ik zag vervolgens mogelijkheden om voor mezelf te starten en die combinatie heeft me ertoe besloten om op Ibiza te wonen.

Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?

Ik zou iedereen aanraden om Ronda te bezoeken, de stad boven op een berg. Daar was ik in de winter en het is een magische plek. Bezoek de mooie historische oude stad en ga de watermijnen in. Daar moesten de slaven vroeger via kleine gangetjes water naar boven dragen voor de nobelen.

Wat raad je iedereen aan om te doen op Ibiza?

Op Ibiza zou ik iedereen aanraden de natuur in te gaan. Ibiza staat bekend om de feesten, de mooie stranden, maar ook de natuur is heel bijzonder hier. Je ervaart een gevoel van rust wanneer je door de natuur wandelt en steeds de prachtige uitzichten ziet over de Middellandse Zee. Eén van de mooiste plekken op Ibiza is Sa Caleta. De rode kleuren van de baai zijn prachtig. Als je bovenop de heuvel staat en over het water uitkijkt, zie je goed hoe kristalhelder het water op Ibiza is. 

Over Peter

Wie ben jij?

Ik ben Peter van Elsen, ik ben gids op het prachtige eiland Ibiza. Sinds 2021 noem ik Ibiza mijn thuis. Sinds ik het eiland voor het eerst bezocht in 1996, kwam ik met regelmaat terug. Eigenlijk was het liefde op het eerste gezicht. Bij elke landing had ik het ‘ik ben thuis’-gevoel. Ik wist toen al dat ik ooit hier naartoe zou verhuizen.

Ik ben nieuwsgierig van geest en reis daarom graag de wereld rond om nieuwe plaatsen en culturen te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Met de camera in de hand, leg ik graag deze plaatsen vast op beeld. Daarnaast doe ik graag lange wandelingen met mijn enthousiaste hond. Lekker uit gaan eten staat ook hoog op mijn agenda. Serveer mij maar dingen die ik nog nooit heb geproefd!

Waarom ben je naar Ibiza verhuisd?

Uiteraard heeft het aangename klimaat hier veel mee te maken. Maar ook het ontsnappen aan de ratrace in België heeft veel bijgedragen. Het is uiteraard veel aangenamer werken in de zon en met mensen die relaxed van hun vakantie genieten.

Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?

Buiten Ibiza is Sevilla mijn favoriete stad. Perfect voor een tripje in de lente of de herfst. In de zomer is het er echter veel te warm. Het situeert zich dan ook in wat men de oven van Spanje noemt. Ronda is ook een stad die de moeite waard is om te ontdekken. Ik zou iedereen aanraden om naar het binnenland van Spanje te reizen. Spanje is veel meer dan alleen maar strand!

Wat raad je iedereen aan om te doen op Ibiza?

Ontdek het binnenland van Ibiza, of maak een tocht langs de vele mooie en onbekende baaitjes. Ibiza staat bekend als feesteiland. Dit is echter maar een klein deel van wat het zo aantrekkelijk maakt. De prachtige natuur, de cultuur en de geschiedenis is ongelooflijk interessant.

Dalt Vila bijvoorbeeld, de oude binnenstad van Ibiza. Een lekkere paella eten doe ik graag in Ses Roques in Cala Comte. Je hebt er prachtig uitzicht op het aller blauwste water en het eten is uitstekend en betaalbaar. 

Hoe kun je een Ibiza fietstour boeken?

E-mail: info@idyllischibiza.nl
Telefoon: +34 613281461
Stuur ons een Whatsapp berichtje.
Of vul het onderstaande formulier in: