Heb je zin om te genieten van gerechten uit de Italiaanse keuken op Ibiza? Goed nieuws er zijn verschillende Italiaanse restaurants te vinden op het idyllische eiland. Van gezellig authentiek en gevestigd in een uniek gebouw van 600 jaar oud tot hip en trendy met een vernieuwende touch. Wij hebben onze vijf favoriete Italiaanse restaurants op Ibiza voor je op een rijtje gezet!

La Luna Nell’orto

Op het menu van La Luna Nell’orto vind je geweldige huisgemaakte pasta’s bereid met verse lokale producten. Je kunt hier terecht voor een lekkere lunch op het terras, heerlijk in de schaduw van de vijgenboom. Daarnaast bereidt chef Mario ‘s avonds met liefde bijzondere ravioli, risotto en vis en vlees van de grill. 

Je kunt in de mooie tuin van dit restaurant genieten van een romantisch diner. De ravioli gevuld met pompoen en sinaasappel is een echte aanrader. Een bijpassend wijntje van hun fijne wijnkaart, zoals een heerlijke Spaanse Eladio Pineiro Amodino (een frisse droge witte wijn) maakt het gerecht helemaal af. 

De omgeving

In het mooie dorpje Sant Miquel vind je dit unieke restaurant. Het 600 jaar oude gebouw waar La Luna Nell’orto in is gevestigd straalt veel karakter uit, en in de omgeving vind je de oudste kerken van het eiland en het strand van Port de Sant Miquel. Als de sfeer bij dit unieke restaurant nog niet genoeg is zorgt mopshondje Monbai voor de nodige vermaking. Kijk voor meer informatie op de website van La Luna Nell’orto.

Locatie 
La Luna Nell’orto
Sant Miquel de Balansat
07815 Ibiza

Sir Rocco Beach Trattoria

Na een dagje genieten in de warme zon op Playa d’en Bossa hoef je niet ver te lopen voor een heerlijke truffel focaccia met buffelmozzarella en iberico ham of pizza calzone. Met prachtig uitzicht op zee kun je bij restaurant Sir Rocco Beach Trattoria genieten van smaakvol eten, verrassende cocktails en de fijne zon op het mooie terras. 

Cadeautje

De linguine Fruti di Mare wordt geserveerd in een papieren folietje waardoor het lijkt alsof je een cadeautje opent. Wanneer je daarna deze heerlijke pasta proeft zal blijken dat het inderdaad een cadeautje is voor je smaakpapillen!

Team

Het personeel van dit fijne restaurant op de playa is enorm behulpzaam en chef Fabrizio kan je persoonlijk de lekkerste gerechten aanbevelen. 

Cocktails

Heb je ‘s middags weinig trek maar wel zin in een fris drankje, dan kun je hier ook prachtige cocktails bestellen om daarna weer lekker in zee te duiken. Kijk voor meer informatie op de website van Sir Rocco Beach Trattoria

Locatie 
Sir Rocco Beach Trattoria 
Playa d’en Bossa 10
07817 Ibiza

Yenuina

Deze laboratoria de pasta, oftewel pasta laboratorium is zoals je waarschijnlijk verwacht gespecialiseerd in pasta’s. Op het menu staan de klassiekers, zoals pasta carbonara, bolognese en spaghetti pomodorino fresco e basilico, maar ook bijzondere pasta’s, zoals casarecce met zwaardvis, gnocchi met pompoen creme en zwarte ravioli met bacalla (gedroogde, gezouten kabeljauw). Het restaurant is gevestigd in een rustige straat en het interieur is modern, fris en strak. 

Beste ingrediënten

Voor het maken van de pasta’s wordt alleen de beste bloem gebruikt, zowel normale bloem als speciale, zoals spelt-, boekweit- en khorosanmeel. Deze speciale bloemsoorten hebben allemaal hun eigen bijzondere kenmerken die staan omschreven op de website van het restaurant. 

Desserts

Na het eten van de heerlijke pasta’s kun je genieten van een traditionele tiramisu of ander dessert. 

Locatie 
Yenuina
Carrer de la Soledat, 62
07820 Ibiza

Loveat Ibiza

Italiaanse warmte en authentiek eten is wat veel mensen zoeken in een Italiaans restaurant. Loveat Ibiza is precies dat. Veel mensen die er zijn geweest komen terug voor de kalme en verwelkomende sfeer in het restaurant. 

Het menu

Op het menu staat een diversiteit aan pizza’s, pasta’s, vis- en vleesgerechten. Je kunt een heerlijk tapa als voorgerecht kiezen om daarna een hemelse pizza of pasta te bestellen. De pizza Diavolo met pittige salami en de fettuccine met kreeft zijn beiden echt aanraders. Ook zijn er veel vegan opties, zoals vegan spaghetti. 

Wijnen

Bij elke gang kun je vragen om een bijpassende wijn. Begin je met de gamba’s als voorgerecht, dan krijg je daarbij een lekkere witte wijn. Volgt daarna een tenderloin, dan krijg je weer een nieuw soort wijn om alle smaken te verrijken. Ook de sangria is heerlijk fris en fruitig. 

De eigenaren

De Italiaanse eigenaren zijn erg betrokken bij het restaurant en hun liefde en passie proef je terug in de gerechten.  Ook op het youtube kanaal van Loveat Ibiza vind je leuke video’s van de chef die je een humoristisch kijkje geeft in het restaurant. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Loveat Ibiza.

Locatie 
Loveat Ibiza
Avinguda de Pere Matutes Noguera 47 
07800 Ibiza

Il Giardinetto

Aan de haven van Ibiza met uitzicht op de oude stad vind je dit heerlijke Italiaanse restaurant. Het interieur is typisch Italiaans en het eten van de beste kwaliteit. Alle gerechten die op het menu staan worden door chef Michele Marozzi bereid met de beste producten. Om dit mogelijk te maken zorgt eigenaresse Marissa Masotti dus iedere dag dat er een verse lading aan ingrediënten binnenkomt.

De tuin

De naam Il Giardinetto (de tuin) komt van het mooie groene terras van dit restaurant waar je heerlijk kunt vertoeven. Naast een uitgebreide menukaart zijn er ook heerlijke wijnen en andere drankjes om de ervaring compleet te maken. 

Bezorgen en afhalen

Heb je zelf een prachtige accommodatie en eet je liever daar? Dan kun je de heerlijke gerechten en wijntjes ook laten bezorgen door Runners of afhalen in het restaurant.  

Het menu

Als je van schaaldieren houdt is de spaghetti met mosselen zeker de moeite waard om te proberen. Als dit niet echt je ding is zijn er genoeg andere pizza’s, pasta’s en vleesgerechten om uit te kiezen! Kijk voor meer informatie op de website van Il Giardinetto.

Locatie 
Il Giardinetto
Puerto Deportivo Marina Botafoch
07800 Ibiza

Ben jij wel op Ibiza, maar wil je niet naar een Italiaans restaurant? Op onze Restaurants pagina hebben we een heleboel andere opties voor je op een rijtje gezet!